to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:43 | 04.05.2022

Πολιτική

Οι επενδύσεις των γεωργικών εκμεταλλεύσεων στο επίκεντρο Κοινοβουλευτικής Ερώτησης του Χάρη Μαμουλάκη

Με Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή 37 ακόμη Βουλευτών, αναδεικνύει την απουσία κυβερνητικού σχεδιασμού για τις επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις της μεταβατικής περιόδου 2021-2022.


«Τα Σχέδια Βελτίωσης παρέχουν στήριξη σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις για επενδύσεις που αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό τους, στην αύξηση της παραγωγικότητάς τους, μέσω επέκτασης και στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στα παραγόμενα προϊόντα. Παράλληλα, με τα Σχέδια Βελτίωσης επιδιώκεται η ανάπτυξη και αναδιάρθρωση των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Ωστόσο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, της 29ης Απριλίου 2022 του επίσημου ιστότοπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στη μεταβατική περίοδο 2021-2022 δεν έχει γίνει καμία ένταξη σε αυτά και καμία πληρωμή.».

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, για την μεταβατική περίοδο 2021-2022, στα Σχέδια Βελτίωσης κατανέμονται 180 εκατ. €. Οι  πόροι αυτοί θα πρέπει κατευθυνθούν σε Σχεδία Βελτίωσης με ψηφιακό και πράσινο προσανατολισμό, καθώς προέρχονται από τη νέα ΚΑΠ και το Ταμείο Ανάκαμψης και χορηγούνται με συγκεκριμένη στόχευση.

Οι Βουλευτές ζητούν απαντήσεις από τον Υπουργό σχετικά με το αν έχουν εκδοθεί προσκλήσεις για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις - σχέδια βελτίωσης - της μεταβατικής περιόδου 2021-2022, αν όχι, πότε αναμένεται να εκδοθούν, καθώς και αν θα αυξηθούν οι αναλογούντες πόροι για την συγκεκριμένη περίοδο.

tags: Βουλή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)