to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Οι ανατριχιαστικές φρασούλες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

«Οι άντρες των ΜΑΤ δεν 'εξευτέλισαν διαδηλωτές', συνέλαβαν υπεύθυνους για επιθέσεις στο κέντρο των Εξαρχείων...». «Κι αν υπάρχουν, στις δύσκολες συνθήκες οδομαχιών, περιστατικά υπέρβασης από την αστυνομία...». Αυτές οι δυο φρασούλες μας βγάζουν τη γλώσσα στην ανακοίνωση του Χρυσοχοΐδη


«Οι άντρες των ΜΑΤ δεν 'εξευτέλισαν διαδηλωτές', συνέλαβαν υπεύθυνους για επιθέσεις στο κέντρο των Εξαρχείων...». «Κι αν υπάρχουν, στις δύσκολες συνθήκες οδομαχιών, περιστατικά υπέρβασης από την αστυνομία...».

Αυτές οι δυο φρασούλες μας βγάζουν τη γλώσσα στην ανακοίνωση του Χρυσοχοΐδη για τις αστυνομικές αγριότητες, και κάτι παραπάνω, στις διαδηλώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου. Μια ανακοίνωση με την οποία ο προστάτης του πολίτη δεν έκρινε σκόπιμο να απολογηθεί για τα καλά έργα των ΜΑΤ, αλλά να επιτεθεί για τα κακά του λόγια στον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι χρήσιμη εντούτοις. Γιατί βγάζει μάτι η άποψή του για τον νόμο και την τάξη του ξεβρακώματος. Οι άνδρες των ΜΑΤ είναι αθώοι, ΔΕΝ εξευτέλισαν. Κι αν κάποιοι δεν είναι τόσο αθώοι, υπάρχουν ελαφρυντικά, οι δύσκολες συνθήκες οδομαχιών. Ένοχοι χωρίς αμφιβολία και χωρίς ελαφρυντικά είναι όσοι τα ΜΑΤ περιποιήθηκαν και συνέλαβαν.

Κατά τον υπουργό, συνέλαβαν υπευθύνους για επιθέσεις. Εν ολίγοις, για τους καλούς ματατζήδες, ΔΕΝ και ΑΝ και ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. Για τους κακούς των Εξαρχείων ούτε αν ούτε κατηγορούνται ούτε φέρονται ούτε τίποτε. Είναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ! Συνεπώς, ένοχοι πριν δικαστούν.

Κι αυτό οδηγεί σε μια λογική σκέψη για τον παραλογισμό που ζούμε. Εφόσον ο υπουργός θεωρεί εκ προοιμίου αθώους τους «έτσι γαμάνε οι χακί» και ένοχους όσους «γαμάνε οι χακί», τότε οι Ράμπο των ΜΑΤ, που αν και «ουργκ» ξέρουν να διαβάζουν, παίρνουν το μήνυμα. Που δεν λέει συγκρατηθείτε, τηρήστε τη νομιμότητα, μην ασκείτε άσκοπη και υπερβολική βία, προστατέψτε όλους τους πολίτες γιατί θα σας κόψω τα πόδια.

Όοοοχι. Λέει ξεβρακώστε, εξευτελίστε, σπάστε στο ξύλο, γαμάτε όποιον και όποια δεν σας αρέσει η φάτσα τους. Και ύστερα εγώ είμαι εδώ, με τα αν, και τις δύσκολες συνθήκες, και τα «ήθελαν και τα 'παθαν».

Αυτά. Βαρύτατα ανησυχητικά. Γιατί, ακόμα κι αν δεν υπολογίσουμε τον ξυλοσκίστη Βορίδη, οι πράξεις των πραιτοριανών, συν τα λόγια του πραίτορα, δίνουν ένα άθροισμα τρόμου. Που επιβεβαιώνει το ακροδεξιό θεώρημα του Μητσοτάκη περί Τάξης και Νόμου. Θα επιβεβαιώσει όμως γρήγορα και το θεώρημα του ποιητή - όταν ακούς τάξη, ανθρώπινο αίμα μυρίζει. Ας μαζέψουν λοιπόν γρήγορα πάνω από την πόλη τα κουλά τους, και τα λόγια τα καλά τους, πριν φτάσουμε σε νέες προαναγγελθείσες τραγωδίες...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)