to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«Όχι» στους χαμηλότερους ρύπους από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ

Μόνο στα λόγια φαίνεται ότι μένει η ΝΔ στο θέμα της οικολογίας καθώς στην πράξη μάλλον μένει υποταγμένη στις λογικές μεγάλων συμφερόντων και κερδοσκοπικών πρακτικών


Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Ευρωκοινοβουλίου για την ανακοίνωση του New Green Deal ενόψει της Διάσκεψης για το Κλίμα στη Νέα Υόρκη, τέθηκε προς ψήφιση στο Ευρωκοινοβούλιο κοινή πρόταση που ζητά αύξηση του στόχου της ΕΕ για μείωση των εγχώριων εκπομπών για το 2030 σε 55% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990.

Την τροπολογία καταψήφισε το ΕΛΚ, χαρακτηρίζοντας τον στόχο πολύ «φιλόδοξο». Με τροπολογία που κατέθεσε, κατεβάζει το ποσοστό στο 45%.
Με την κίνηση αυτή το ΕΛΚ απομονώθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο καθώς έλαβε μόνο 217 ψήφους από το σύνολο των 751.

«Δεν γίναμε όλοι ξαφνικά πράσινοι,όμως το ΕΛΚ & οι ευρωβουλευτές της ΝΔ αδιαφορούν για τα επιστημονικά δεδομένα&ψηφίζουν υπέρ χαμηλότερων στόχων μείωσης εκπομπών αερίων ακόμα&απ’ αυτές που έχουν ήδη εγκριθεί από την Κομισιόν.H δίκαιη μετάβαση θα χρειαστεί αγώνες», αναφέρει στο twitter η ευρωμάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σημειώνουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι ευρωβουλευτές της ΝΔ κρατάνε τέτοια στάση απέναντι στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Πριν από λίγε ημέρες οι Ευρωομάδες της Αριστεράς και των Πρασίνων με την στήριξη και των Σοσιαλιστών ζήτησαν υπάρξει ψήφισμα για την οικολογική καταστροφή και τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο. Όμως, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και οι Μ. Κεφαλογιάννης, Στ. Κυμπουρόπουλος, Γ. Κύρτσος, Μ. Σπυράκη και Ε. Βόζεμπεργκ, οι πέντε εκ των επτά ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας το καταψήφισαν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)