to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:17 | 27.07.2016

Πολιτική

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τις εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα για το κοινωνικό κράτος

Η ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης μετά την ανακοίνωση των επτά πυλώνων του κυβερνητικού σχεδιασμού, που αφορούν την υγεία, τη κοινωνική ασφάλιση, τη αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την προστασία της εργασίας την αντιμετώπιση της ανεργίας, τη στεγαστική πολιτική και την παιδεία


«Ό,τι και να κάνει, ό,τι και να πει ο κ. Τσίπρας, ούτε θα σταματήσει, ούτε θα ανακόψει την αντίστροφη μέτρηση που, εδώ και καιρό, έχει ξεκινήσει για τον ίδιο και την κυβέρνησή του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού. «Θα συμβουλεύαμε τον κ. πρωθυπουργό να αποφεύγει κάθε είδους μεγαλόστομες διακηρύξεις. Ουδείς τις ακούει. Ουδείς τις πιστεύει. Το ίδιο ισχύει, κατά κύριο λόγο, και για τις σημερινές ανακοινώσεις δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας που έκανε από την ασφαλή αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου», προσθέτει ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Σημειώνει επίσης πως αν ο πρωθυπουργός θέλει να έχει την πραγματική εικόνα, ας επικοινωνήσει απευθείας με τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους πολύτεκνους, τους μικρομεσαίους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και κυρίως τους νέους, που εξαιτίας της πολιτικής του -όπως αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος- δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και έχουν χάσει κάθε ελπίδα βελτίωσης της ζωής τους. «Ας τους ρωτήσει τι πιστεύουν για τον ίδιο και την πολιτική του. Από τις απαντήσεις που θα πάρει ίσως, τότε και μόνον, μπορέσει να κατανοήσει ότι η κοινωνία, βαθιά απαισιόδοξη για το παρόν και χωρίς προοπτική για το μέλλον, είναι πλέον πολύ μακριά και απέναντί του. Η σημερινή επικοινωνιακή παράσταση, όχι μόνο δεν πείθει, εξοργίζει ακόμα περισσότερο τα θύματα τής φορολογικής επιδρομής και της περικοπής μισθών και συντάξεων που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχει επιβάλλει στην ελληνική κοινωνία», συμπληρώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον Αλ.Τσίπρα ότι βρίσκεται σε «Πρωταπριλιά διαρκείας» όσον αφορά και τους οικονομικά ασθενέστερους.

«Στα λόγια το γνωστό μονότονο 'κοινωνικό προσωπείο', χωρίς περιεχόμενο, με ψέματα και αόριστες υποσχέσεις. Στην πράξη κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, κόψιμο των συντάξεων, πλειστηριασμοί της Α’ κατοικίας, απειλή για τα εργασιακά δικαιώματα» αναφέρει στην ανακοίνωσή του, τονίζοντας: «Τώρα αφού κόβει το ΕΚΑΣ, υπόσχεται ένταξη των δικαιούχων του στα συσσίτια. Μετατρέπει τους συνταξιούχους σε απόρους. Δεν είναι τυχαίο ότι και από τον Κρατικό Προϋπολογισμό μόνο το 20% των προβλεπόμενων (ελάχιστων) κονδυλίων έχουν χρησιμοποιηθεί το Α’ εξάμηνο του 2016. Φυσικά ούτε λέξη για ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, προοπτική και ελπίδα για τον τόπο».

«Για μια ακόμη φορά στην παρουσίαση της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης η επικοινωνία επικράτησε της ουσίας. Σκόρπιες σκέψεις χωρίς ποσοτικοποιημένα στοιχεία και συγκεκριμένο στόχο. Σαν να προσπαθεί κάποιος να σβήσει τη «φωτιά» της ανθρωπιστικής κρίσης στην κοινωνία με ένα ποτήρι νερό» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ και τονίζεται: «Το ΕΚΑΣ κόπηκε και η κυβέρνηση μιλά τώρα για ψηφιοποίηση του ΕΟΠΥΥ ο οποίος καταρρέει. Εδώ και 1,5 χρόνο δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την καταπολέμηση της ανεργίας, κανένα σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Αν δεν υπάρξει άμεσα, η κρίση θα βαθαίνει και οι συνέπειες θα είναι όχι μόνο επώδυνες αλλά και δύσκολα αντιστρεπτές».

«Η λεγόμενη 'κοινωνική πολιτική' είναι η ταξική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία πήρε την αντιλαϊκή σκυτάλη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει τη φτωχοποίηση του λαού για λογαριασμό του κεφαλαίου» αναφέρει σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ. «Ούτε το 'να σε κάψω Γιάννη να σ' αλείψω λάδι' δεν ισχύει για την κυβέρνηση, που βάζει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, καταργεί το ΕΚΑΣ, μειώνει μισθούς και συντάξεις, διατηρεί τον ΕΝΦΙΑ, αυξάνει τους φόρους στον λαό, ενώ στο κεφάλαιο προσφέρει φοροαπαλλαγές, νέα προνόμια και επενδυτικά πακέτα» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

«Οι συγκεκριμένοι πυλώνες είναι απλώς στόχοι οι οποίοι στην πράξη δεν έχουν επιτευχθεί. Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο χάος και χρειάζεται σκληρή δουλειά για να ισορροπήσουμε. Καλό θα ήταν να ίσχυαν αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας αλλά δυστυχώς δεν ισχύουν» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Καλλιάνος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)