to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:55 | 17.10.2014

Κοινωνία

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην επιλογή Μπουτάρη να εκχωρήσει σε ιδιώτες τη λειτουργία του Μηχανουργείου

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης σήμερα Παρασκεή 17 Οκτωβρίου2014, με αφορμή τη νέα προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Μπουτάρη να εκχωρήσει σε ιδιώτες τη λειτουργία του Μηχανουργείου.


Ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθούν την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014, με αφορμή τη νέα προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Μπουτάρη να εκχωρήσει σε ιδιώτες τη λειτουργία του Μηχανουργείου.

Η Δημοτική Αρχή Μπουτάρη για 3η συνεχή χρονιά σπαταλά τα χρήματα των Δημοτών για τη «συντήρηση και επισκευή των οχημάτων» του Δήμου Θεσσαλονίκης, όταν υπάρχει συγκροτημένη και αξιόλογη υπηρεσία.

Η Δημοτική Αρχή Μπουτάρη αντί να απαντήσει στις καταγγελίες των εργαζομένων ότι ο «ιδιώτης-εργολάβος» πληρώνεται ακόμα και για εργασίες που έχουν πραγματοποιήσει οι τεχνίτες-εργαζόμενοι του Δήμου στα οχήματα, διευρύνει πλέον το αντικείμενο της εργολαβίας καθιστώντας ουσιαστικά γενικό δερβέναγα της υπηρεσίας τον ιδιώτη-εργολάβο.

Ενώ η υπηρεσία και οι εργαζόμενοι έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν το σύνολο των επισκευών, ο Μπουτάρης με την πολιτική που ακολουθεί της απαξίωσης των υπηρεσιών (έλλειψη εργαλείων και ανταλλακτικών) ώστε να προχωρήσει σε ανάθεση στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα, που τόσο πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα προβάλλουν τις «απόψεις» του.

Είναι ο ίδιος που λίγο πριν «αγωνιζόταν» μαζί με το Λαό της Θεσσαλονίκης κατά της ιδιωτικοποίησης του Νερού και των Αστικών Συγκοινωνιών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους εργαζόμενους στο Δήμο Θεσσαλονίκης με τη μαζική τους συμμετοχή στην ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 (από τις 9.00 π.μ. έως τις 12.00 μ.μ.) αλλά και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στις 9.30 το πρωί στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1) να αποτρέψουν την πραγματοποίηση του διαγωνισμού εκχώρησης της λειτουργίας του μηχανουργείου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)