to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:24 | 18.09.2018

Πολιτική

Οι φασίστες επιτίθενται, η Ν.Δ. σιωπά

Ασύλληπτοι παραμένουν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης κατά του Βαγγέλη Παπαμιχαήλ, μέλους της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, το βράδυ του Σαββάτου στο Πέραμα - Καμία καταδίκη της φασιστικής βίας από τη Ν.Δ. - Σιωπή για τις προκλητικές δηλώσεις στελεχών της


Ασύλληπτοι παραμένουν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης που έγινε, το Σάββατο 15/9, εναντίον του Βαγγέλη Παπαμιχαήλ, μέλους της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που δέχτηκε βίαιη επίθεση από ομάδα φασιστών, στο Πέραμα, λίγες ώρες πριν την αντιφασιστική συναυλία ενόψει της επετείου πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Συγκεκριμένα, έχοντας στήσει ενέδρα, ομάδα φασιστών του επιτέθηκε, προκαλώντας του σοβαρούς τραυματισμούς, με αποτέλεσμα την μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Αυτή η δολοφονική επίθεση ούτε τυχαίο ούτε μεμονωμένο γεγονός θα μπορούσε να θεωρηθεί, δεδομένου ότι η δράση των φασιστικών στοιχείων στις περιοχές αυτές συνεχίζεται κανονικά, παρά τις δικαστικές περιπέτειες της Χρυσής Αυγής, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η δράση αυτή εκδηλώνεται με επιθέσεις σε κοινωνικούς χώρους, καταστροφές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, δολοφονικού χαρακτήρα ενέδρες εναντίον προσώπων, όπως η προχθεσινή. Και σε αυτές θα πρέπει να προστεθούν οι δεκάδες επιθέσεις εναντίον μεταναστών, που δεν καταγγέλλονται, λόγω της αδύναμης θέσης στην οποία βρίσκονται τα θύματα.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη φασιστική επίθεση στο Πέραμα αναφέρει:

Η επίθεση φασιστών σήμερα το απόγευμα στο Πέραμα εναντίον μέλους της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, δείχνει το αποτρόπαιο πρόσωπο της νεοναζιστικής βίας. Είναι  βαθύτατα γελασμένοι οι απόγονοι του Χίτλερ αν νομίζουν ότι θα εκφοβίσουν και θα τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται για μια καλύτερη κοινωνία. 

5 χρόνια μετά τη δολοφονία Φύσσα, το αντιφασιστικό κίνημα και οι δημοκρατικοί πολίτες πρέπει να ενδυναμώνουν τους αγώνες για την εξάλειψη του νεοναζισμου. Οι αστυνομικές αρχές πρέπει να εντοπίσουν τους δράστες και αυτοί να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση φασιστών σε μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο Πέραμα:

Το Σάββατο 15/9, μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, δέχτηκε βίαιη επίθεση από ομάδα φασιστών, στο Πέραμα, λίγες ώρες πριν την αντιφασιστική συναυλία ενόψει της επετείου πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Συγκεκριμένα, έχοντας στήσει ενέδρα, ομάδα φασιστών επιτέθηκε στο μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας του σοβαρούς τραυματισμούς, με αποτέλεσμα την μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Τέτοιου είδους φασιστικές πρακτικές, κρατούν νωπές τις μνήμες από τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών/-τριών, του κόσμου της εργασίας και των κοινωνικών κινημάτων. Πέντε χρόνια μετά από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά, οι φασίστες προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν όσους/-ες στέκονται απέναντί τους.

Δολοφονικές επιθέσεις από συμμορίες χρυσαυγιτών σε μέλη της Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και του ευρύτερου αντιφασιστικού και εργατικού, δεν μας τρομοκρατούν! Δε θα τους περάσει!

Δεν ανεχόμαστε τέτοια φαινόμενα στις γειτονιές μας! Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας, για έναν κόσμο ειρήνης, δικαιοσύνης και ισότητας.

Ζητάμε τη διερεύνηση του περιστατικού και την άμεση απόδοση δικαιοσύνης. Καλούμε την τοπική κοινωνία να καταδικάσει το γεγονός και να αγωνιστούμε μαζί για το τσάκισμα του φασισμού και των χρυσαυγίτικων πρακτικών σε κάθε γειτονιά.

Κανένας φασίστας δε χωρά στις γειτονιές, στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια, στους χώρους εργασίας μας!

Την επίθεση καταδίκασαν ΚΝΕ και ΚΕΕΡΦΑ: 

Προκαλεί πάντως εντύπωση το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία δεν βρήκε ούτε μισή λέξη για να καταδικάσει την προχθεσινή επίθεση.

Κάλυψη της φασιστικής βίας από στέλεχος της ΝΔ

«Η ακροδεξιά αθλιότητα του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα, Στάθη Τετράδη, ο οποίος έφτασε στο σημείο να επιχαίρει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τη βίαιη, φασιστική επίθεση που δέχτηκε μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο Πέραμα προσβάλλει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Κυριακό Μητσοτάκη», αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Μόλις χτες ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωνε ότι δεν υπάρχουν ακροδεξιοί στο κόμμα του», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει: «Στην πραγματικότητα, όμως, ο ακροδεξιός λόγος είναι τόσο κυρίαρχος στην αξιωματική αντιπολίτευση, που αντίστοιχες δηλώσεις έχουν γίνει σύνηθες φαινόμενο για τη συντηρητική παράταξη, χωρίς να τυγχάνουν της δέουσας έμπρακτης αποδοκιμασίας». 

«Στο κόμμα του κ. Γεωργιάδη και του κ. Βορίδη, είναι απολύτως αποδεκτή η κάλυψη της φασιστικής βίας και ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθεί αμέτοχος τις εξελίξεις», καταλήγει στην ανακοίνωση του Ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ακροδεξιά αθλιότητα του στελέχους της ΝΔ

«Ο Βαγγέλης και ο κάθε Βαγγέλης που το παίζει αντίφα ανήκει και αυτός στα καρκινώματα του φασισμού οπότε ό,τι σπέρνεις-θερίζεις από ‘μενα!» σημειώνει σε σχόλιό του στο Facebook στέλεχος της ΝΔ αναφορικά με την επίθεση που δέχθηκε μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ το πρωί του Σαββάτου στο Πέραμα.

Πρόκειται για τον Στάθη Τετράδη, ταμία και υπεύθυνο Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ στην Πάτρα, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Ιούνιο του 2018, όταν η Τοπική Οργάνωση συνήλθε πρώτη φορά σε σώμα.

Η επίμαχη ανάρτηση:

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 15/9, ο Βαγγέλης Παπαμιχαήλ, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, δέχτηκε βίαιη επίθεση από ομάδα φασιστών, στο Πέραμα, λίγες ώρες πριν την αντιφασιστική συναυλία ενόψει της επετείου πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Συγκεκριμένα, έχοντας στήσει ενέδρα, ομάδα φασιστών επιτέθηκε στο μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας του σοβαρούς τραυματισμούς, με αποτέλεσμα την μεταφορά του στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Χρ. Φωτιάδης: Δολοφονική η επίθεση των φασιστών στον Β. Παπαμιχαήλ

Σ. Αλεξίου: Οι χρυσαυγίτες έστησαν ενέδρα στον Β. Παπαμιχαήλ

Χρ. Βρεττάκος: Είμαστε απέναντι σε όσους τρομοκρατούν την κοινωνία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)