to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:21 | 29.05.2014

Διεθνή

Οι φιλορώσοι του Σλαβιάνσκ κρατούν τους ξένους παρατηρητές του ΟΑΣΕ (ενημέρωση)

Ο φιλορώσος «δήμαρχος» της πόλης Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας επιβεβαίωσε σήμερα ότι ένοπλοι αυτονομιστές «έχουν συλλάβει» τους τέσσερις παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, με τους οποίους ο οργανισμός έχει χάσει επαφή από την Τρίτη


Ο φιλορώσος  «δήμαρχος» της πόλης Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας επιβεβαίωσε σήμερα ότι ένοπλοι αυτονομιστές «έχουν συλλάβει» τους τέσσερις παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, με τους οποίους ο οργανισμός έχει χάσει επαφή από την Τρίτη.

«Τούς συλλάβαμε. Θα διαπιστώσουμε ποιοι είναι, πού πήγαιναν και για ποιον λόγο, και θα τούς απελευθερώσουμε», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax ο Βιατσεσλάβ Πονομάρεφ.

«Τούς είχαμε πει να μην μετακινηθούν για κάποιο διάστημα, αλλά αυτοί οι τέσσερις ήταν οι πιο παράτολμοι. Φυσικά, συνελήφθησαν», διευκρίνισε ο Πονομάρεφ, προσθέτοντας ότι είναι πιθανόν οι τέσσερις να είχαν κατασκοπευτικές δραστηριότητες.

Ο ΟΑΣΕ ανακοίνωσε χθες ότι έχει χάσει την επαφή του με τους τέσσερις παρατηρητές, έναν Δανό, έναν Εσθονό, έναν Τούρκο και έναν Ελβετό, οι οποίοι φέρεται ότι συνελήφθησαν σε μπλόκο των αυτονομιστών το βράδυ της Δευτέρας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας κατηγόρησε τους αυτονομιστές ότι κρατούν την ομάδα των διεθνών παρατηρητών.

Ο προεδρεύων του ΟΑΣΕ Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ ζήτησε χθες «την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωσή τους», χαρακτηρίζοντας την κράτησή τους «πράξη σαμποτάζ των διεθνών προσπαθειών υποστήριξης της Ουκρανίας για να ξεπεράσει την κρίση».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)