to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:25 | 30.11.2017

Κοινωνία

Οι δικαστικοί υπάλληλοι διαμαρτύρονται για τα χημικά της αστυνομίας στο Ειρηνοδικείο - Όλες οι αντιδράσεις

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας σε ανακοίνωσή του εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι ο χώρος των δικαστηρίων μετετράπη σε πεδίο μάχης με επακόλουθο να προκληθούν επισφαλείς συνθήκες για εργαζόμενους, δικηγόρους και πολίτες


Μετά την απόφαση της διεύθυνσης του Ειρηνοδικείου Αθηνών, να ματαιωθεί η σημερινή εκδίκαση όλων των υποθέσεων για λόγους ανωτέρας βίας λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί από την ρίψη χημικών απο την αστυνομία εντός του κτιρίου κατά τη χθεσινή διαδικασία των πλειστηριασμών, με τη σειρά του ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας αποφάσισε ομόφωνα τη διακοπή όλων των εργασιών της γραμματείας που στεγάζονται στο κτίριο του Ειρηνοδικείου-Πταισματοδικείου Αθηνών.

Ο Σύλλογος, σε ανακοίνωσή του εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι ο χώρος των δικαστηρίων μετετράπη σε πεδίο μάχης με επακόλουθο να προκληθούν επισφαλείς συνθήκες για εργαζόμενους, δικηγόρους και πολίτες.

Τέλος, ο Σύλλογος καλεί τους αρμόδιους να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών που στεγάζονται στο κτίριο του Ειρηνοδικείου-Πταισματοδικείου Αθηνών.

Δ. Τζανακόπουλος: Θα ελεγχθεί το αν η αστυνομία έχει υπερβεί τον ρόλο της

«Η Ελληνική Αστυνομία έχει εντολή από τη μια να προστατεύσει τους συμβολαιογράφους και τη διαδικασία των πλειστηριασμών αλλά και από την άλλη να λειτουργήσει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην οξυνθεί η κατάσταση και να μην ενταθούν οι συγκρούσεις, αν η Ελληνική Αστυνομία υπερβεί το ρόλο της τότε τόσο το αρμόδιο Υπουργείο όσο και η Κυβέρνηση συνολικά να είστε βέβαιοι ότι θα το ελέγξουν», τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ.

Γ. Κυρίτσης: «Εγκληματική ανευθυνότητα η χρήση χημικών σε κλειστό χώρο»

«Εγκληματική ανευθυνότητα» χαρακτήρισε μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κυρίτσης, «τη χρήση χημικών μέσα σε κλειστό χώρο» στο ΣΚΑΙ αναφερόμενος στις σχετικές καταγγελίες για τα επεισόδια στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. Ωστόσο ο κ. Κυρίτσης εκτίμησε ότι αποκλείεται να έχει δοθεί εντολή χρήσης χημικών καθώς είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις ώστε κάτι αντίστοιχο να μην επαναληφθεί.

Δ.Σ.Α.: Όσα εκτυλίχθηκαν χθες στο Ειρηνοδικείο Αθηνών δεν περιποιούν τιμή ούτε στο δικαστικό μας σύστημα, ούτε στην ελληνική αστυνομία

Όπως αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: «Είναι αυτονόητο ότι σε ένα κράτος δικαίου οι λειτουργίες απονομής της Δικαιοσύνης εντός των δικαστηρίων προϋποθέτουν συνθήκες ασφαλείας και προστασίας όλων των συμμετεχόντων. Κανείς δεν επιτρέπεται να παρεμποδίζει την ομαλή εξέλιξη μιας διαδικασίας που λαμβάνει χώρα σύμφωνα με το νόμο. Για τον λόγο αυτό οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν χρέος να λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα και αναγκαία προληπτικά και προστατευτικά μέτρα.

Όσα εκτυλίχθηκαν χθες στο Ειρηνοδικείο Αθηνών δεν περιποιούν τιμή ούτε στο δικαστικό μας σύστημα, ούτε στην ελληνική αστυνομία. Προκαλούν σε όλους τους πολίτες με δημοκρατική ευαισθησία αλγεινή εντύπωση. Η ρίψη χημικών σε κλειστό χώρο συνιστά όχι μόνον προσβολή, αλλά και σωματική βλάβη. Τέτοιες ενέργειες των δυνάμεων καταστολής είναι απερίφραστα καταδικαστέες.

Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει από τώρα να λάβει τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να διαφυλαχθεί στο μέλλον η ασφάλεια όσων συμμετέχουν υπό λειτουργηματική ιδιότητα στην απονομή της Δικαιοσύνης, αλλά και όσων παρευρίσκονται στα δικαστήρια. 

Καλούμε, τέλος, την Κυβέρνηση να προσέλθει σε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους επαγγελματικούς φορείς για το μείζον θέμα των πλειστηριασμών. Για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, με μείζονες κοινωνικές προεκτάσεις, δεν μπορεί να λαμβάνονται αποφάσεις μονομερώς.»

Μήνυση ΛΑΕ κατά Τόσκα - Κοντονή και αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Μήνυση σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, του αρχηγού της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνου Τσουβαλά κατά παντός άλλου υπευθύνου κατέθεσε η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) για τη ρίψη χημικών μέσα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, κατά τη χθεσινή διαμαρτυρία ενάντια στους πλειστηριασμούς. 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι η ρίψη χημικών ουσιών σε ένα τέτοιο χώρο «ισοδυναμεί με δολοφονική ενέργεια και είναι ευτύχημα ότι δεν θρηνήσαμε θύματα και είχαμε μόνο τραυματίες και λιποθυμίες».

Η ΛΑΕ καταθέτει μήνυση σε βάρος των ίδιων υπευθύνων για το γεγονός ότι «ισχυρίζονται πως έγιναν πλειστηριασμοί στο Ειρηνοδικείο Αθηνών τη στιγμή που τα ΜΑΤ δεν επέτρεπαν σε κανέναν πολίτη να καταθέσει προσφορά ούτε φυσικά να παρακολουθήσει τη διαδικασία σε μια αίθουσα η οποία ήταν κατάμεστη από άνδρες των ΜΑΤ».

«Όσοι ισχυρίζονται ότι χθες στο Ειρηνοδικείο έγιναν πλειστηριασμοί, κατά δήλωση του Παν. Λαφαζάνη, είναι πολιτικοί απατεώνες και επωμίζονται βαρύτατες ποινικές ευθύνες για πλαστογράφηση διαδικασιών, υφαρπαγή ιδιωτικής περιουσίας και παραπλάνηση. Πολύ περισσότερο, που κατά κωμικό τρόπο, οι ίδιες οι τράπεζες οικειοποιήθηκαν τα ακίνητα τα οποία οι ίδιες εκπλειστηρίαζαν», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

 

Όσα εκτυλίχθηκαν χθες στο Ειρηνοδικείο Αθηνών δεν περιποιούν τιμή ούτε στο δικαστικό μας σύστημα, ούτε στην ελληνική αστυνομία. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)