to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:42 | 14.01.2013

Πολιτική

Οι δόσεις των 8

Αναδημοσίευση από e-tetradio - Του Νίκου Μωραϊτη


"Τι σε έχει πιάσει με το MEGA;", μου έλεγε πριν από δύο βδομάδες ένας φίλος, έχοντας διαβάσει τα κείμενά μου εδώ στο e-tetRadio και τις αναρτήσεις μου στο twitter. Νομίζω ότι οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών δίνουν την απάντηση για τη συμβολική σημασία που αποκτά το συγκεκριμένο κανάλι ως πυλώνας της εξουξίας που εξέθρεψε  την κρίση, κατά την τελευταία 20ετία.

Χαίρομαι που επιτέλους ένας πολιτικός αρχηγός βγήκε και μίλησε ανοιχτά για το κανάλι, το τηλεοπτικό δελτίο του οποίου αποφασίζει ποια κυβέρνηση θα έχει η χώρα, από το 1996 μέχρι σήμερα (με μόνες ήττες του τη νίκη Καραμανλή το 2004 και την εσωκομματική επικράτηση Παπανδρέου το 2007). 


Ήμουν σίγουρος ότι την επίθεσή του στο κρατικό κανάλι (γιατί το MEGA είναι το κρατικό κανάλι, μην κοροϊδευόμαστε) ο Τσίπρας θα την πλήρωνε ακριβά. Απλώς δεν περίμενα ότι η οργανωμένη επίθεση θα άρχιζε τόσο σύντομα. Μία μέρα μετά την αναφορά του στο κανάλι, το MEGA ανέτρεψε την πολιτική ατζέντα: Πρώτη είδηση η ημερομηνία στο στικάκι που βγάζει λάδι τον Παπακωνσταντίνου και τον Βενιζέλο (κι ας κραυγάζουν οι τεχνικοί των υπολογιστών ότι η ημερομηνία "πειράζεται" με απλές κινήσεις). Δεύτερη είδηση η Βίλα Αμαλία, με τον Πρετεντέρη να επιτίθεται με αχαλιναγώγητο φανατισμό στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον έτερο των σχολιαστών, Παύλο Τσίμα (για τον ύπουλο ρόλο του είχα μιλήσει πολύ νωρίς, ο Δημήτρης Κανελλόπουλος θα το θυμάται) να λέει τόσο... αθώα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δίλημμα ανάμεσα στην Κεντροαριστερά και το ακραίο παρελθόν του, στο οποίο δείχνει να επιστρέφει. Αν δεν καταλάβατε, νοικοκυραίοι, το σενάριο, ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από ακροαριστερά, αναρχικά στοιχεία που, αν ποτέ γίνει κυβέρνηση, θα κάνουν την Ελλάδα... Εξάρχεια.

Ο αγώνας θα είναι σκληρός ανάμεσα στη μιντιακή εκδοχή του Συστήματος και στο κόμμα που αποφάσισε να αντιπαρατεθεί στην τηλεοπτική χειραγώγηση. Δεν ξέρω αν η πολιτική μπορεί σήμερα να νικήσει τα Media ούτε είμαι ο Μακλούαν για να κάνω πρόβλεψη. Το μόνο που ξέρω είναι ότι έχουμε να δούμε πολλή λάσπη, πολλή αθλιότητα στους δέκτες μας.

Δεν ξέρω επίσης αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δίκιο για το ύψος του δανείου που πήρε το Μεγάλο Κανάλι. Αν ήταν 98 εκατομμύρια, δέκα ή οκτώμισι. Αυτό που ξέρω είναι ότι το δάνειο το MEGA το αποπληρώνει κάθε βράδυ, σε δόσεις των 8.


Πηγή: e-tetradio.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)