to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:23 | 13.01.2014

Πολιτική

Οι "58" κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με τις ευλογίες του ΠΑΣΟΚ

Ως Προοδευτική Δημοκρατική παράταξη θα κατέβει στις προσεχείς ευρωεκλογές του Μαΐου η κίνηση των "58" μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων της με συνεργαζόμενες κινήσεις, ανακοινώθηκε χθες, Κυριακή.


"Οι "58" και οι συνεργαζόμενες κινήσεις αποφάσισαν να υποστηρίξουν το σχηματισμό της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης ως κοινού φορέα που θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Σε αυτή μπορούν να συναντηθούν, όπως τονίζαμε στην αρχική έκκληση-πρόσκληση, όλες οι δυνάμεις που κινούνται στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της δημοκρατικής αριστεράς, του φιλελεύθερου κέντρου, της πολιτικής οικολογίας, του προοδευτικού ευρωπαϊσμού" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι βασικές κατευθύνσεις του προγραμματικού κειμένου για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες εβδομάδες.

***************

Χαιρετίζει το ΠΑΣΟΚ το κείμενο για την Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη

Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαιρετίζει το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους «58» για την προοδευτική δημοκρατική παράταξη ως σχήμα συμμετοχής στις ευρωεκλογές, εκτιμώντας ότι η κίνηση αυτή, αλλά και άλλες πρωτοβουλίες, «εναρμονίζονται με τις πρόσφατες αποφάσεις της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ».

    «Είναι λογικό όσοι νιώθουν αγωνία για τον τόπο και αντιλαμβάνονται το ρόλο, τις ευθύνες και τις δυνατότητες του χώρου της κεντροαριστεράς να συμπίπτουν στις εκτιμήσεις τους. Το ΠΑΣΟΚ μετέχει με σεβασμό στην ιστορία και την ιδεολογικοπολιτική του ταυτότητα αλλά με σεβασμό και σε όλους τους άλλους -κόμματα, κινήσεις και πρόσωπα- που πιστεύουν στη δυναμική της προσπάθειας αυτής»  αναφέρει η ανακοίνωση.

    2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
    § Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)