to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:31 | 20.11.2013

Κοινωνία

Οι αντιδράσεις των φαντάρων σταμάτησαν τα καψόνια στο ΚΕΝ Τρίπολης

Σύμφωνα με το Δίκτυο «Σπάρτακος»


Όπως αναφέρει το Δίκτυο Σπάρτακος:

«Έντονες υπήρξαν οι αντιδράσεις των νεοσύλλεκτων συναδέλφων στην 124 ΠΒΕ –Πρότυπο Διακλαδικό Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στην Τρίπολη ενάντια στα καψόνια. Ακολουθώντας τη διαδικασία βγήκαν στην Αναφορά Παραπονούμενοι, ενώ και ο διοικητής έλαβε γνώση.

Θυμίζουμε ότι  τη Παρασκευή 15/11/2013, το απόγευμα και ενώ οι συνάδελφοι επιχειρούσαν να χαλαρώσουν στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο τους, ο Υπολοχαγός Κοσμάς Νικόλαος, της Α' Μοίρας, επέλεξε να αποδείξει ότι στον Στρατό κυριαρχεί η αυθαιρεσία της ιεραρχίας. Αφού συγκέντρωσε τους φαντάρους στο θάλαμο, διέταξε επιθεώρηση, βάζοντας τους να φορούν εξαρτύσεις. Επειδή δεν έμεινε ικανοποιημένος από τα στρωμένα κρεβάτια και την ένταση της φωνής των νεοσυλλέκτων στα παραγγέλματα του, διέταξε "πέστε και πάρτε"! Ουσιαστικά μετέτρεψε τη γυμναστική σε ομαδικό καψόνι εντός του θαλάμου, κάτι που βεβαίως απαγορεύεται ρητώς, αφού η ώρα γυμναστικής καθορίζεται από το επίσημο πρόγραμμα εργασιών και σε καμιά περίπτωση ο χώρος διεξαγωγής της δεν είναι ο θάλαμος. Επίσης, μετέτρεψε -το όποιο κατά τη γνώμη του- ατομικό παράπτωμα σε ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΑΨΟΝΙ, στο πνεύμα της καταδικαστέας από όλους ναζιστικής αντίληψης και πρακτικής. Κάτι που και πάλι παραβιάζει τον Στρατιωτικό Κανονισμό.

Πλέον, διάχυτη είναι η αίσθηση ότι ο διοικητής θα αντιμετωπίσει αποφασιστικά την παραβατικότητα και την αυθαιρεσία των αξιωματικών και τέτοια φαινόμενα δε θα επαναληφθούν στο ΚΕΝ Τρίπολης.

Αυτό όμως που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η συνειδητοποίηση από τους συναδέλφους ότι μόνο όταν αντιστέκονται, όταν υπερασπίζουν συλλογικά και αγωνιστικά τα δικαιώματα τους μπορούν να βελτιώσουν τις συνθήκες και να αντιμετωπίσουν την αυθαιρεσία της ιεραρχίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσω αυτής της εμπειρίας που ανέδειξε την ανάγκη να μην σκύβουμε το κεφάλι, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα την σημασία να δημοσιοποιούνται οι καταγγελίες των φαντάρων, όχι μόνο βρήκε διέξοδο η συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση,  αλλά κυρίως συνειδητοποιήθηκε ότι μπορούν τα πράγματα να πάνε αλλιώς.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)