to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:57 | 28.10.2012

Κοινωνία

Οι Ανεξάρτητοι Δημοσιογράφοι για τον Βαξεβάνη

Οι "Ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι" με ένα άρθρο τους, μιλούν για τη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη, τονίζοντας ότι " Ο συνάδελφος, Κώστας Βαξεβάνης ΔΕΝ διώκεται γιατί έγραψε ψέματα, αλλά επειδή αποκάλυψε την αλήθεια".


"Ο Τύπος είναι ελεύθερος. Η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται".

Με σαθρό κατηγορητήριο, που αποτυπώνει πλήρως τις πραγματικές φοβίες του καταρρέοντος οικονομικο-πολιτικού συστήματος, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης διώκεται ποινικά, επειδή έκανε τα αυτονόητα... την δουλειά του.

Ενημέρωσε τους πολίτες της χώρας ποιοι είναι οι 2.050 που περιλαμβάνονται στη περιβόητη "λίστα Λαγκάρντ", που παρεδώθη από το γαλλικό κράτος στο ελληνικό, μέσω διπλωματικής οδού, τηρώντας στο έπακρο τη δημοσιογραφική δεοντολογία, τους θεσμούς, τους νόμους και κυρίως το Σύνταγμα της χώρας.

Τελώντας υπό καθεστώς πανικού, η εξουσία των ολίγων, αποφάσισε με τις ίδιες... δημοκρατικές διαδικασίες να του ασκήσει δίωξη, εξαντλώντας όλα τα όπλα της στον εντοπισμό και σύλληψη, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο, χωρίς κάτι ανάλογο να έχει γίνει με την ουσία της υπόθεσης. Την αποκάλυψη των φοροφυγάδων αλλά και των επίδοξων πλαστογράφων ή καταστροφέων της "λίστας Λαγκάρντ".

Ο συνάδελφος, Κώστας Βαξεβάνης ΔΕΝ διώκεται γιατί έγραψε ψέματα, αλλά επειδή αποκάλυψε την αλήθεια.

Από συστάσεως της κίνησης των Ανεξάρτητων Δημοσιογράφων υπερασπιζόμαστε και θα υπερασπιζόμαστε μέχρις εσχάτων την φράση που κοσμεί την πρώτη σελίδα της Ένωσης Συντακτών:

"Η δημοσίευσις είναι η ψυχή της δικαιοσύνης".

Κάθε δίωξη εναντίον δημοσιογράφου αποτελεί δίωξη εναντίον ΟΛΩΝ των δημοσιογράφων.

Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν το "παρών", την Δευτέρα, στις 12.00 το μεσημέρι, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, στο κτήριο 7, όπου ο συνάδελφος, Κώστας Βαξεβάνης, θα δικαστεί στο αυτόφωρο μονομελές.

Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε, δεν συμβιβαζόμαστε, δεν συγχωρούμε".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)