to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:07 | 06.02.2019

Διεθνή

Οι Εργατικοί ζητούν την καθυστέρηση του Brexit

Την καθυστέρηση του Brexit ζήτησε το κόμμα των Εργατικών, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει τον απαιτούμενο χρόνο να περάσει την συμφωνία της πριν την ημερομηνία αποχώρησης, ούτε να λάβει τις παραχωρήσεις που ζητά από την ΕΕ.


Η υπεύθυνη για την εξωτερική πολιτική του κόμματος των Εργατικών, Έμιλι Θόρνμπερι, μιλώντας αντί του επικεφαλής του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν, στην ώρα των Ερωτήσεων στην Πρωθυπουργό, στην Βουλή, υποστήριξε ότι το πιο λογικό που μπορεί να γίνει σε αυτό το στάδιο είναι η προσωρινή παράταση του 'Αρθρου 50, εάν φέρουν αποτελέσματα οι διαπραγματεύσεις, και εάν όχι, η δρομολόγηση ενός διαφορετικού σχεδίου.

Εκτίμησε ότι οι νέες συνομιλίες που ξεκινά αύριο στις Βρυξέλλες η Τ.Μέι, δεν αναμένεται να φέρουν κάποιο νέο αποτέλεσμα, καθώς δεν υπάρχει η ένδειξη ότι η ΕΕ είναι πρόθυμη να ξανανοίξει τη συζήτηση για την συμφωνία αποχώρησης και η Βρετανία από την πλευρά της αρνείται να εγκαταλείψει τα όρια που έχει θέσει.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio 5, η βουλευτής των Εργατικών, Λίζα Νάντι, υποστήριξε ότι η βρετανίδα πρωθυπουργός θα μπορούσε να κερδίσει την υποστήριξη μέχρι και 60 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μία ανανεωμένη συμφωνία για την αποχώρηση, εάν η ίδια εγκατέλειπε κάποιες θέσεις της.

Όπως υποστήριξε, οι Εργατικοί βουλευτές θέλουν διαβεβαιώσεις για την μελλοντική εμπορική σχέση με την ΕΕ. Αν η Τ.Μέι καταφέρει να δώσει αυτές τις διαβεβαιώσεις και σταματήσει την «αέναη συζήτηση» με το κόμμα της και αρχίζει να προσεγγίζει το υπόλοιπο κοινοβούλιο, τότε θα μπορούσε να έχει γύρω στους 40-60 βουλευτές των Εργατικών που είναι «έτοιμοι να κάνουν ένα βήμα μπροστά και να πουν ότι πρέπει να συμφωνήσουμε, διαφορετικά θα φύγουμε χωρίς συμφωνία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)