to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:41 | 05.09.2015

Διεθνή

"Όχι στο όνομά μας": Διαδήλωση υποστήριξης των προσφύγων στο Παρίσι

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στο Παρίσι για μία διαδήλωση υποστήριξης των προσφύγων, έπειτα από πρόσκληση που δημσιοποιήθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


"Ανοίξτε τα σύνορα!", "Δικαίωμα ασύλου για κάθε διωκόμενο" ή "Λέω ναι στην υποδοχή", έγραφαν τα πανώ που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι κάθε ηλικίας.

 plusieurs milliers de personnes manifestent à Paris en soutien aux migrants -...

Αλλοι κρατούσαν τη φωτογραφία του Αϊλάν Κούρντι, η ευρεία αναπαραγωγή της οποίας από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης προκάλεσε ηλεκτροσόκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

"Κουράστηκα να βλέπω φοβισμένους ανθρώπους. Η κοινωνία βρίσκεται σε διαρκή ζύμωση. Θέλω να εκπροσωπήσω αυτούς που τάσσονται υπέρ του ασύλου", δήλωσε μία 60χρονη διαδηλώτρια.

Περισσότερο από το ήμισυ των Γάλλων (το 52%) είναι αντίθετοι με την υποδοχή μεταναστών και προσφύγων που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες.

Η πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση υπό τον τίτλο "Οχι στο όνομά μας- #ΠρόσφυγεςΜετανάστεςΑξιοπρέπεια" γεννήθηκε μέσα από συνομιλία στο Facebook ανθρώπων που αναρωτήθηκαν τι να κάνουν για να εκφραστούν αυθόρμητα, για να πουν όχι στις κατασταλτικές μεταναστευτικές πολιτικές που οδηγούν στον θάνατο χλιάδες ανθρώπους και ναι στην υποδοχή, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας από τους οργανωτές, ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Ραφαέλ Γκλικσμάν, γιος του φιλοσόφου Αντρέ Γκλικσμάν.

Την πρόσκληση μέσω του Facebook συνυπέγραψαν πολλές οργανώσεις όπως η SOS Racisme και η Διεθνής Λίγκα κατά του Ρατσισμού και του Αντισημιτισμού (Licra).

Την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν διατύπωσαν κόμματα της γαλλικής αριστεράς, σοσιαλιστές, κομμουνιστές, οικολόγοι. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες έχουν ανακοινωθεί για το σαββατοκύριακο σε πολλές πόλεις της Γαλλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)