to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:23 | 13.02.2015

πηγή: tganews.com

Πολιτική

Οι Έλληνες της Αυστραλίας στο πλευρό του ελληνικού λαού

Όλη την ομογένεια σε κινητοποίηση συμπαράστασης προς τη νέα ελληνική κυβέρνηση, καλεί τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου, στο Δημαρχείο του Σίδνεϊ, η Australia-Greece Solidarity Campaign (Εκστρατεία Αλληλεγγύης Αυστραλία-Ελλάδα).


Με αφορμή την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση μέσα στα πλαίσια της Ευρωζώνης, πολίτες σε όλο τον κόσμο, συμπαρίστανται προκειμένου να ενδυναμώσουν την διαπραγματευτική ισχύ της Ελλάδας. Οι λαοί της Ευρώπης προσβλέπουν σε μία στροφή της κυρίαρχης πολιτικής της ΕΕ με στόχο την κοινωνική βιωσιμότητα.

Το προτεινόμενο από την Τρόϊκα πρόγραμμα στήριξης αποδείχθηκε αναποτελεσματικό καθώς αύξησε το ελληνικό δημόσιο χρέος από 120% σε 175%, μείωσε το ΑΕΠ κατά 25%, οδήγησε την μεσαία τάξη σε μετανάστευση, εξαθλίωση, αυτοκτονία και διέλυσε βασικά κεκτημένα του κοινωνικού κράτους στον τομέα της υγείας και της παιδείας.

«Οι Έλληνες έπειτα από μια τετραετία εξευτελιστικής και αντιπαραγωγικής πολιτικής, διακρίνονται πλέον από πρωτοφανή ομοψυχία στην βάση μιας προσπάθειας να αντισταθούν στην (αυτο)καταστροφική πολιτική της ΕΕ διεκδικώντας την χαμένη τους αξιοπρέπεια», δηλώνει ο Διαμαντής Ρόρρης, συντονιστής της Australia-Greece Solidarity Campaign.

“Εμείς δηλώνουμε έμπρακτα την συμπαράστασή μας από την Αυστραλία προκειμένου να ενδυναμώσουμε το νέο κίνημα των Ελλήνων και άλλων λαών για ένα κοινό μέλλο. Πιστεύουμε σε έναν κόσμο που θα στηρίζεται όχι στις αξίες των αγορών αλλά στον ανθρωπισμό, τον αμοιβαίο σεβασμό και την αξιοπρέπεια”, λέει ο Δ. Ρόρρης.

Παράλληλα με την κινητοποίηση συμπαράστασης, η Australia-Greece Solidarity Campaign έχει ετοιμάσει μια δήλωση προς προσυπογραφή με τίτλο “Ανάσα στην Ελλάδα” (Let Greece Breathe).

«Καλούμε όλους τους πολίτες, άλλα και ιδιαίτερα τους ομογενείς, που μπορεί να αισθάνονται πιο έντονα τον εκβιασμό προς την αξιοπρέπεια της χώρας και του Ελληνικού λαού, να υπογράψουν την δήλωση και να παραβρεθούν στην κινητοποίηση συμπαράστασης », τονίζει ο Δ.Ρόρρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TGANEWS.COM ανάλογες εκδηλώσεις συμπαράστασης προγραμματίζονται και στη Μελβούρνη και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου, όπου διοργανώνεται από την Κοινότητα Μελβούρνης το Φεστιβάλ της Λόνσντεϊλ και αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 100.000 άτομα.

Η δήλωση προς προσυπογραφή “Ανάσα στην Ελλάδα” (Let Greece Breathe), είναι στην ιστοσελίδα https://australiagreecesolidarity.wordpress.com/all-posts/ και θα είναι στο περίπτερο της Australia-Greece Solidarity Campaign, στο Greek Festival of Sydney, Darling Harbour (14-15 Φεβρουάριο). Η συγκέντρωση θα γίνει στις στις 5:30 μ.μ. στο Sydney Town Hall, George Street.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)