to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:01 | 24.05.2018

Διεθνή

Οι επιζώντες της επίθεσης σε γυμνάσιο του Τέξας συναντώνται με τον κυβερνήτη της πολιτείας

Επιζώντες της πρόσφατης πολύνεκρης επίθεσης σε γυμνάσιο στην περιοχή του Χιούστον στο Τέξας αναμένεται να συμμετάσχουν σήμερα σε έναν τελευταίο γύρο συνομιλιών με τον κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ, ο οποίος αναζητεί τρόπους να σταματήσουν οι επιθέσεις με όπλα.


Μαζί με τους μαθητές και τους γονείς από το Γυμνάσιο της Σάντα Φε, όπου ένας 17χρονος πυροβόλησε και σκότωσε την περασμένη Παρασκευή οκτώ μαθητές και δύο καθηγητές, θα βρίσκονται και πολλοί εκπρόσωποι από την κοινότητα του Τέξας Σάδερλαντ Σπρινγκς, όπου τον Νοέμβριο ένας ένοπλος σκότωσε 26 ανθρώπους μέσα σε μια εκκλησία των Βαπτιστών, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Άμποτ.

Ο Άμποτ, ο οποίος είναι Ρεπουμπλικανός, είχε την Τρίτη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με καθηγητές και αξιωματούχους των δυνάμεων επιβολής του νόμου στην πρωτεύουσα της πολιτείας, το Όστιν και χθες Τετάρτη ξανά με μέλη της Ομοσπονδίας Όπλων της πολιτείας του Τέξας, η οποία συνδέεται με την Εθνική Ομοσπονδία Όπλων (ΝRA), με μέλη της Texas Gun Sense (TGS), μιας μκο που τάσσεται υπέρ της αυστηρότερης νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς και με ειδικούς από τον τομέα της ψυχικής υγείας.

Όπως είπε ο Άμποτ, το πάνελ συζήτησε την Τετάρτη για τους τρόπους που μπορούν να αντιμετωπίζονται τα ζητήματα ψυχικής υγείας στα σχολεία, για την τοποθέτηση των όπλων σε ασφαλείς χώρους αποθήκευσης των σπιτιών και για τη νομοθεσία που στοχεύει να κρατήσει μακριά τα όπλα από τα χέρια όσων έχουν κριθεί από δικαστή επικίνδυνοι για τους εαυτούς τους ή για τρίτους.

Ο Άμποτ, ένας δεινός υποστηρικτής των δικαιωμάτων οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, δήλωσε ότι οι όποιες αλλαγές στους νόμους της πολιτείας θα πρέπει να προστατεύουν τα δικαιώματα στην οπλοκατοχή όπως αυτά καθορίζονται από τη Δεύτερη Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος.

Το νομοθετικό σώμα δεν συνεδριάζει μέχρι τον Ιανουάριο του 2019, γεγονός που καθιστά σχεδόν αδύνατη την εφαρμογή και τη χρηματοδότηση από την πολιτεία σημαντικών αλλαγών που τυχόν να προκύψουν από τις συνομιλίες.

Σε αντίθεση με την Φλόριντα, όπου η δολοφονία 17 μαθητών και καθηγητών σε σχολείο τον Φεβρουάριο, προκάλεσε ένα κίνημα με νεαρά παιδιά να ζητούν την επιβολή περιορισμών στην οπλοκατοχή, η τραγωδία στο Τέξας βρήκε πολλούς εκλεγμένους αξιωματούχους αλλά και επιζώντες να τίθενται υπέρ του δικαιώματος αυτού.

Εναντίον του φερόμενου δράστη της τελευταίας αυτής ένοπλης επίθεσης σε σχολείο, του 17χρονου Δημήτριου Παγουρτζή, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)