to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:44 | 01.11.2012

Πολιτική

Οι ένστολοι στους δρόμους για τους μισθούς τους

Συγκεντρωμένοι έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών είναι αυτή την ώρα ένστολοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές στους μισθούς τους.


Σε ανοικτή επιστολή που έστειλαν στους βουλευτές οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του προσωπικού στα Σώματα Ασφαλείας σχετικά με το λόγο που πραγματοποιούν την κινητοποίηση σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι «οι ένστολοι έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση εξαιτίας: α) του άδικου - άνισου και άναρχου μισθολογίου που υπάρχει μεταξύ των στελεχών, όπου το 40% του μισθού τους αποτελείται από άσχετα "ερμαφρόδιτα" επιδόματα και χαμηλό εισαγωγικό βασικό μισθό. β) των οριζόντιων περικοπών που έγιναν από το έτος 2009 όπου οι απώλειες των ετήσιων αποδοχών ανήλθαν από 28,74% κλιμακούμενες προς τα πάνω ανάλογα με το βαθμό και έτη υπηρεσίας και γ) των φόρων - εισφορών, των χαρατσιών και του κύματος εντεινόμενης ακρίβειας που έχει ισοπεδώσει το βιοτικό επίπεδο όλου του λαού».

Όπως επισημαίνουν, με τις μέχρι τώρα περικοπές, το μισό και πλέον του ένστολου προσωπικού λαμβάνει σε σύγκριση με το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων ίσα ή και λιγότερα χρήματα με τους αντίστοιχους υπαλλήλους με ίδια - ίσα και ανάλογα προσόντα.

Στην επιστολή ζητούν παρέμβαση από τον Πρωθυπουργό και τα πολιτικά κόμματα για να μην υπάρξουν περικοπές και να ξεκινήσει διάλογος μέχρι το τέλος του έτους με το υπουργείο Οικονομικών για την κατάρτιση νέου μισθολογίου.

«Απαξιωμένοι και περιθωριοποιημένοι Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Λιμενικοί είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουν το "θηρίο" της εγκληματικότητας, την ανομία και την ανασφάλεια», τονίζουν στην επιστολή οι συνδικαλιστές και συμπληρώνουν: «Ένστολοι στα όρια της επιβίωσης είναι αδύνατον να πολεμήσουν τους ισχυρούς του εγκλήματος. Δεν είναι δυνατόν η Πολιτεία να μας θέλει στην πρώτη γραμμή του πυρός, δίνοντας και τη ζωή μας ακόμα υπέρ του καθήκοντος και από την άλλη να μας επιφυλάσσει μια τέτοια αρνητική μεταχείριση. Η αποδιοργάνωση των ένστολων προκαλεί την οργάνωση της αυτοδικίας και της μαύρης αντίδρασης».

Επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος και η Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη στις 9 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.


Πηγή: Το Βήμα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)