to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Οι απατεώνες που αγαπούν το κολιμπρί

Όταν εσένα σου έκοβαν τους μισθούς το site http://triapoulakia.gr έπαιρνε δεκάδες χιλιάδες ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Αλλά πρέπει να τα ξεχάσουμε αυτά όπως σωστά λέει το site http://sfyraokleftika.gr που έπαιρνε διαφήμιση από τη Novartis και να μη δημιουργούμε πάθη.


Δεν υπάρχουν αυτά τα site; Φυσικά και δεν υπάρχουν αλλά αυτό δεν τα εμποδίζει να παίρνουν λεφτά και από το ΚΕΕΛΠΝΟ κι απ’ όπου αλλού μπορούν οι ιδιοκτήτες τους που συνήθως είναι τα τρωκτικά της εξουσίας με διπλό ρόλο. Από τη μία ροκανίζουν κυρίως το δημόσιο χρήμα και από την άλλη δαγκώνουν και μολύνουν όσους επιδείξει το αφεντικό.

Την εποχή που στο ΚΕΕΛΠΝΟ γινόταν το μεγάλο πάρτι που τώρα πλέον αποτυπώνεται και μέσα από τις αποκαλύψεις για ανύπαρκτα site όπως το velonakaiklosti.gr που έπλεκε σταυροβελονιά τα χιλιάρικα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είχε εξαπολύσει πολιτικό και φυσικό πογκρόμ εναντίον των τεμπελχανάδων του Δημοσίου, την αχρηστία τους και τα συνεπακόλουθά της. Οι δαπάνες του Δημοσίου μέσα από τη δική του πολιτική, του Άδωνη Γεωργιάδη, του Αντώνη Σαμαρά και των λοιπών αρίστων, κόπηκαν και κάθε κοινωνικό μέτρο δαιμονοποιήθηκε ως γενεσιουργός αιτία των κακών της κρίσης.

Να όμως που Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνης Γεωργιάδης και λοιποί, όταν έλεγαν και λένε για κακό Δημόσιο δεν εννοούν ούτε το πόσα υπερκοστολογημένα καταβάλει το Δημόσιο στη Siemens, τη Novartis και στους πολιτικούς φίλους και υποτακτικούς που εισπράττουν τα κονδύλια του Δημοσίου ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά ένα άλλο κομμάτι του Δημοσίου, αυτό που αφορά τους υπαλλήλους και την ιδιοκτησία του Δημοσίου.

Οι κατ’ εξοχήν κρατικοδίαιτοι του ελληνικού νεοφιλελευθερισμού, δεν ενοχλούνται ούτε από τους δικούς τους άμεσους κρατικούς μισθούς, ούτε από το μαύρο χρήμα που διακίνησε το ΚΕΕΛΠΝΟ και η Novartis σε βάρος του Δημοσίου για να καταλήξει απ’ ό,τι φαίνεται σε πολιτικές τσέπες

Δεκάδες εκατομμύρια καταβλήθηκαν από τα δημόσια ταμεία σε δικά τους παιδιά, ή σε εξυπηρετικά παιδιά που άνοιγαν και έκλειναν site και εφημερίδες, μόνο και μόνο για να απορροφήσουν τη διαφήμιση του ΚΕΕΛΠΝΟ και τη γαλαντομία των πολιτικών προσώπων που μοίραζαν το χρήμα. Αυτό και αν είναι κακό, κάκιστο Δημόσιο. Αλλά περιέργως δεν ενοχλεί τον πολλά βαρύ περί το Δημόσιο, Κυριάκο Μητσοτάκη. Βάζεις μπροστά στη μούρη του τη σύμβαση που λέει πως το ΚΕΕΛΠΝΟ τιμολογούσε οποροπαντοπωλείο για να ασημώσει γνωστό δημοσιογράφο, αλλά η ΝΔ δεν βγάζει κιχ. Ανακαλύπτει ξαφνικά την καλοσύνη του δημοσίου από την οποία ευνοήθηκε προφανώς πολλαπλώς.

Δεν πρόκειται όμως για περιστασιακή συμπεριφορά. Πριν αποκαλυφθεί το ΚΕΕΛΠΝΟ είχαν αποκαλυφθεί οι ΜΚΟ. Διάφοροι ευφάνταστοι πολιτικοί φίλοι, αλλά και υπουργοί ακόμη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ξεκοκάλισαν το Δημόσιο χρήμα μέσα από οργανώσεις με εξωτικά ονόματα και ανύπαρκτες δράσεις. «Φίλοι του κολιμπρί», «Αγαπητικοί της σομόν πεταλούδας», απατεώνες σε κάθε περίπτωση της «χορηγίας» και της «επιχειρηματικότητας» άδειασαν τα ταμεία και φυσικά δεν πλήρωσαν. 

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μάλιστα είχε αναλάβει να καλύψει ως υφυπουργός Εξωτερικών μία από αυτές τις οργανώσεις με αντικείμενο την αποναρκοθέτηση, όταν βρέθηκε στη δύσκολη θέση μετά από αποκαλύψεις (από το Hot Doc φυσικά) πως τέτοια δραστηριότητα δεν υπήρξε ποτέ.

Είτε λοιπόν πρόκειται για ΜΚΟ, είτε για το ΚΕΕΛΠΝΟ, ένα σύστημα ίδιων ανθρώπων, ένας κύκλος διαφθοράς που πίνει το αίμα του Δημοσίου σαν βρυκόλακας αλλά μετά προφασίζεται πως ήταν Βloody Μary σε ένα πάρτι που κλήθηκε από άλλους, αποτελεί την πραγματική επιζήμια λειτουργία του Δημοσίου. Φυσικά είναι διασυνδεδεμένο με όλα τα πλοκάμια της εξουσίας (συμπεριλαμβάνεται η Δικαστική) και σήμερα είναι ιδιαίτερα οργισμένο γιατί σταμάτησαν οι κάνουλες ροής αλλά πρωτίστως γιατί πλέον απειλείται. 

Όλοι αυτοί οι απατεώνες που αγαπούν τα κολιμπρί και βαφτίζουν προσφορά την κλοπή μέσα από τα πολυποίκιλα και χορηγούμενα οικοδομήματα της απάτης, κάθε φορά βρίσκουν το δρόμο προς το δημόσιο χρήμα για έναν και μοναδικό λόγο. Μπορούν να κλέβουν το Δημόσιο γιατί οι Κυριάκοι και οι Αδώνηδες θα επιδεικνύουν πάντα και παραπλανητικά ως κακή μια άλλη πλευρά του Δημοσίου. Ποτέ την κλοπή τους.

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)