to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:41 | 29.12.2013

πηγή: Αυγή

Πολιτισμός

Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας

Μέρες γιορτών...


ΚΥΡΙΑΚΗ

Ντον Τζοβάνι

Με τον Ντον Τζοβάνι του Μότσαρτ από την «Όπερα της Βαλίτσας», σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη, και τη συμμετοχή μονωδών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, πέφτει σήμερα η αυλαία των εκδηλώσεων στην Αθήνα του προγράμματος «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ», τη νέα έδρα της ΕΛΣ. Η παράσταση της «Όπερας της Βαλίτσας» θα δοθεί, με ελεύθερη είσοδο, στο Αμφιθέατρο του 9,84 (Τεχνόπολις, Πειραιώς 100, Γκάζι), στις 8.00 μ.μ.

Γλυκές Ρέγγες

Παράσταση αυτοσχεδιασμού, όπου το κοινό συμμετέχει ενεργά με τις ιδέες και τις προτάσεις του, με βάση τις οποίες η ομάδα Γλυκές Ρέγγες σκαρφίζεται διασκεδαστικά παιχνίδια και πλάθει ξεκαρδιστικές θεατρικές σκηνές, παρουσιάζεται σήμερα, με ελεύθερη είσοδο, στη σκηνή τουΌναρ Rock Cafe Bar (Φωκίωνος Νέγρη 53), στις 9.00 μ.μ.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Tanguerissimo

Τρεις σολίστ του τάνγκο, ο Μάριος Στρόφαλης, συνθέτης των European taxim και πολλών τάνγκο, παίζει πιάνο, ακορντεόν και τραγουδάει, ο Αργεντίνος Roman Gomez, jazz μουσικός και συνθέτης, παίζει bandoneon, κιθάρα και πιάνο, ενώ ο Κώστας Βλαχόπουλος, ιδρυτής του σχήματος El duo de dos, παίζει την ιδιαίτερη χρωματική φυσαρμόνικα του παραδοσιακού τάνγκο, στο τρίο Tanguerissimo, παρουσιάζοντας ένα επιλεγμένο πρόγραμμα από παραδοσιακά και nuevo αργεντίνικα tangos, καθώς και μεσογειακά tangos του Μάριου Στρόφαλη, στο Belle Amie (Αγγ. Μεταξά 11 και Βούλγαρη, Πειραιάς), στις 9.00 μ.μ.

ΤΡΙΤΗ

Παντελής Θαλασσινός

«Οπλισμένος» με ένα καινούργιο άλμπουμ με τίτλο Ανοιχτή ακρόαση, καθώς και με τραγούδια από όλες του τις μεγάλες επιτυχίες, συνοδευόμενος από τους καλλιτεχνικούς του συνοδοιπόρους Δημήτρη Γάσια (βιολί), Φίλιππο Λευκαδίτη (κρουστά), Γιώργο Μακρή (πνευστά), Γιάννη Μπελώνη (πιάνο, keyboards), Γιάννη Πλαγιανάκο (κοντραμπάσο), ο Παντελής Θαλασσινός περιμένει τους φίλους του αυτήν την παραμονή του καινούργιου χρόνου, αλλά και στις 3/1, στοΡυθμός Stage (Μ. Αντύπα 38, Ηλιούπολη), στις 10.00 μ.μ.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Κούτρας - Ρίζος

Ο Γιάννης Κούτρας, ο ερμηνευτής που ταύτισε τη φωνή του με τον Σταυρό του Νότου, συναντάει τον Απόστολο Ρίζο, έναν από τους ιδιαίτερους τραγουδοποιούς της νεότερης γενιάς, για να σαλπάρουν ξανά με τον ποιητή της θάλασσας, τον Νίκο Καββαδία, για ένα μελωδικό ταξίδι σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου αλλά και μελοποιήσεις των Δημήτρη Ζερβουδάκη, Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα, Μαρίζας Κωχ, Γιάννη Σπανού, Αρλέτας, Λάκη Παπαδόπουλου, Αργύρη Μπακιρτζή και του συγκροτήματος «Ξέμπαρκοι», σήμερα στο Anodos Live Stage (Πειραιώς 183), στις 10.30 μ.μ.

ΠΕΜΠΤΗ

Ο Τουνελοδράκος

«Εκδηλώσεις για να χαλαρώσεις», στο πλαίσιο της έκθεσης εικαστικών δημιουργιών Από τη Φρουτοπία στο Νησί των Πυροτεχνημάτων, εμπνευσμένων από το έργο του Ευγένιου Τριβιζά. Σήμερα η Χάρις Αλεξίου διαβάζει το παραμύθι ενός δράκου με πελώριο στόμα που παριστάνει το τούνελ και τρώει τρένα σαν να ήτανε σουβλάκια, ακόμα και ένα τρενάκι που γιορτάζει τα γενέθλιά του, από το βιβλίο Ο λαίμαργος Τουνελοδράκος (Κέδρος), στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου (Γουναροπούλου 6, Άνω Ιλίσια), στις 12.00 μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Γκούσταβ Μάλερ

Μερικά από τα πιο διάσημα τραγούδια του ρομαντικού συνθέτη Γκούσταβ Μάλερ, από τους κύκλους Kindertotenlieder και Rueckertlieder, μεταφέρει στη σκηνή η λυρική τραγουδίστρια και ηθοποιός Ειρήνη Τζανετουλάκου, σε μια περφόρμανς με τίτλο Όσα μου έμαθε η αγάπη, όπου ήχος, σώμα και μουσική συμπορεύονται και διηγούνται μια ιστορία για την απώλεια και την αγάπη, σήμερα και στις 4-5/1, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης (Πειραιώς 206), στις 9.30 μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Φτουξελευτερία

Τη χριστουγεννιάτικη ιστορία ενός δύστροπου μαγκούφη, του γείτονα του Αϊ-Βασίλη κ. Μουρμούρη, που καταφέρνει να αλλάξει και να «ξαναανακαλύψει» τα Χριστούγεννα, με τίτλοΠετούν, πετούν... τα γράμματα, παρουσιάζει για μια τελευταία παράσταση σήμερα η ομάδα κουκλοθεάτρου Φτουξελευτερία, δηλαδή οι Κωσταντής Μιζάρας (αφήγηση, κιθάρα), Αλέξανδρος Μονοκάνδυλος (εμψύχωση κούκλας, φλάουτο, σαξόφωνο), Ειρήνη Σγουρίδου (τραγούδι, φλάουτο, κιθάρα, κρουστά), Αγγελική Γουναρίδη (σκηνοθεσία), στο θέατρο Olvio (Ιερά Οδός 67 και Φαλαισίας 7, Βοτανικός), στις 5.00 μ.μ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)