to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:44 | 09.01.2018

Πολιτική

Οι ειδήσεις χαλάρωσαν από το πολύ... μασάζ!

Αγαπημένη λέξη των δελτίων ειδήσεων η λέξη «μασάζ». Χωρίς να γίνεται αναφορά στο τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που εισήχθη για συζήτηση στη Βουλή, ως «μασάζ Τσακαλώτου» βαφτίστηκε η ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων, επίσης, η έναρξη των συζητήσεων Ελλάδας - ΠΓΔΜ με την επίσκεψη του αναπληρωτή πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Μπ. Οσμάνι στην Αθήνα, ονοματολογία και προβολή των απειλών Μητσοτάκη, οι πλειστηριασμοί, η εισβολή του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας, η υποβολή αιτήσεων για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές του κόσμου και ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

«Για πρώτη φορά σε μνημονιακό νομοσχέδιο υπερτερούν τα θετικά στοιχεία»

Για πρώτη φορά σε μνημονιακό νομοσχέδιο τα θετικά στοιχεία είναι περισσότερα από τα αρνητικά σύμφωνα με τα όσα είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το πολυνομοσχέδιο, που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή και που επί της ουσίας ολοκληρώνει την γ' αξιολόγηση. (αναλυτικά)


 

Το πολυνομοσχέδιο: αναλυτικά οι βασικές διατάξεις

Στη Βουλή κατατίθεται σήμερα Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018 το πολυνομοσχέδιο με τα τελευταία προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, με στόχο να ψηφιστεί την προσεχή Δευτέρα ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους θεσμούς στο Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου. (αναλυτικά)


 

«ΝΔ και Μητσοτάκης ας ζητήσουν από τον Μαρινάκη να αγοράσει άλλες τόσες εφημερίδες»

«Είναι λογικό ο κ. Μητσοτάκης που γεννήθηκε μέσα στη διαπλοκή και το όνομά του έχει συνδεθεί με τα μισά πολιτικά σκάνδαλα της μεταπολίτευσης να κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Το ομολογεί άλλωστε στην ανακοίνωσή της η ΝΔ παραδεχόμενη ότι "παλιά διαπλοκή" υπήρχε. Πότε άραγε; Με ποιες κυβερνήσεις; Προφανώς σε αυτές που ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός»: Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ, με την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση σχολίαζε δημοσίευμα του Έθνους». (αναλυτικά)


 

Eurostat: Ελληνική πρωτιά στην Ε.Ε. στη μείωση της ανεργίας

Τη μεγαλύτερη μείωση στην ΕΕ κατέγραψε μεταξύ Σεπτεμβρίου 2016 και Σεπτεμβρίου 2017 το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα, από 23,2% σε 20,5% αντιστοίχως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eυρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat). (αναλυτικά)


 

«Ιστορικό βήμα το νομοσχέδιο για τη Σαρία»

«Με την παρούσα ρύθμιση η κυβέρνηση, σεβόμενη σε κάθε περίπτωση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, αποκαθιστά αδικίες που έγιναν κατά το παρελθόν εις βάρος μελών της, με την εξαίρεσή τους από το καθεστώς των νομικών εγγυήσεων και των ατομικών ελευθεριών, που θα πρέπει να απολαμβάνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες». (αναλυτικά)


 

Πώς θα γίνει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Την Πέμπτη λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Αναλυτικά η διαδικασία στο ΕΣΡ. (αναλυτικά)


 

«Αυλαία» των συζητήσεων Ελλάδας - ΠΓΔΜ με την επίσκεψη Οσμάνι

Άρχισε σήμερα ο κύκλος διαπραγματεύσεων, με την επίσκεψη του αναπληρωτή πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Μπ. Οσμάνι στην Αθήνα. Στις 17 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη η συνάντηση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μ. Νίμιτς με τους διαπραγματευτές των δύο χωρών. Εάν καταγραφεί σαφής πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Ζόραν Ζάεφ στις 23 Ιανουαρίου στο Νταβός. (αναλυτικά)


 

Ακατανόητη η εισβολή των μελών του ΠΑΜΕ, είχαν ενημερωθεί πλήρως για τη ρύθμιση

Με «έφοδο» στο υπουργείο Εργασίας ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, που προηγήθηκε στην Ομόνοια, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο - Η 'Εφη Αχτσιόγλου δέχτηκε τα μέλη του ΠΑΜΕ στο γραφείο της και, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «οι ίδιοι αρνήθηκαν το διάλογο, επιλέγοντας τις κραυγές και το επικοινωνιακό σόου χάριν των τηλεοπτικών καμερών». (αναλυτικά)


 

Σε απόσταση περίπου μισής ποσοστιαίας μονάδας, από το ιστορικά χαμηλό ρεκόρ του 2005, το ελληνικό ομόλογο αναφοράς

Το επενδυτικό ταμείο Algebris Investments προβλέπει περαιτέρω πτώση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων. (αναλυτικά)


 

Νέα υπηρεσία καταπολέμησης του μεγάλου οικονομικού εγκλήματος

Νέα υπηρεσία για την καταπολέμηση του μεγάλου οικονομικού εγκλήματος συστήνεται στο υπουργείο Οικονομικών με 135 ελεγκτές, η οποία θα υπάγεται κατευθείαν στον υπουργό Οικονομικών και θα καθοδηγείται και θα συντονίζεται από τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος. (αναλυτικά)


 

Ρεκόρ στο πλεόνασμα των νοσοκομείων και τη χρηματοδότησή τους από τον ΕΟΠΥΥ

«Το ποσό της χρηματοδότησης από τον ΕΟΠΥΥ προς το Δημόσιο Σύστημα Υγείας αναμένεται να ξεπεράσει τα 800 εκατ. ευρώ το 2018», σημειώνει ο Π. Πολάκης σχολιάζοντας ότι «καλό θα ήταν λοιπόν αυτοί που μιλούν για μείωση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων για το τρέχον έτος, να εξηγήσουν στους πολίτες της χώρας που διοχετεύονταν τα χρήματα από τις ασφαλιστικές τους εισφορές τα προηγούμενα χρόνια». (αναλυτικά)


 

«Ο Μαρινάκης ταυτίζει στενά τον κόσμο του Ολυμπιακού με τις απόψεις του συγγενή του Μητσοτάκη»

Ο υπόδικος ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός επιχειρεί να βάλει μπροστά τον κόσμο για να προστατεύσει τον εαυτό του, ο κόσμος κατανοεί ακριβώς ποια τακτική ακολουθεί ο κύριος αυτός, αλλά πιθανόν δεν είναι ούτε για αυτόν θετικό ότι ταυτίζει τον κόσμο με τις απόψεις του συγγενή του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφορικά με το μανιφέστο Μαρινάκη. (αναλυτικά)


 

«Βαθιά εξουσιαστική και αντιδημοκρατική η κατάληψη σε χώρο που ήταν προγραμματισμένη κομματική εκδήλωση»

Η σημερινή κατάληψη σε χώρο όπου ήταν προγραμματισμένη κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό τη ματαίωσή της, είναι μια πράξη που δεν έχει καμιά σχέση με λαϊκές, κοινωνικές διεκδικήσεις και τη δημοκρατική παράδοση των αγώνων, αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. (αναλυτικά)


 

Αλλάζει το τοπίο στα φάρμακα

Σειρά διατάξεων του υπουργείου Υγείας που αφορούν τον τομέα του φαρμάκου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες της «Αυγής», στο επικείμενο πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να έχει γίνει νόμος του κράτους τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου.

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις εντάσσονται σε μια δέσμη μέτρων της πολιτικής ηγεσίας, που στοχεύουν στη διασφάλιση της καθολικής και ισότιμης κάλυψης των τεκμηριωμένων φαρμακευτικών αναγκών του πληθυσμού, κάτι που για την Αριστοτέλους συνιστά τη μεγαλύτερη πρόκληση σήμερα. (αναλυτικά)


 

Κατά 4,4% αυξήθηκε ο μέσος γενικός δείκτης της βιομηχανικής παραγωγής στο 11μηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2017

Αύξηση 0,8% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών αυξήθηκε 0,2%. (αναλυτικά)


 

ΟΑΣΑ: Fake news τα περί διαρροής προσωπικών δεδομένων

Ο ΟΑΣΑ με ανακοίνωσή του διαψεύδει τα διαρροή προσωπικών δεδομένων από τον ΟΑΣΑ. (αναλυτικά)


 

Το 100% των εισφορών εισπράττει ο ΕΟΠΥΥ από τα ασφαλιστικά ταμεία

Στο 100% θα αποδίδονται στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. οι εισφορές που εισπράττονται για λογαριασμό του και το 2018, οι οποίες σύμφωνα με τον εγκεκριμένο κοινωνικό προϋπολογισμό θα ξεπεράσουν τα 4,7 δισ. ευρώ. (αναλυτικά)


 

Σε λειτουργία το Μητρώο Πολιτών από τις 22 Ιανουαρίου

Μια νέα σελίδα για την εξυπηρέτηση του πολίτη και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας. (αναλυτικά)


 

«Δεν μεταβάλλεται το υποχρεωτικό ωράριο των εκπαιδευτικών»

«Το υποχρεωτικό ωράριο των εκπαιδευτικών δεν μεταβάλλεται και παραμένει ως έχει εδώ και 33 χρόνια, δηλαδή στις 30 ώρες, όπως έχει οριστεί από τον νόμο 1566 του 1985» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας. (αναλυτικά)


 

Δέσμευση του υπουργείου Εργασίας για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των πρώην εργαζομένων της εταιρείας «Καρυπίδης ΑΒΕΕ»

Το Υπουργείο Εργασίας θα συνεχίσει να είναι αρωγός των πρώην εργαζομένων της εταιρείας «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε.» και θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες που θα διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα. (αναλυτικά)


 

Καμία μείωση στις επιχορηγήσεις των Αθλητικών Ομοσπονδιών το 2018

Ολοκληρώθηκε και ανακοινώνεται η κατανομή των πιστώσεων στις Αθλητικές Ομοσπονδίες για το έτος 2018. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)