to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Οι δεξιοτέχνες της αλητείας

Ας μετρήσουμε λοιπόν πόσες αλητείες μαζεμένες έκανε χθες η κυβέρνηση στο θέμα των αναδρομικών και μάλιστα διά του ίδιου του πρωθυπουργού.


Αλητεία πρώτη: Έκοψε με το έτσι θέλω τα ποσά που υποχρεούται από το ΣτΕ να επιστρέψει. Αντί για 3,9 δισ., επιστρέφει 1,4 δισ.

Αλητεία δεύτερη: Επιστρέφει μόνο το 40% του ποσού με το επιχείρημα ότι η απόφαση του ΣτΕ μιλάει μόνο για απώλειες στις κύριες συντάξεις, ενώ μέχρι προχθές ακόμα και το υπουργείο Οικονομικών και ο ΕΦΚΑ αναγνώριζαν ότι η απόφαση αφορά και τις επικουρικές συντάξεις και τα δώρα. Και ενώ επικαλείται το ΣτΕ, επικαλείται ταυτόχρονα και «στενά δημοσιονομικά περιθώρια».

Αλητεία τρίτη: Παρ’ όλο που ισχυρίζονται πως υλοποιούν την απόφαση του ΣτΕ, έχουν νομοθετήσει όποιος παίρνει τα αναδρομικά να παραιτείται αυτοδικαίως από κάθε άλλη απαίτηση. Ώστε οι συνταξιούχοι να μην μπορούν να διεκδικήσουν τα υπόλοιπα.

Αλητεία τέταρτη: Η επιλογή της κυβέρνησης να δώσει αναδρομικά μόνο για τις κύριες συντάξεις πλήττει κυρίως τους χαμηλοσυνταξιούχους, για τους οποίους οι απώλειες ήταν από τα δώρα. Και οι οποίοι δεν θα πάρουν απολύτως τίποτα.

Αλητεία πέμπτη: Εκβιάζει τους συνταξιούχους να πάρουν στο χέρι ένα μικρότερο ποσό από αυτό που τους επιδίκασε το ΣτΕ, παρά όλο το ποσό σε απροσδιόριστο ορίζοντα χρόνου.

Αλητεία έκτη: Κάνει προεκλογική πολιτική δίνοντας στους ανθρώπους τα λεφτά τους. Γιατί θεωρεί ότι ακόμα και με 60% «κούρεμα» οι άνθρωποι που θα δουν λίγα έξτρα κατοστάρικα στον λογαριασμό τους θα δοξάζουν τον Κυρ. Μητσοτάκη και την υπέρκομψη σύζυγό του.

Να τους το αναγνωρίσουμε: Σπάνια ο τόπος είδε κυβέρνηση τόσο επιδέξια στις αλητείες.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)