to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:20 | 14.12.2016

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Αδιανόητη η εξαίρεση της Ελλάδας απ’ όσα προβλέπει το ευρωπαϊκό κεκτημένο (βίντεο)

Η προσθήκη του ελληνικού ζητήματος στη συνεδρίαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προέκυψε μετά από τα σχετικά αιτήματα που απέστειλαν οι πολιτικές ομάδες των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, των Πρασίνων και της ευρωομάδας της Αριστεράς, με τους οποίους είχε συναντηθεί πρόσφατα η Έφη Αχτσιόγλου


Μετά από τις συναντήσεις της Έφης Αχτσιόγλου στις Βρυξέλλες και το ενδιαφέρον που προκλήθηκε για τις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα, το ζήτημα των ελληνικών διαπραγματεύσεων για τα εργασιακά εισήχθη εκτάκτως στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και με τίτλο «Μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα / Δηλώσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής», μετά από πρωτοβουλία της Ευρωομάδας της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων – την οποία υιοθέτησε ομόφωνα η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς μίλησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος ανέβασε την εξής εικόνα στο Twitter:

Δ. Παπαδημούλης: Είναι αδιανόητο να αρνείστε σε ένα κράτος-μέλος της Ευρωζώνης την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, στο πλαίσιο της συζήτησης για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τα εργασιακά δικαιώματα στην Ελλάδα, με τίτλο «Μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα / Δηλώσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής». Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Ευρωομάδας της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων. Απευθυνόμενος στην Κομισιόν, την οποία εκπροσώπησε ο κ. Vitenis Andriukaitis και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο εκπροσώπησε ο κ. Ivan Korcok, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε τα εξής: «Θεωρώ αδιανόητη, κύριοι της Κομισιόν και του Συμβουλίου, την εξαίρεση της Ελλάδας απ’ όσα προβλέπει το Ευρωπαϊκό κεκτημένο για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είναι Ευρωπαίοι πολίτες, ισότιμοι με τους άλλους Ευρωπαίους και όχι δεύτερης κατηγορίας. Από τη στιγμή που όλοι, όπως και ο κ. Μπαλτζ νωρίτερα, ομολογείτε ότι γίνεται πρόοδος στην Ελλάδα, δεν δικαιολογείται καθυστέρηση ούτε στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης ούτε στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων όπως επιβάλλει η ευρωπαϊκή νομιμότητα. 77 από τα 80 προαπαιτούμενα έχουν ήδη κλείσει. Ένα από τα τρία που απομένουν είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Και σας ερωτώ, κύριοι της Κομισιόν και του Συμβουλίου: Το ΔΝΤ, που δεν είναι Ευρώπη, ζητά, ειδικά για την Ελλάδα, να μην εφαρμοστεί το Ευρωπαϊκό κεκτημένο; Η δική σας θέση ποια είναι; Ως πότε θα υποχωρείτε στις απαιτήσεις του ΔΝΤ παραβιάζοντας την Ευρωπαϊκή νομιμότητα και κάνοντας κακό και στην Ελλάδα -στην οικονομία της και στον ελληνικό λαό- αλλά και στην Ευρωζώνη; Γιατί αν η Ευρωζώνη δεν μπορεί να αποδείξει ότι λύνει προβλήματα, τότε θα δυναμώνει η προπαγάνδα της αντιευρωπαϊκής, λαϊκίστικης άκρας δεξιάς. Πρέπει λοιπόν, να τρέξουμε. Να προχωρήσουμε. Και είστε υποχρεωμένοι, κύριοι του Συμβουλίου και της Κομισιόν, να εφαρμόσετε την ευρωπαϊκή νομιμότητα. Είναι αδιανόητο να αρνείστε σε ένα κράτος-μέλος της Ευρωζώνης την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Η ΕΕ ζητά από το Μπαγκλαντές να καθιερώσει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις προκειμένου να συνάψει μαζί του εμπορική συμφωνία. Αυτό που ζητάτε από το Μπαγκλαντές, το αρνείστε στις Ελληνίδες και τους Έλληνες; Με ποιο δικαίωμα;»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)