to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:15 | 13.05.2012

πηγή: https://left.gr/91

Πολιτική

Οι 52 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο

Για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση κόμμα της Αριστεράς κατάφερε να εκλέξει 52 βουλευτές. Μάλιστα, αν δεν υπήρχε το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα, η Ν.Δ. από 108 θα είχε 70 βουλευτές και ο ΣΥΡΙΖΑ δέκα περισσότερους, δηλαδή 62. Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα υπάρχουν 16 γυναίκες. Από τους 52, οι 38 εκλέγονται για πρώτη φορά.


Επικρατείας


ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ

Ανάπτυξε έντονη απελευθερωτική δράση μέσα από τις απελευθερωτικές οργανώσεις των νέων (ΟΚΝΕ, ΕΑΜ ΝΕΩΝ και ΕΠΟΝ). Εκλέχτηκε μέλος της Δ.Ε. της ΕΔΑ και ανέλαβε Οργανωτικός Γραμματέας της. Στις εκλογές του 1951, αν και ήταν φυλακισμένος, εκλέχτηκε βουλευτής Αθηνών της ΕΔΑ. Στις εκλογές του 1961 εκλέχτηκε βουλευτής Αθηνών της ΕΔΑ. Το 1981 εκλέχτηκε πρώτος βουλευτής της Αθήνας. Το 1984 εκλέχτηκε ευρωβουλευτής.

 

Φωτίου Θεανώ

Πανεπιστημιακός, καθηγήτρια Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού του ΕΜΠ. Γεννήθηκε στην Αθήνα και δραστηριοποιείται στα θέματα της ανώτατης εκπαίδευσης.Υπήρξε από τις πρωτεργάτριες του πανεπιστημιακού κινήματος, από την εποχή της απεργίας των 100 ημερών του ΕΔΠ μέχρι τους πρόσφατους αγώνες ενάντια στην κατάργηση του άρθρου 16 και την εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου για τα πανεπιστήμια.

 

Α' Αθηνών


Αλέξης Τσίπρας

Πρόεδρος του Συνασπισμού και Αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, π. γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού (1999 - 2003). Τον Οκτώβριο 2006, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα. Στις εθνικές εκλογές του 2009, εξελέγη βουλευτής Α' Αθηνών και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του ΕΜΠ.

 

Ζωή Κωνσταντοπούλου

Μαχόμενη δικηγόρος στον τομέα των δικαιωμάτων και του ποινικού δικαίου. Πρόεδρος Διεθνούς Επιτροπής Νέων Ποινικολόγων. Γενική Γραμματέας Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης. Αρθρογραφία για σύγχρονα κοινωνικά, πολιτικά και νομικά ζητήματα στον ελληνικό και ξένο Τύπο.

Νίκος Βούτσης

Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο ΕΜΠ. Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με την παράταξη “Αττική συνεργασία - όχι στο Μνημόνιο”. Μέλος των φοιτητικών επιτροπών αγώνα (ΦΕΑ) του ΕΜΠ. Αντιπρόεδρος του πρώτου μεταδικτατορικού Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ. Γραμματέας του Κ.Σ. της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος (’80-’85). Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Εσωτερικού και της Γραμματείας μέχρι το ’86. Συμμετείχε στο ΚΚΕ Εσωτερικού - Ανανεωτική Αριστερά από το ’87 ώς το ’91 και στον ΣΥΝ μετά τις εκλογές του ’93.

 

Β' Αθηνών


Σοφία Σακοράφα

Το 2002 κατεβαίνει στο Μαρούσι, ως επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού. Το 2004 ο Γιασέρ Αραφάτ της απονέμει την παλαιστινιακή υπηκοότητα. Βουλευτής από το 2007, αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ το 2010, καταψηφίζοντας το πρώτο Μνημόνιο. Αναπτύσσει δράση για τη συγκρότηση του Αριστερού Αντιμνημονιακού Μετώπου. Τον Απρίλη προσχωρεί στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Παναγιώτης Κουρουμπλής

Γεννήθηκε το 1951 στο Ματσούκι Αιτωλοακαρνανίας. Εισήχθη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1974 συμμετέχει ενεργά στους αγώνες του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος. Την περίοδο 1993-1996 διετέλεσε γενικός γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Υγείας. Η συνέπεια στο πολιτικό και κοινωνικό του έργο επέβαλε την παύση της συμπόρευσής του με το ΠΑΣΟΚ του Μνημονίου. Σήμερα είναι μέλος της προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής της Ενωτικής Κίνησης η οποία συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δημήτρης Παπαδημούλης

Σπούδασε στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Μέλος του Προεδρείου του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ (1976-79) και της ηγεσίας του Ρήγα Φεραίου και στη συνέχεια του ΚΚΕ Εσωτερικού και της ΕΑΡ. Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, 2004-2009. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού.

Γιάννης Δραγασάκης

Σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες. Στα μαθητικά του χρόνια, ανέπτυξε δραστηριότητα ως μέλος της νεολαίας "Γρηγόρης Λαμπράκης". Υπήρξε ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ μέχρι το 1991και του Συνασπισμού από την ίδρυσή του. Στις εκλογές του Ιουνίου 1989, εξελέγη βουλευτής Χανίων με τον ενιαίο Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου. Συμμετείχε, ως Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας, στην Οικουμενική Κυβέρνηση. Επανεξελέγη βουλευτής Β΄Αθήνας στις εκλογές 1996, 2004 και 2007.

Ρένα Δούρου

Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης. Οργανώθηκε στη Νεολαία του Συνασπισμού από το 1995. Σήμερα είναι μέλος της Π. Γ. του Συνασπισμού, υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής, ΚΕΑ - Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς και Διεθνών Σχέσεων.

Δημήτρης Στρατούλης

Νομικός, πολιτικός επιστήμονας, διδάκτορας Νομικής στις εργασιακές σχέσεις. Μέλος Πολιτικής Γραμματείας Συνασπισμού. Αντιπρόεδρος Ινστιτούτου Εργασίας. Εκλεγμένος εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο ΟΤΕ και Γραμματέας Κοινωνικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ.

Νάντια Βαλαβάνη

Συγγραφέας και οικονομολόγος. Συμμετείχε στο αντιδικτατορικό κίνημα (ΚΝΕ-ΑντιΕΦΕΕ). Μέλος του Γραφείου του Κ.Σ. της ΚΝΕ και α' μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Το 2007 προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ ως ανένταχτη. Υπήρξε υποψήφια στις εκλογές του 2007 στο Ηράκλειο και του 2009 στη Β' Αθηνών.

Πέτρος Τατσόπουλος

Ο Πέτρος Τατσόπουλος γεννήθηκε το 1959 στο Ρέθυμνο. Μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά και πολιτικές επιστήμες. Εργάστηκε ως ασκούμενος κοινωνικός λειτουργός, δημοσιογράφος, σεναριογράφος. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Συγγραφέων την περίοδο 2001-2003 και αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου το 2010. Δημοσίευσε 17 βιβλία -μυθιστορήματα, διηγήματα, μαρτυρίες και ανάλεκτα κείμενα.

Ευκλείδης Τσακαλώτος

Είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Έχει διδάξει στο πανεπιστήμιο του Kent και στην ΑΣΣΟΕ και τώρα είναι καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Α' Πειραιώς


Δρίτσας Θοδωρής

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1947. Ανένταχτος, υπέρμαχος της ενότητας της Αριστεράς, συμμετέχει στον ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του. Το ίδιο και στον «Χώρο Διαλόγου…», όπως και στο Ευρωπαϊκό & στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ. Τρεις φορές υποψήφιος Δήμαρχος με «Το Λιμάνι της Αγωνίας», δημοτικός σύμβουλος για πέντε χρόνια. Πρωτοεκλέχθηκε βουλευτής το 2007, επανεκλέχθηκε το 2009. Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος από το 2010.

 

Β' Πειραιώς


Λαφαζάνης Παναγιώτης

Γεννήθηκε στην Ελευσίνα το 1951. Τελειόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας. Εξελέγη βουλευτής της Β' Πειραιά με τον Συνασπισμό στις εκλογές του 2000 και με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2007 και του 2009. Υπήρξε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και στη συνέχεια μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

 

Βαμβακά Τζένη

Σπούδασε Ψυχολογία και Κοινωνικές Επιστήμες. Από το 2004 ώς το 2012 είναι μέλος της Κ.Ε. ΔΗΚΚΙ. Το 2006 ήταν υποψήφια δημ. σύμβουλος σε κοινό ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Ενότητας - ΔΗΚΚΙ στον Δήμο Νίκαιας. Το 2007 και 2009 προτείνεται ως υποψήφια βουλευτής της Β' Πειραιά με ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΚΚΙ.

 

Αττικής


Αλέξης Μητρόπουλος

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών, της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και του Παντείου Πανεπιστημίου. Υπήρξε στέλεχος του ΠΑΚ Εσωτερικού και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε γεν. γραμματέας της Εταιρίας Δικαίου «ΕΔΕΚΑ» και μέλος του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας - ΠΣΟ. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010 ηγήθηκε του Ανεξάρτητου Συνδυασμού της Αριστεράς «Αττική Συνεργασία - Όχι στο Μνημόνιο». Σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Νάσος Αθανασίου

Σπούδασε νομικά και δημοσιογραφεί από είκοσι χρονών. Εργάστηκε σε ραδιόφωνο, τηλεόραση, εφημερίδες και περιοδικά. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση. Διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος Αθηνών και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων. Σήμερα είναι περιφερειακός σύμβουλος Αττικής.

 

Αιτωλοακαρνανίας


Βαρεμένος Γιώργος

Δημοσιογράφος

 

 

Αργολίδας


Δημήτρης Κοδέλας

Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα, όπως και στο αντιπολεμικό και αντιπαγκοσμιοποιητικό κίνημα. Το 2007 ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μέλος της ΚΟΕ.

 

Αρκαδίας


Κώστας Ζαχαρίας

Είναι γιατρός, πνευμονολόγος. Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Αρκαδίας. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Τρίπολης. Ήταν υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τον συνδυασμό "Αρκάδων κοινόν" το 2002 και το 2006 για τη Νομαρχία Αρκαδίας και το 2010 με τον συνδυασμό "Μαντινειακή Συμπολιτεία" για τον Δήμο Τρίπολης.

 

Άρτας


Όλγα Γεροβασίλη

Είναι ιατρός, ακτινοδιαγνώστρια. Από το 1997 μέχρι το 2003 διετέλεσε γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας Άρτας, και από το 2003 μέχρι το 2005 γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας. Στις βουλευτικές εκλογές του 2000 ήταν υποψήφια βουλευτής Νομού Άρτας, συνεργαζόμενη ως ανένταχτη με το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού και στις ευρωεκλογές του 2004 ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο «Γυναίκες για μια άλλη Ευρώπη».

 

Αχαϊας


Μαρία Κανελλοπούλου

Είναι ηθοποιός και πολιτικός, εκλεγμένη βουλευτής. Έχει κατέβει υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Αχαΐας στις εκλογές του 2007 και του 2009, έπειτα εξελέγη δημοτική σύμβουλος Αθηναίων έως το 2012.

Βασίλης Χατζηλάμπρου

Εργάζεται ως τεχνολόγος - ακτινολόγος στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας. Έχει διατελέσει αντιπρόσωπος στο Νομαρχιακό Τμήμα Αχαΐας της ΑΔΕΔΥ. Το 2006 εκλέχθηκε νομαρχιακός σύμβουλος Αχαΐας. Στις εθνικές εκλογές του 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ).

 

Βοιωτίας


Γιάννης Στάθας

Είναι βιομηχανικός εργάτης. Μέλος της διοίκησης του σωματείου “Ένωση Εργαζομένων στο Αλουμίνιο της Ελλάδας” από τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα και του γενικού γραμματέα. Είναι πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς. Μέλος των επιτροπών “Δεν Πληρώνω” στα διόδια.

 

Ευβοίας


Αποστόλου Ευάγγελος

Σπούδασε Δασολογία και εργάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα. Βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΝ από το 1996 ώς το 2000. Μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ από το 2004 ώς το 2010 και μέλος της Κ.Π.Ε. από το 1998.

 

Ηλείας


Γεωργοπούλου - Σαλτάρη Έφη

Καθηγήτρια εικαστικών - λαογραφίας - κεραμικής

 

Ημαθίας


Καρανίκα Ξανθούλα

Σπούδασε στο ΤΕΙ της Λάρισας, όπου ήταν στην Πανσπουδαστική και στην ΚΝΕ ώς την περίοδο της διάσπασης. Ασχολήθηκε με επιτροπές αλληλεγγύης σε πολιτικούς κρατούμενους, στο Δίκτυο Υπεράσπισης Πολιτικών και Κοινωνικών Δικαιωμάτων, στο Δίκτυο Ευρωπορειών, στην Ομάδα Γυναικών, στην Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, στην Οικολογία - Αλληλεγγύη Θες/νίκης, στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, στον Σύνδεσμο Αντιρρησιών Συνείδησης. Είναι μέλος του Συνασπισμού.

 

Ηρακλείου


Κριτσωτάκης Μιχάλης

Εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας από το 1993 και μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ως επικεφαλής της «Νομαρχιακής Παρέμβασης των Πολιτών και της Οικολογίας», εξελέγη νομαρχιακός σύμβουλος το 2006. Το 2009 εκλέχτηκε βουλευτής Ηρακλείου.

 

Α' Θεσσαλονίκης


Τάσος Κουράκης

Είναι αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, παιδίατρος. Διετέλεσε γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (2000-2003). Το 2002 και το 2006 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης επικεφαλής παράταξης, και το 2010 περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Σεπτέμβριο του 2007 και το 2009 εκλέχθηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Ιούνιο του 2010 εκλέχτηκε Ζ΄ Αντιπρόεδρος της βουλής.

Αμανατίδης Ιωάννης

Εργάζεται ως δάσκαλος σε σχολεία της Καλαμαριάς. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος χημικών πετρελαίου του ΤΕΙ Καβάλας και της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.

 

 

Β' Θεσσαλονίκης


Λίτσα Αμμανατίδου - Πασχαλίδου

Από το '84 ήταν μέλος του ΚΚΕ και μέλος του ΣΥΝ από την ίδρυσή του. Διετέλεσε μέλος του Εποπτικού της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Θεσ/νίκης. Υπήρξε υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος και υποψήφια βουλευτής το 2000, 2004 και 2007 στην Β' Θεσσαλονίκης όπου είχε την τιμή να είναι βουλευτής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιωαννίνων


Χρήστος Μαντάς

Ζει και εργάζεται στα Γιάννενα ως ψυχίατρος από το 1990 και σήμερα είναι λέκτορας Ψυχιατρικής. Μέλος του ΣΥΝ από την ίδρυσή του και για πολλά χρόνια γραμματέας της Ν.Ε. Ιωαννίνων. Υπήρξε πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου. Νομαρχιακός σύμβουλος το 2006 και δημοτικός σύμβουλος σήμερα στον Δ. Ιωαννίνων.

 

Καβάλας


Εμμανουηλίδης Δημήτρης

Φιλόλογος, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καβάλας γεννήθηκε το 1954.

 

Καρδίτσας


Μιχαλάκης Νίκος

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική και την ειδίκευση στην καρδιολογία. Διετέλεσε πρόεδρος των αγροτικών ιατρείων του νομού Καρδίτσας (1988), ενώ υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου. Δημοτικός σύμβουλος 2002 - 2006. Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝ.

 

Κέρκυρας


Σαμοΐλης Στέφανος

Είναι αρχιτέκτων-μηχανικός. Εργάζεται από το 1983 ως ελεύθερος επαγγελματίας στο νησί της Κέρκυρας. Από το 2011 είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Κέρκυρας, επικεφαλής της παράταξης "Εμπρός μ' εσένα για την Κέρκυρα". Είναι μέλος της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του Συνασπισμού.

 

Κεφαλληνίας


Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Σπούδασε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του πανεπιστημίου Πάτρας, όπου και ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση μέσα από τις γραμμές του Ρήγα Φεραίου. Ζει στο Αργοστόλι και εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός της Πολεοδομίας. Είναι η πρώτη αριστερή, αλλά και η πρώτη γυναίκα βουλευτής της Κεφαλλονιάς.

 

Κιλκίς


Ειρήνη Αγαθοπούλου

Σπούδασε Φαρμακευτική στο ΑΠΘ. Στα φοιτητικά της χρόνια ανέπτυξε έντονη κινηματική δράση μέσα από την Αριστερά. Συμμετείχε στους αγώνες του 2006-2007 κόντρα στον νόμο-πλαίσιο Γιαννάκου για την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας. Ζει και εργάζεται ως φαρμακοποιός στο Κιλκίς.

 

Κορινθίας


Θελερίτη Μαρία

Πολιτικός επιστήμων.

 

Κυκλάδων


Συρμαλένιος Νίκος

Οικονομολόγος - πολιτικός επιστήμονας. Από τα τρία χρόνια της δικτατορίας εντάχθηκε στις αντιστασιακές οργανώσεις ΠΑΜ και Ρήγας Φεραίος. Είναι υπάλληλος του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Το 2002 εκλέχτηκε νομαρχιακός σύμβουλος Κυκλάδων, ως επικεφαλής της Συν-Κυκλαδικής Πρωτοβουλίας. Από το 2011 είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου. Είναι μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ και έθεσε κατ’ επανάληψη υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές.

 

Λακωνίας


Αραχωβίτης Σταύρος

Γεωπόνος, πρόεδρος Συλλόγου Γεωπόνων Λακωνίας.

 

Λάρισας


Ηρώ Διώτη

Πτυχιούχος του τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, της Γραμματείας της Ν.Ε. του ΣΥΝ Λάρισας και της τοπικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του 2007.

 

Λέσβου


Γιάννης Ζερδελής

Σπούδασε Ιατρική και Οδοντιατρική στο ΑΠΘ. Πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτικών Ιατρών Λέσβου, 1985 - 1986, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) και ιδρυτικό μέλος (1987 - 1990). Αντιπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο το 1994 και το 2012. Πρόεδρος Συλλόγου Γιατρών ΙΚΑ το 2006. Νομαρχιακός σύμβουλος με τη «Νέα Σελίδα» (1998 - 2006) και δημοτικός σύμβουλος Μυτιλήνης, 2006 - 2010.

Μεσσηνίας


Πετράκος Θανάσης

Σπούδασε μαθηματικός. Συμμετείχε ενεργά στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα. Είναι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣΥΝ και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Νομαρχιακός Σύμβουλος Μεσσηνίας από το 1998 έως το 2010. Επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου».

 

 

Ξάνθης


Χουσεϊν Ζεϊμπέκ

Ζει και εργάζεται στην Ξάνθη ως φαρμακοποιός. Είναι μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, της Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης του Συνασπισμού και αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών. Υπήρξε υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2009 με τον ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος Αντιπεριφερειάχης με τον συνδυασμό « Αριστερή Οικολογική Συνεργασία» στις Περιφερειακές Εκλογές του 2010.

 

Ρεθύμνης


Ανδρέας Ξανθός

Είναι γιατρός - μικροβιολόγος και έχει διατελέσει επί σειρά ετών πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνου. Είναι Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΣΥΝ και μέλος της ΚΠΕ. Συμμετείχε στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 με την Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών και στις βουλευτικές εκλογές του 2009 ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ. Tον Οκτώβριο του 2010 ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στον νομό Ρεθύμνου.

 

 

Ροδόπης


Αϊχάν Καρά Γιουσούφ

Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική σχολή του πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης. Από το 1994 είναι μέλος του Συνασπισμού. Μέλος της τοπικής οργάνωσης στον νομό Ροδόπης. Το 1995 υπήρξε γ.γ. του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Στο διάστημα 1998-2002 ήταν δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Μαρώνειας.

 

Φθιώτιδας


Βασίλης Κυριακάκης

Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στη νευρολογία, στη Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών και στο Ινστιτούτο Νευρολογίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Είναι αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Φθιώτιδας. Ανέπτυξε έντονη δράση ως απλός αγωνιστής στο κοινωνικό κίνημα της περιοχής μέσα από το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΚΟΕ.

 

 

Χαλκιδικής


Ιγγλέζη Κατερίνα

Είναι πτυχιούχος της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος. Είναι μέλος του Συνασπισμού από την ίδρυσή του. Από το 2003 εκλέγεται στην Επιτροπή Θεσσαλονίκης της Πανελλήνιας Κίνησης Δασολόγων. Είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Περιβάλλοντος Ιερισσού».

 

Χανίων


Σταθάκης Γιώργος

Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Πρόεδρος στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών. Μέλος και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μέλος της Συγκλήτου.


tags: ΣΥΡΙΖΑ

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)