to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:37 | 04.02.2023

Πολιτική

Οι εμπνευστές του «έρχεται πίτσα» ανησυχούν μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ τους επιβάλλει τη Δημοκρατία με... το «άγριο»

Αναστάτωση στα γραφεία της ΝΔ για τις παρεμβάσεις του Χρήστου Σπίρτζη και του Παύλου Πολάκη σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ


Αναστάτωση φαίνεται να έχει προκαλέσει στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς η προτεραιοποίηση των ζητημάτων δημοκρατίας στον κεντρικό, προεκλογικό εν πολλοίς, λόγο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, όπως αποτυπώνεται στις περιοδείες που έχει ξεκινήσει ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, με τελευταία στάση χθες την πόλη της Πάτρας.

Η Πειραιώς έχει εντείνει την αντίδρασή της στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί εκτροπής, επιχειρώντας όχι μόνο να παρουσίασει το σκάνδαλο των υποκλοπών ως μια κομματική «εμμονή» του ΣΥΡΙΖΑ» στο πλαίσιο του λεγόμενου «τραμπισμού αλά γκρέκα», αλλά και να παρουσιάσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως ένα τσούρμο Μπολσεβίκων, έτοιμο να εισβάλει (ξανά) στα χειμερινά ανάκτορα.

Στη νέα ανακοίνωση του γραφείου Τύπου όμως, η ΝΔ δείχνει να εστιάζει τώρα και σε κομμάτικές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγοντας -ή μάλλον- κρατώντας ζεστό το μέτωπο ενάντια στα κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και εν προκειμένω τους Χρήστο Σπίρτζη και Παύλο Πολάκη.

Η ΝΔ λοιπόν δεν φαίνεται να κρύβει την ενόχλησή της για τις τελευταίες παρεμβάσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στον τομέα της διαφθοράς, όσο και στην υπόθεση των σχέσεων αστυνομικών με τη Greek mafia, θέμα το οποίο ο Χρ. Σπίρτζης έφερε πρόσφατα ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής.

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ σχολιάζει αναφορές των Χρ. Σπίρτζη και Π. Πολάκη σε κομματική εκδήλωση:

«Ο κ. Σπίρτζης μιλώντας σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και αναλύοντας τις θέσεις του αρχηγού του, ανάμεσα σε πολλά άλλα, είπε στους συγκεντρωμένους: «Θα επαναφέρουμε τη δημοκρατία, είτε με το καλό είτε με το άγριο». Το τι εννοεί με το άγριο και το πώς το άγριο συμβαδίζει με τη δημοκρατία, δεν χρειάζονται εξηγήσεις. Το ξέρουμε από την «πρώτη φορά»» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

«Στην ίδια εκδήλωση και στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Πολάκης προχώρησε ένα βήμα από όσα είχε πει η κα Τσαπανίδου λέγοντας ότι αν δεν υπάρξει ανταπόκριση στην πρόταση διακυβέρνησης του Αλ. Τσίπρα, αυτό θα συμβεί γιατί «είτε είναι "πιασμένοι" όπως το ΠΑΣΟΚ, είτε είναι "κολλημένοι" όπως το ΚΚΕ»» σημειώνει η ΝΔ και προσθέτει «δηλαδή, αυτοί που απευθύνεται ο κ. Τσίπρας είναι «πιασμένοι» και κολλημένοι!»

Καταλήγοντας η ΝΔ αναφέρει «Με «το άγριο», πιασμένους και κολλημένους, πολλή δημοκρατία «μυρίζει»…».

Τα στιγμιότυπα που «ενόχλησαν» τη ΝΔ:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)