to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:00 | 20.02.2020

Κοινωνία

Οι «Αναρχικές Ομάδες Νυχτερινών Επιδρομών» ανέλαβαν την ευθύνη για τους εμπρησμούς της 21ης Ιανουαρίου

Οι «Αναρχικές Ομάδες Νυχτερινών Επιδρομών» ανέλαβαν με κείμενό τους την ευθύνη για τον εμπρησμό 20 οχημάτων σε Μαρούσι, Αγία Παρασκευή, λόφο Φιλοπάππου, Πολύγωνο και Υμηττό το βράδυ της 21ης Ιανουαρίου - Κάνουν λόγο για «αντίποινα» για την «κατασταλτική εκστρατεία του κράτους που βάζει στο στόχαστρο καταλήψεις, πρόσφυγες και μετανάστες, όσους ξεφεύγουν εν τέλει από την κανονικότητά τους» ενώ απευθύνουν... έκκληση στους οδηγούς «να μην παρκάρουν δίπλα σε πολυτελή οχήματα»


Οι «Αναρχικές Ομάδες Νυχτερινών Επιδρομών», όπως αυτοαποκαλούνται, ανέλαβαν την ευθύνη για τον εμπρησμό πολυτελών αυτοκινήτων τα ξημερώματα της 21-1-2020 σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με κείμενο που ανάρτησαν στην ιστοσελίδα Ιndymedia.

Στο κείμενο αναφέρουν ότι: «Η πολιτική μας επιλογή να αποτελέσουμε ενεργό κομμάτι της ανατρεπτικής βίας που εξαπλώθηκε σε πολυτελή ΙΧ σε περιοχές της Αττικής το βράδυ της Τρίτης 21/1 προς ξημερώματα της Τετάρτης έχει πολλαπλές στοχεύσεις και είναι ενταγμένη μέσα σε μια ευρύτερη στρατηγική αντιποίνων απέναντι στην κατασταλτική εκστρατεία του κράτους που βάζει στο στόχαστρο καταλήψεις, πρόσφυγες και μετανάστες, όσους ξεφεύγουν εν τέλει από την κανονικότητά τους».

Στο υστερόγραφο ο συντάκτης του κειμένου εκφράζει τη λύπη του για την καταστροφή δύο άσχετων αυτοκινήτων. «Σε καμία περίπτωση δεν ήταν στις προθέσεις μας και είναι ένα γεγονός που δε μας αφήνει αδιάφορους. Θα παρακαλούσαμε τους ιδιοκτήτες μη πολυτελών οχημάτων να αποφεύγουν να σταθμεύουν δίπλα σε πολυτελή οχήματα, διευκολύνοντας έτσι το έργο μας», αναφέρει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)