to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:12 | 09.10.2018

Διεθνή

Ακροδεξιά συστράτευση Σαλβίνι και Λεπέν στις ευρωεκλογές του Μαΐου

Τα σχέδιά τους για συστράτευση στις ερχόμενες ευρωεκλογές, υπό τη συμμαχία «Μέτωπο Ελευθερίας», ανακοίνωσαν χτες από τη Ρώμη ο αρχηγός της ακροδεξιάς Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, και η επικεφαλής του γαλλικού ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου», Μαρίν Λεπέν. Παράλληλα, εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτυπώνοντας για μια ακόμη φορά την κοινή αντιμεταναστευτική τους ατζέντα.


Τα σχέδια τους για συστράτευση στις ερχόμενες ευρωεκλογές, υπό τη συμμαχία «Μέτωπο Ελευθερίας», ανακοίνωσαν τη Δευτέρα από τη Ρώμη ο αρχηγός της ακροδεξιάς Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, και η επικεφαλής του γαλλικού ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου», Μαρίν Λεπέν. Παράλληλα, εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτυπώνοντας για μια ακόμη φορά την κοινή αντιμεταναστευτική τους ατζέντα.

«Μοιραζόμαστε τις ίδιες ιδέες για την Ευρώπη, τη γεωργία, την αγορά εργασίας, την μάχη κατά της μετανάστευσης και είμαστε κατά των εχθρών της Ευρώπης», δήλωσαν κατά τη διάρκεια συνεδρίου του συνδικάτου Ugl, με θέμα την «οικονομική ανάπτυξη και τις κοινωνικές προοπτικές στην Ευρώπη των Εθνών».

«Το ραντεβού του Μαΐου θα είναι το τέλος μιας διαδρομής, μια επανάσταση της κοινής λογικής», διαβεβαίωσε ο Σαλβίνι.

«Οι εχθροί της Ευρώπης είναι αυτοί που έχουν οχυρωθεί στο μπούνκερ των Βρυξελλών (...) οι Γιούνκερ, οι Μοσκοβισί που έφεραν την επισφάλεια και τον φόβο στην Ευρώπη και αρνούνται να εγκαταλείψουν τις πολυθρόνες τους», συνέχισε ο Σαλβίνι.

Ο ιταλός ηγέτης επιτίθεται με κάθε ευκαιρία στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και στον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί για τις επικρίσεις τους εναντίον του σχεδίου του προϋπολογισμού της Ιταλίας που προβλέπει αύξηση των δαπανών και του δημοσιονομικού ελλείμματος αντίθετα με τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει μέχρι τώρα η χώρα.

«Προσέχω τις εκτιμήσεις των Χρηματιστηρίων, των αγορών, των αναλυτών, όμως όταν ένα σχέδιο προϋπολογισμού, όπως το δικό μας, βάζει στο κέντρο το δικαίωμα στην εργασία, στην υγεία, στη ζωή, στη σύνταξη, αυτό προηγείται κάθε άλλης λογικής», είπε.

Σε όλα αυτά τα σημεία, υποστηρίχθηκε από την Μαρίν Λεπέν, ηγέτη του γαλλικού Εθνικού Συναγερμού (RN, πρώην Εθνικό Μέτωπο).

«Η ΕΕ έχει οικοδομηθεί πάνω σε πολλές υποσχέσεις (...) αλλά σε πολύ λίγα επιτεύγματα και αποτελέσματα (...) εντελώς αξιοθρήνητα», διαβεβαίωσε. «Δεν αγωνιζόμαστε εναντίον της Ευρώπης, αλλά εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει γίνει ένα ολοκληρωτικό σύστημα», πρόσθεσε.

«Βρισκόμαστε σήμερα σε μια ιστορική στιγμή. Τον ερχόμενο Μάιο θα γραφτεί Ιστορία με κεφαλαίο Ι. Η ανάδυση μιας Ευρώπης των εθνών», συνέχισε.

Η Λεπέν ελπίζει πως, μαζί με τον σύμμαχό της Ματέο Σαλβίνι και τους άλλους ευρωπαίους εθνικιστές, θα λάβουν στις προσεχείς ευρωπαϊκές εκλογές αρκετές ψήφους ώστε να ανατρέψουν τις ισορροπίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δ. Παπαδημούλης: Η μαύρη διεθνής των Σαλβίνι-Λεπέν κίνδυνος για τη δημοκρατία και την ευρωπαϊκή ενοποίηση

«Η μαύρη διεθνής των Σαλβίνι-Λεπέν, αποτελεί κίνδυνο για την δημοκρατία και για την ευρωπαϊκή ενοποίηση», αναφέρει σε μήνυμά του στο twitter ο Δημ. Παπαδημούλης

Πώς είδε τη συνάντηση ο ιταλικός Τύπος: «Ο Ματέο Σαλβίνι υφαίνει τον ιστό της αράχνης των εθνικιστών»

Ο ιταλικός τύπος αναφέρεται την Τρίτη με αναλύσεις του στην συνάντηση του Ματτέο Σαλβίνι με την επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού Συναγερμού Μαρίν Λεπέν.

«Ο Ματέο Σαλβίνι υφαίνει τον ιστό της αράχνης των εθνικιστών», γράφει η ιταλική εφημερίδα La Stampa. Προσθέτει, δε, ότι οι δυο πολιτικοί μίλησαν για την ενίσχυση των λαϊκιστικών δυνάμεων για να πετύχουν σημαντικό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές του 2019.

«Και οι δυο θέλουν να ανοίξουν διάπλατα τις πόρτες στον Όρμπαν, αλλά έχουν και ως κύριο στόχο για τις συμμαχίες τους τους σκανδιναβούς, ιδίως των Τζίμι 'Ακεσον, ηγέτη των Σουηδών Δημοκρατών που πέτυχε πρόσφατα σημαντικό αποτέλεσμα στις εκλογές», προσθέτει η εφημερίδα του Τορίνο.

«Η Μαρίν Λεπέν ήταν επί πολύ καιρό ένα από τα κύρια σημεία αναφοράς της Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, αλλά τώρα οι ρόλοι αντιστραφήκανε», υπογραμμίζει η εφημερίδα Il Guornale, του ομίλου Μπερλουσκόνι. Συμπληρώνει, δε, ότι «δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν θα επιλέξουν έναν κοινό υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διότι , όπως τόνισε η Λε Πεν, δεν μπορεί να υπάρξει κοινό ψηφοδέλτιο». «Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να ενωθούν οι δυνάμεις για να καθοριστεί η επιλογή του διαδόχου του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ», σχολιάζει η Il Giornale.

«Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές ποια θα είναι τα επόμενα, συγκεκριμένα βήματα της συνεργασίας Λεπέν-Σαλβίνι», τονίζει η εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero. Και προβάλλει την δήλωση του Σαλβίνι ότι «κάθε πολιτική δύναμη θα γιορτάσει τις νίκες της στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, και στην συνέχεια θα πορευθούμε ανάλογα στις Βρυξέλλες».

Η οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, τέλος, γράφει ότι η Μαρίν Λεπέν ελπίζει τώρα ότι με την συνεργασία της με τον γραμματέα της Λέγκα θα μπορέσει να πάρει την ρεβάνς από το αντίπαλό της, τον πρόεδρο Μακρόν. Διότι «ο Σαλβίνι ήταν ο πρώτος που κατάλαβε ότι για να μην αρκεσθεί στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και να ποντάρει σε μια εκλογική επικράτηση, πρέπει να δημιουργήσει ένα σταθερό δίκτυο συμμαχιών».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)