to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:44 | 11.07.2019

Πολιτική

Οι ευρωβουλευτές της Αριστεράς σχολιάζουν τις ελληνικές εκλογές και το κλίμα της επόμενης ημέρας

Η συζήτηση έλαβε χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο στα πλαίσια της πρώτης συνεδρίασης της GUE/NGL μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. «Κατόρθωμα τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ» σχολιάζουν οι ευρωβουλευτές και οι ευρωβουλεύτριες, χωρίς να παραλείψουν να σχολιάσουν τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης.


Πολύ θετικές ήταν οι αντιδράσεις Ευρωβουλευτών την Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUENGL) την Τετάρτη (10.7.2019) στις Βρυξέλλες για τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές.

Όλα τα κόμματα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς έδωσαν συγχαρητήρια στο ΣΥΡΙΖΑ και ευχήθηκαν κάθε επιτυχία από εδώ και πέρα. Η συζήτηση έλαβε χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο στα πλαίσια της πρώτης συνεδρίασης της GUE/NGL μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα.

Είχε προηγηθεί εισήγηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, καθώς και παρεμβάσεις των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, Κώστα Αρβανίτη και Πέτρου Κόκκαλη κατά σειρά.

Παρακάτω δείτε ένα βίντεο με αποσπάσματα των παρεμβάσεων των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:

«Το ποσοστό μας ανέβηκε κατά 8 μονάδες σε 40 μέρες παρ'ότι αντιμετωπίζαμε πόλεμο», σημείωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ενώ ο επανεκλεγείς ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου αναφέρθηκε σε ζητήματα δημοκρατίας που τίθενται εν αμφιβόλω μέσω των κινήσεων της νέας κυβέρνησης. «Tο ζήτημα των προσφύγων, όπως παρεμπιπτόντως και η επανένταξη των κρατουμένων στην κοινωνία - δεν θεωρείται κοινωνικό ζήτημα από τη Νέα Κυβέρνηση, δεν θεωρείται διεθνές ζήτημα. Θεωρείται αστυνομικό ζήτημα».

«Φωτογραφίζουν πλήρως την αντίληψή τους σε ότι αφορά στο κράτος δικαίου. Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση περνά στα χέρια του πρωθυπουργού», συμπλήρωσε ο Κώστας Αρβανίτης.

Στις στενές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία  στάθηκε κατά την τοποθέτησή του ο Πέτρος Κόκκαλης, όπου σημείωσε πως «το ποσοστό που έχει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εντυπωσιακό και με αυτό θα πρέπει πλέον να ξανα ανακαλύψει τις σχέσεις αυτές».

Στο δεύτερο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε μερικές από τις πολύ θετικές αντιδράσεις ευρωβουλευτών την Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUENGL) κατά την συζήτηση της Τετάρτης στις Βρυξέλλες.

Nikolaj Villumsen - Enhedslisten - Δανία - Προεδρεύων της Ομάδας:

«Προσωπικά μπορώ να πω ότι 31,5% είναι ένα ποσοστό το οποίο τα περισσότερα μέλη του δικού μου κόμματος, θα το έβρισκαν πολύ ευχάριστο, δεν θα θύμωναν.»

Cornelia Ernst - Die Linke - Γερμανία:

«Σε πολλά θέματα, έγιναν τα πρώτα βήματα, τα οποία δεν είχαν γίνει ποτέ πριν. Και αυτό θεωρώ ότι πρέπει να το εκτιμήσουμε. Ναι πράγματι, δεν υπάρχει ευγνωμοσύνη στην πολιτική.»

Pernando Barrena - EH Bildu - Χώρα των Βάσκων:

«Συγχαρητήρια στους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ για το αποτέλεσμα που πέτυχαν, γιατί νομίζω ότι πρέπει να το πούμε ότι το ποσοστό που πήραν ήταν πάρα πολύ σημαντικό, αλλά και σε απόλυτες ψήφους επίσης. Πρέπει να πω ότι τα τελευταία πέντε (5) χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε ουσιαστικά στα χέρια της Ευρωπαϊκής διακυβέρνησης - μην το ξεχνάμε. Μην ξεχνάμε τι ζήσαμε και τι εξακολουθούμε να ζούμε. Και πρέπει να επιμείνουμε ότι είναι μεγάλη επιτυχία, κατόρθωμα να πετύχουν το αποτέλεσμα που πέτυχαν, παρά τα όποια σφάλματα μπορεί να έγιναν, που σίγουρα έγιναν.»

Sira Rego - Izquierda Unida - Ισπανία:

«Συμφωνώ κι εγώ με τα συγχαρητήρια βέβαια, κι ενώνω κι εγώ τη φωνή μου με τα συγχαρητήρια αυτά. Παρά όλες αυτές τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι σύντροφοι και οι­ συντρόφισσες του ΣΥΡΙΖΑ, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και θέλω λοιπόν να τους ευχηθώ κάθε επιτυχία στη συνέχεια και πολύ θάρρος για τα επόμενα βήματα, που σίγουρα θα είναι περίπλοκα και θα απαιτήσουν όλοι και όλες να καθίσουμε και να σκεφτούμε πως θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έχει η Ευρώπη μπροστά της, και η Ελλάδα εννοείται.»

Manuel Bombard - La France Insoumise - Γαλλία:

«Ευχαριστώ τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ για την επισκόπηση και το σχολιασμό των εκλογικών αποτελεσμάτων. Τους ευχαριστώ και τους συγχαίρω για τον αγώνα που έδωσαν. Ήταν ένας αγώνας πολύ δύσκολος, σε αντίξοες συνθήκες. Το σύνολο των εξουσιών κι όσοι είχαν τον πλούτο στα χέρια τους και τα ΜΜΕ ήταν στα χέρια των αντιπάλων τους στην πραγματικότητα.»

Γιώργος Γεωργίου - ΑΚΕΛ - Κύπρος:

«Ευχαριστούμε τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ για την ενημέρωση. Τους ευχαριστούμε και για τον πολύ δύσκολο, σκληρό αγώνα που έδωσαν κάτω από συνθήκες όχι ευνοϊκές το τελευταίο διάστημα.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)