to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Οι "αντιευρωπαϊστές" ξεμπλοκάρουν το ΕΣΠΑ

Μια σημαντική είδηση που δύσκολα θα δούμε στα δελτία των 8, δημοσιεύει, σήμερα η εφημερίδα Ναυτεμπορική.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Κομισιόν αποδέσμευσε 150 εκατομμύρια για χρηματοδότηση ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα καθώς ήρε το εμπάργκο, που είχε επιβάλει από το 2012, λόγω κρουσμάτων διαφθοράς στη χώρα μας. Το 2012, μετά από σχετικές καταγγελίες και έρευνα των διωκτικών αρχών, «αναδείχθηκαν σημαντικά κρούσματα διαφθοράς υπηρεσιακών παραγόντων», τα οποία οδήγησαν στην αρνητική αξιολόγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων. Το εμπάργκο ήρθη μετά από ενέργειες του σημερινού Υπουργείου Οικονομίας με αποτέλεσμα από αυτή την εβδομάδα οι επιχειρήσεις να μπορούν να υποβάλουν αιτήματα πληρωμής έργων ΕΣΠΑ 2007-2013 στην Ε.Ε.

Διαβάζοντας τη σχετική είδηση εύλογα προκύπτουν ορισμένα συμπεράσματα.

α) Τα κρούσματα διαφθοράς υπηρεσιακών παραγόντων  σημειώθηκαν όταν στην πολιτική ηγεσία των αρμόδιων υπουργείων βρίσκονταν πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

β) Η κατά τα άλλα «αντιευρωπαϊκή» και «κρατοκεντρική» ηγεσία του ΥΠΟΙΚ προέβη σε ενέργειες προκειμένου να αποδεσμευθούν κονδύλια για την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Και ένα ερώτημα:

Μήπως κάτι παραπάνω ξέρουν από τα «οφέλη» της Ευρώπης οι διάφορες «φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις» που έτρεξαν να συμπαρασταθούν σε όσους διαδήλωσαν την Πέμπτη έξω και μέσα στη Βουλή;

ΥΓ. Οι υποθέσεις αυτές έχουν ήδη πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι μία από αυτές αφορά υπόθεση επένδυσης σε ξενοδοχείο της Μεσσηνίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)