to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:08 | 26.01.2018

Διεθνή

Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι στηρίζουν τις προσπάθειες επίλυσης του Μακεδονικού

Την υποστήριξη των Ευρωπαίων Πρασίνων στις προσπάθειες επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ εξέφρασε με δήλωσή της η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Σκα Κέλερ.


«Χαιρετίζουμε θερμά αυτά τα πρώτα βήματα που ανοίγουν την πόρτα για μια μακροπρόθεσμη επίλυση αυτής της σύγκρουσης, κάτι που θα ήταν ένα ιστορικό επίτευγμα», δήλωσε η Σ. Κέλερ προσθέτοντας ότι «μετά από δεκαετίες διαμάχης, οι δύο κυβερνήσεις έχουν τελικά την ευκαιρία να ξεπεράσουν τις σκιές του παρελθόντος».

«Όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, καθώς είναι μια ιστορική ευκαιρία να ξεφύγουμε από το αδιέξοδο και να ανοίξουμε περαιτέρω την πόρτα για εταιρική σχέση και συνδιαλλαγή, κάτι που θα βελτιώσει δραματικά τις μελλοντικές προοπτικές και των δύο πλευρών», κατέληξε η πρόεδρος της πολιτικής ομάδας των Πρασίνων.

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τζ. Πιτέλα: Μητσοτάκης και Βέμπερ εργάζονται για τη διαίρεση στην Ευρώπη

Η Σκα κέλερ πήρε άλλωστε θέση από χθες για το θέμα, σχολιάζοντας την ανάρτηση του επικεφαλής του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο, Μ. Βέμπερ, μετά το άδειασμα που έκανε ο ηγέτης του ΕΛΚ, Joseph Daul, στον Κυριάκο Μητσοτάκη, βλέποντας ένα «παράθυρο ευκαιρίας» για την επίλυση της μακρόχρονης διαμάχης στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις Ελλάδας - ΠΓΔΜ. 

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ έγραψε στο Twitter :

«Ο πρωθυπουργός @atsipras πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του στο θέμα του ονόματος της πΓΔΜ και να βάλει τάξη στον κυβερνητικό του συνασπισμό. Ο εταίρος του στην κυβέρνηση, κ. Καμμένος έχει ήδη απορρίψει όλες τις πιθανές λύσεις. 

Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στη ΝΔ το φιλοευρωπαϊκό κόμμα της Ελλάδος και στον @kmitsotakis. @neademokratia».

Για να λάβει την εξής απάντηση από την Σκα Κέλερ:

Κύριε Weber, ποια είναι η θέση σας, είστε υπέρ ή κατά της λύσης; Δεν νομίζετε ότι πρέπει όλοι μαζί να συμμετάσχουμε σ’αυτή την ιστορική στιγμή ώστε να βοηθήσουμε να βγούμε από ένα μακροχρόνo αδιέξοδο, σχολίασε με ανάρτηση στο twitter η Γερμανίδα ευρωβουλευτής και συμπρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων /Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία, Σκα Κέλλερ, την ανάρτηση του επικεφαλής του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο, Μ. Βέμπερ ο οποίος έγραψε «ο πρωθυπουργός @atsipras πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του στο θέμα του ονόματος της πΓΔΜ και να βάλει τάξη στον κυβερνητικό του συνασπισμό. Ο εταίρος του στην κυβέρνηση, κ. Καμμένος έχει ήδη απορρίψει όλες τις πιθανές λύσεις».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)