to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:10 | 06.05.2019

Πολιτική

«Οι ευρωεκλογές και το μέλλον της Ευρώπης»: Σήμερα η εκδήλωση του Ινστιτούτου ΕΝΑ

Με αφορμή την κυκλοφορία του συλλογικού τόμου «Η Ευρώπη στο μεταίχμιο: Θέσεις και προτάσεις για το ευρωπαϊκό εγχείρημα», με κείμενα ακαδημαϊκών, επιστημόνων, δημοσιογράφων και ερευνητών, το ΕΝΑ διοργανώνει σήμερα, Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 στις 18:00, εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Οι ευρωεκλογές και το μέλλον της Ευρώπης» στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας» – Βασ. Κωνσταντίνου 48).


Όπως αναφέρει το σχετικό κάλεσμα:

Οι επικείμενες ευρωεκλογές αναδεικνύονται σε ιδιαίτερα κρίσιμη αναμέτρηση για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εντεινόμενη δυσαρέσκεια έναντι των ευρωπαϊκών θεσμών, που πυροδότησαν οι πολιτικές λιτότητας σχεδόν παντού στην Ευρώπη, και η αδυναμία συγκρότησης μιας συνεκτικής ευρωπαϊκής πολιτικής απάντησης στην απειλή του ακροδεξιού λαϊκισμού ανέδειξαν σημαντικές προκλήσεις, που μοιάζουν να υπονομεύουν τις προοπτικές του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.

Με την έκδοση Η Ευρώπη στο μεταίχμιο: Θέσεις και προτάσεις για το ευρωπαϊκό εγχείρημα, το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ συμμετέχει και λαμβάνει θέση στο διάλογο για την Ευρώπη, διερευνώντας τις δυνατότητες υπέρβασης της τρέχουσας κρίσης από προοδευτική σκοπιά.

Με αφορμή την κυκλοφορία του συλλογικού αυτού τόμου, στον οποίο περιλαμβάνονται κείμενα ακαδημαϊκών, επιστημόνων, δημοσιογράφων και ερευνητών, το ΕΝΑ διοργανώνει τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 στις 18:00 εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Οι ευρωεκλογές και το μέλλον της Ευρώπης» στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας» – Βασ. Κωνσταντίνου 48).

Ομιλητές:

Γιώργος Κατρούγκαλος, Υπουργός Εξωτερικών, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Λουκάς Τσούκαλης, Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Λούκα Κατσέλη, Καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Συμπρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής για την Ευημερία και Ισότητα σε μια Βιώσιμη Ευρώπη (ΙCSE)

Μιχάλης Σπουρδαλάκης, Καθηγητής και Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών & Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος Γνωμοδοτικού Συμβουλίου ΕΝΑ

Συντονιστής: Γιώργος Καπόπουλος, Δημοσιογράφος, Υπεύθυνος του Δελτίου Ευρωπαϊκών Εξελίξεων του ΕΝΑ

* Η εκδήλωση-συζήτηση θα βιντεοσκοπηθεί

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)