to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:03 | 11.07.2020

πηγή: tvxs.gr

Πολιτική

Οι «εισαγγελείς» της Προανακριτικής εξυπηρετούν μαστροπούς και συντάσσουν πλαστές διαθήκες;

Βουλευτές της ΝΔ-μέλη της προανακριτικής επιτροπής που άσκησαν καθήκοντα εισαγγελέα σε προκαταρκτική εξέταση, και πιθανότατα θα αποφασίσουν την παραπομπή ενός πρώην Υπουργού σε δικαστικό συμβούλιο, φέρεται να έχουν σοβαρές ανοιχτές υποθέσεις νομικής ή ηθικής φύσης


Καθώς η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερεύνησε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και, στην ουσία, το σκάνδαλο Novartis οδηγείται στην ολοκλήρωσή της και την έκδοση των -ξεχωριστών  πορισμάτων, η πολιτική ένταση φτάνει στο κατακόρυφο. Μέρος της αντιπαράθεσης φέρεται να είναι και οι επιθέσεις στους βουλευτές της μειοψηφίας στην Προανακριτική, στο προσκήνιο ή το παρασκήνιο, προκειμένου να αποδυναμωθεί ο πολιτικός απολογισμός, που ομολογουμένως υπερέβη τους αρνητικούς συσχετισμούς.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, δεν περνά όμως απαρατήρητο, ότι βουλευτές της ΝΔ-μέλη της προανακριτικής επιτροπής που άσκησαν καθήκοντα εισαγγελέα σε προκαταρκτική εξέταση, και πιθανότατα θα αποφασίσουν την παραπομπή ενός πρώην Υπουργού σε δικαστικό συμβούλιο, φέρεται να έχουν σοβαρές ανοιχτές υποθέσεις νομικής ή ηθικής φύσης.

Ο βουλευτής με την πλαστή διαθήκη;

Σύμφωνα με την έρευνα του tvxs.gr, ένας βουλευτής-μέλος της προανακριτικής έχει εμπλακεί σε μια πολύ σοβαρή υπόθεση πλαστής διαθήκης. Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία και απάτη μετά από έγκληση στην οποία κατηγορείται ότι ενεργώντας ως νομικός, πλαστογράφησε μια διαθήκη και μάλιστα συγγενούς του, προκειμένου να αλλάξει χέρια η περιουσία του θανόντος. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πολιτικά δικαστήρια έχουν ήδη κάνει δεκτή την αγωγή αντιδίκου και στην απόφαση χαρακτηρίζουν άκυρη την επίμαχη διαθήκη.

Επιπρόσθετα, πολύ σοβαρό ζήτημα έχει προκύψει με το αν ο βουλευτής από την Δυτική Ελλάδα γνώριζε ότι εκκρεμεί η υπόθεση σε βάρος του όταν έθεσε υποψηφιότητα, καθώς συνιστά κώλυμα εκλογιμότητας. Πάντως η ΝΔ είχε ενημερωθεί πριν τις εκλογές για το πρόβλημα και παρείχε κάλυψη ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όσο παραμένει η δίωξη σε βάρος του δεν έχει τη δυνατότητα να είναι εκ νέου υποψήφιος ! Σε κάθε περίπτωση δεν είναι καθόλου κολακευτικό ένας βουλευτής, που θα κρίνει την παραπομπή ενός πρώην δικαστικού  να έχει τόσο σοβαρές εκκρεμείς υποθέσεις με τη δικαιοσύνη.

Βουλευτής της ΝΔ συνομιλούσε με τον εγκέφαλο που προωθούσε ανήλικες;

Άλλη πολύ σοβαρή υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια μετά την πρόσφατη διαρροή συνομιλιών της ΕΥΠ στην Εφημερίδα Documento, που εμπλέκουν πρώην Υπουργό, ο οποίος "ψώνιζε" ανήλικες με ιδιαίτερα αγοραία φρασεολογία. Στην ίδια υπόθεση και σε έκνομες δραστηριότητες, φέρεται να εμπλέκεται και άλλος βουλευτής ΝΔ της επαρχίας-μέλος της Προανακριτικής- και να συνομιλεί με τον εγκέφαλο του κυκλώματος που προωθούσε ανήλικες στην πορνεία κάνοντας μια σειρά από "εξυπηρετήσεις". Πρόκειται για ένα κύκλωμα που εμπλέκεται από το traficking μέχρι τους χρηματισμούς δικαστικών, όπως φαίνεται από τις συνομιλίες, πάντα με ισχυρές "πλάτες" στα δύο παλιά κόμματα εξουσίας και με την κάλυψη της ΕΛΑΣ.

Και εμπλεκόμενος με την ίδια τη Novartis;

Στην τρίτη περίπτωση, τα έγγραφα της ίδιας της υπόθεσης Novartis, που ερεύνησε η Προανακριτική, και τα αρχεία του πρώην ισχυρού άνδρα της  Novartis  K. Φρουζή, πιθανολογούν την παρουσία ενός τρίτου βουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή, με την επαγγελματική του ιδιότητα, να βρίσκεται στις λίστες όσων η Φαρμακευτική Επηρρέαζε για να διαμορφώνει το κλίμα υπέρ της. Πρόκειται για πρόσωπο που φέρεται να βρίσκεται μέσα στην περιβόητη "πυραμίδα" με την οποία η Novartis λειτουργούσε στην Ελλάδα.

Δεν είναι κάτι που έχει επιβεβαιωθεί απόλυτα, όμως μετά και τον συμβιβασμό της Novartis με τους Αμερικανούς, επισημοποιήθηκαν οι πρακτικές που χρησιμοποιούσε για να χειραγωγεί τις τιμές και ο τρόπος που επηρέαζε ένα κύκλωμα παραγόντων, ως μέρος του συνολικού σχεδιασμού της για τα διάφορα πρότζεκτς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)