to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:02 | 08.03.2017

Διεθνή

Οι Φιλιππίνες ζητούν από το CBS να τροποποιήσει το «προσβλητικό» τρέιλερ της σειράς Madam Secretary

Στο τρέιλερ ένας ηθοποιός που υποδύεται έναν πρόεδρο των Φιλιππίνων παρενοχλεί μια αμερικανίδα υπουργό.


Η πρεσβεία των Φιλιππίνων στην Ουάσινγκτον επέπληξε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS ζητώντας του να προβεί σε "επανορθωτικές κινήσεις" με αφορμή το τρέιλερ του τηλεοπτικού δράματος "Madam Secretary", στο οποίο ένας ηθοποιός που υποδύεται έναν πρόεδρο των Φιλιππίνων παρενοχλεί μια αμερικανίδα υπουργό.

Σε επιστολή της προς το CBS, η πρεσβεία αναφέρει ότι ενοχλήθηκε από την "υπερβολικά αρνητική απεικόνιση", που όπως επισημαίνει "αμαυρώνει την επί μακρόν στήριξη των Φιλιππίνων στα δικαιώματα των γυναικών και στην ισότητα των φύλων".

Το διάρκειας 20 δευτερολέπτων διαφημιστικό, το οποίο αναρτήθηκε στο YouTube και έγινε viral στις Φιλιππίνες, δείχνει υποτίθεται μια αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, την οποία υποδύεται η Τία Λεόνι, να γρονθοκοπεί στο πρόσωπο έναν πρόεδρο των Φιλιππίνων και να του ματώνει τη μύτη μετά την απρεπή συμπεριφορά του εις βάρος της.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διακριβώσει αν το διαφημιστικό προήλθε από το CBS και δεν έλαβε άμεση απάντηση σε τηλεφώνημά του και email προς το CBS. Εξάλλου το τρέιλερ δεν προβλήθηκε στο κανάλι του στο YouTube ή στην ιστοσελίδα του που είναι αφιερωμένη στο πολιτικό αυτό δράμα.

Ωστόσο, στο τρέιλερ του συγκεκριμένου επεισοδίου στην ιστοσελίδα του CBS αναφέρεται ότι ο χαρακτήρας που υποδύεται η Λεόνι σοκάρεται όταν "ο αντισυμβατικός νέος πρόεδρος των Φιλιππίνων της τα ρίχνει".

Ο ηγέτης των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από οκτώ μήνες, έχει συχνά χαρακτηριστεί αντισυμβατικός, αλλά και ευέξαπτος, ασταθής, ανορθόδοξο πνεύμα και βωμολόχος. Έχει επίσης χαρακτηριστεί η ασιατική εκδοχή του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Παρότι ο Ντουτέρτε αυτοχαρακτηρίζεται γυναικάς και έχει δεχτεί επικρίσεις για χυδαία σχόλια που έχει κάνει εις βάρος γυναικών ή για περιπτώσεις που σφύριζε από θαυμασμό στη θέα γυναικών, οι υποστηρικτές του επισημαίνουν ότι πολλές από τις πολιτικές του είναι προσηλωμένες στην ισότητα των φύλων και στην προώθηση και αναγνώριση των γυναικών σε σημαντικούς ρόλους.

Ο εκπρόσωπος του Ντουτέρτε, ο Ερνέστο Αμπέλα, δήλωσε ότι αν το CBS θέλει να παρουσιάσει με αυτό τον τρόπο έναν πρόεδρο, καλύτερα θα ήταν να κοίταζε προς την πλευρά των ΗΠΑ. "Προβάλλουν κάτι που στ΄αλήθεια θα ήθελαν να πουν για την δική τους κατάσταση. Πράγματι, θεωρώ ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν έναν πλασματικό αμερικανό πρόεδρο".

To τρέιλερ που ενόχλησε:

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)