to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:21 | 18.05.2020

Κοινωνία

Οι δικαστές απαντούν στη Μ. Γιαννάκου για τα αναδρομικά: «Προκλητικές και ψευδείς οι δηλώσεις της»

Επίθεση προς τη βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ και πρώην υπουργό Μαριέττα Γιαννάκου εξαπέλυσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με αφορμή τις δηλώσεις της για τα αναδρομικά των δικαστών.


Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη, στην Επιτροπή Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, αναφερόμενη στα αναδρομικά του δικαστικού κλάδου, η Μ. Γιαννάκου είχε δηλώσει: «Από τότε που πήγα στο δημοτικό σχολείο, θυμάμαι τους εκάστοτε πρωθυπουργούς να υπόσχονται προ των εκλογών ότι θα διπλασιάσουν τους μισθούς των δικαστών. Κατά τη διάρκεια της κρίσης και των μνημονίων είδαμε το Δικαστικό Σώμα να αρνείται να συμβάλει στις δυσκολίες που περνούσε ελληνικός λαός και βέβαια δεν θέλω να περιγράψω. Άλλωστε, και εγώ μετείχα σε κυβέρνηση η οποία τελικά έδωσε απίστευτα ποσά στους δικαστές».

Η βουλευτής της ΝΔ είχε μιλήσει τότε και για «δεύτερες σκέψεις» στις περιπτώσεις που οι δικαστές «δικάζουν για τον εαυτό τους».

«Οι δηλώσεις της βουλευτού της ΝΔ κ. Μαριέττας Γιαννάκου περί Δικαστικού Σώματος που αρνήθηκε να συμβάλει στις δυσκολίες που περνούσε ο ελληνικός λαός την εποχή των μνημονίων, είναι προκλητικές και ψευδείς.Οι Δικαστές και Εισαγγελείς δέχτηκαν από την αρχή των μνημονίων διαδοχικές περικοπές στους μισθούς τους που έφτασαν μέχρι και το 50%, πολύ περισσότερες από αυτές που οι ίδιοι οι βουλευτές επιφύλαξαν για τους εαυτούς τους», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ολόκληρη η απάντηση της Ένωσης στις δηλώσεις της βουλευτού έχει ως εξής:

«Οι δηλώσεις της βουλευτού της ΝΔ κ. Μαριέττας Γιαννάκου περί Δικαστικού Σώματος που αρνήθηκε να συμβάλει στις δυσκολίες που περνούσε ο ελληνικός λαός την εποχή των μνημονίων, είναι προκλητικές και ψευδείς.

Δείτε επίσης: «Κραυγή αγωνίας» από τον κόσμο της μόδας λόγω κοροναϊού

Οι Δικαστές και Εισαγγελείς δέχτηκαν από την αρχή των μνημονίων διαδοχικές περικοπές στους μισθούς τους που έφτασαν μέχρι και το 50%, πολύ περισσότερες από αυτές που οι ίδιοι οι βουλευτές επιφύλαξαν για τους εαυτούς τους.

Το Συνταγματικό εξάμβλωμα της θέσπισης «Μισθοδικείου» που συγκροτείται κατά το 1/3 από Δικαστές και κατά του οποίου αφήνει υπονοούμενα η ίδια βουλευτής, δείχνει τη φανερή δυσπιστία του πολιτικού κόσμου στο Δικαστικό Σώμα την ίδια στιγμή που οι βουλευτές ψηφίζουν αποκλειστικά οι ίδιοι το ύψος του δικού τους μισθού! Θεωρούμε ότι η τοποθέτησή της δεν είναι τυχαία. Λειτουργεί τροχιοδεικτικά και αυτό πρέπει να προβληματίζει όχι μόνο δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς αλλά όλους τους μισθωτούς εργαζόμενους. Τους συναδέλφους πρέπει να τους προβληματίζει επιπρόσθετα η χρονική συγκυρία της πραξικοπηματικής κίνησης των 9 μελών του ΔΣ για διορισμό προσωρινής διοίκησης στην Ένωση σήμερα που διακυβεύονται κρίσιμα ζητήματα για το Δικαστικό Σώμα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)