to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Οι επιθυμίες της Ελληνικός Χρυσός πραγματοποιούνται και η ΝΔ ξεπληρώνει τα γραμμάτια

Κοινή δήλωση Σ. Φάμελλου – Π. Πέρκα, Τομεάρχη και Αναπληρώτριας Τομεάρχη Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για την κατάθεση νέας αποικιοκρατικού τύπου σύμβασης του Δημοσίου με την Ελληνικός Χρυσός


Μετά την απουσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) από τη Βουλή, την προηγούμενη εβδομάδα, όπου ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αφού απαξίωσε όλο το οικολογικό κίνημα και τις ΜΚΟ, θεσμοθέτησε την αποδόμηση της προστασίας των προστατευόμενων περιοχών Natura 2000 της Ελλάδας και παραχώρησής τους σε ιδιωτικά συμφέροντα, κατατέθηκε βράδυ Παρασκευής, κατά την προσφιλή τακτική της ΝΔ, η νέα Σύμβαση του δημοσίου με την Ελληνικός Χρυσός.

Η κατάθεση της νέας σύμβασης αποδεικνύει ότι η ΝΔ θέλει μια ανάπτυξη για λίγους και εκλεκτούς, με βάση τις προεκλογικές της συμφωνίες, ενώ με την αποχώρησή της από την κυβέρνηση θα αφήσει την Ελλάδα φτωχότερη, οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά. Αυτό αποδεικνύουν και οι νομοθετικές παρεμβάσεις Γεωργιάδη για τις περιοχές Natura 2000, για την περιβαλλοντική αδειοδότηση και την αναστολή κατεδαφίσεων αυθαιρέτων, αλλά και η Σύμβαση κατά παραγγελία της Ελληνικός Χρυσός που εισάγεται σε Επιτροπή της Βουλής την ερχόμενη Τετάρτη, προσφορά, αυτή τη φορά, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο νέος Υπουργός ΠΕΝ, Κ.Σκρέκας, συνεχίζει το καταστροφικό έργο του Κ.Χατζηδάκη για το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον, απόλυτα ευθυγραμμισμένος και συνεπής με την επιλογή της ΝΔ, την περίοδο 2015-2019, να λειτουργεί ως εκπρόσωπος και υποστηρικτής μίας εταιρείας που έφτασε, επί Γ.Σταθάκη στο ΥΠΕΝ, να ζητάει μία πιο βολική κυβέρνηση.

Οι επιθυμίες της Ελληνικός Χρυσός επιτέλους πραγματοποιούνται και η ΝΔ ξεπληρώνει τα γραμμάτια που επέτρεψαν την εκλογή της. Τα πολιτικά της στελέχη όμως οφείλουν πάντα να θυμούνται ότι η χαριστική και προκλητική παραχώρηση δικαιωμάτων της ελληνικής πολιτείας, καθώς και η παράβαση των υποχρεώσεων της εταιρείας, που απορρέουν από τη Σύμβαση του 2003 και επιβεβαιώθηκαν από την Απόφαση της διαιτησίας 9/2018, αποτελούν μείζονα θεσμικά ζητήματα και, ως τέτοια, εγείρουν ξεκάθαρα και ζήτημα παράβασης ευθύνης των πολιτικών προσώπων που διαχειρίστηκαν και θα υπογράψουν αυτήν τη Σύμβαση.

Όπως έχουμε ξαναπεί, έχει πλέον καταρρεύσει οριστικά ο «μύθος» της πιο μεγάλης επένδυσης και έχει αποδειχθεί αφενός ότι η Ελληνικός Χρυσός είναι απρόθυμη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και αφετέρου ότι στερεί δικαιώματα από το κράτος με τη συναίνεση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η νέα σύμβαση επιβεβαιώνει απόλυτα τη στάση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και διαψεύδει πλήρως όλες τις αιτιάσεις της κυβέρνησης και των τότε στελεχών και σήμερα Υπουργών της ΝΔ, που λειτουργούσαν απλά ως γραφείο Τύπου της εταιρίας. Όμως, αποτελεί κατάντια για την Ελληνική Δημοκρατία οι Υπουργοί να παραβιάζουν τα δικαιώματα της χώρας που εκπροσωπούν, μιας χώρας της Ευρωζώνης, και να λειτουργούν, εν έτη 2021, ως υπάλληλοι της εταιρίας και Υπουργοί μιας αποικίας, μειώνοντας οποιοδήποτε δικαίωμα και στοιχείο του κράτους δικαίου για τα επόμενα 50 χρόνια για την πατρίδα τους.

Ακόμα και σήμερα, έχουν ακόμη ευκαιρία, να αποσύρουν τη σύμβαση και να καταγγείλουν, ως οφείλουν, την Ελληνικός Χρυσός για παραβίαση της αρχικής σύμβασης του 2003 και των αποφάσεων της Διαιτησίας, που η εταιρία έχει αποδεχτεί από το 2018.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)