to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:58 | 24.11.2014

Πολιτική

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα ψηφίσουν ΠτΔ», επαναλαμβάνει ο Π. Καμμένος

«Με ομοφωνία, διότι ο κ. Σγουρίδης που προήδρευε του συνεδρίου, όταν ρώτησε αν είναι ομόφωνη η απόφαση και αν κάποιος έχει αντίρρηση κανείς δεν σήκωσε το χέρι του. Νομίζω ότι πλέον δεσμεύονται όλοι»


 «Το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι θα χορέψει η κυβέρνηση» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στον ραδιοσταθμό Real FM, σχολιάζοντας το προγραμματισμένο ραντεβού με την τρόικα, αύριο, στη γαλλική πρωτεύουσα.

«Είδαμε μία κυβέρνηση να κυβερνά μέσω e-mail. Τα e-mail πλέον δεν απέδωσαν, ούτε οι τηλεδιασκέψεις, οι ολονύχτιες τηλεδιασκέψεις. Και δεν απέδωσαν για τον εξής λόγο: Γιατί αυτά τα οποία ζητάει η τρόικα, είναι αυτά τα οποία έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές του ασφαλιστικού, όπου κάθε συνταξιούχος θα πάρει 10 ευρώ για κάθε έτος εργασίας, 350 ευρώ μάξιμουμ για 35 χρόνια εργασίας» τόνισε ο κ. Καμμένος.

Όπως σημείωσε, ομοφώνως, το συνέδριο αποφάσισε να μην ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ Πρόεδρο Δημοκρατίας. «Με ομοφωνία, διότι ο κ. Σγουρίδης που προήδρευε του συνεδρίου, όταν ρώτησε αν είναι ομόφωνη η απόφαση και αν κάποιος έχει αντίρρηση κανείς δεν σήκωσε το χέρι του. Νομίζω ότι πλέον δεσμεύονται όλοι» υπογράμμισε.

«Είκοσι ένα συνολικά κινήματα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας για τη δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου που ήδη έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη πατριωτική και δημοκρατική συμμαχία, που θα συνυπάρξουμε στο επόμενο ψηφοδέλτιο με κορμό τους Ανεξάρτητους Έλληνες, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε έναν κόμβο αντίστασης απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση, με μία πολιτική πρόταση η οποία εγκρίθηκε από το συνέδριο και από τους συνεργαζόμενους» συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος.

Επίσης, απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος στελέχη που έχουν ψηφίσει το μνημόνιο, όπως εισηγήθηκε ο Τέρενς Κουίκ, υποστηρίζοντας: «Αυτό που αποφάσισε το συνέδριο ήταν ότι στη δομή των Ανεξάρτητων Ελλήνων αυτοί δεν μπορούν να μπουν. Δεν μπορούν να μπουν γιατί υπάρχει η δέσμευση απέναντι στα κινήματα με τα οποία συναντηθήκαμε στην αρχή. Στα συνεργαζόμενα όμως κόμματα θα δούμε κατά περίπτωση τέτοιου είδους υποψηφιότητες όλοι μαζί και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η συμμαχία. Όμως στον κορμό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μέσα στο κίνημα, στο ιερό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δεν μπορεί να υπάρχουν τέτοιου είδους υποψηφιότητες».

«Εάν κάποιος έχει πράγματι μετανοήσει ή έχει ψηφίσει κάποιο αρχικό μνημόνιο, μπορεί να κατέβει υποψήφιος με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου, που είναι συνεργαζόμενος. Και πάλι τέτοιες υποψηφιότητες σάς είπα θα τις δούμε, όμως στον κορμό των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν μπορεί να αλλάξουν τη συμφωνία την οποία έχουν επιβεβαιώσει από την αρχή» διευκρίνισε.

Σε ό,τι αφορά τυχόν συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καμμένος ανέφερε: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε ξεκαθαρίσει 100 φορές, θα το πούμε ακόμα μια φορά, ότι εμείς έχουμε τις δικές μας προτάσεις, τις δικές μας "κόκκινες γραμμές" που τις λέμε δημοσίως. Δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε καμιά κυβέρνηση εάν αυτές οι "κόκκινες γραμμές" δεν γίνουν αποδεκτές... Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να συμμετέχουμε σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας η οποία θα σταματήσει αυτή την πολιτική, αλλά η προϋπόθεση για να συμμετέχουμε σε αυτή την κυβέρνηση θα είναι να έχουν ικανοποιηθεί οι "κόκκινες γραμμές" που επιβεβαιώθηκαν πάλι στο συνέδριο και που τα άλλα κινήματα, τα οποία πλέον έρχονται κοντά μας για να συνεργασθούμε, θεωρούν ως δεδομένες και αφορούν σοβαρότατα εθνικά θέματα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)