to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:19 | 17.03.2016

Κοινωνία

«Όχι στο κλίμα ποινικοποίησης»: Το υπ. Παιδείας για τον πειθαρχικό έλεγχο της εκπαιδευτικού Ελ. Παπαδοπούλου

Το υπουργείο Παιδείας, με ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι «θα πρέπει να αποφεύγονται περιττές αντιπαραθέσεις και εντάσεις με δικαστικές ή πειθαρχικές παρεμβάσεις που δημιουργούν βάσιμα την εντύπωση ότι επιχειρείται να διαμορφωθεί κλίμα ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών διεκδικήσεων»


Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας:

«Αναφορικά με τον πειθαρχικό έλεγχο της εκπαιδευτικού Ελισάβετ Παπαδοπούλου (σ.σ.: διαβάστε παρακάτω), το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων επαναλαμβάνει τη θέση του ότι η συνδικαλιστική δράση υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων θα πρέπει να ασκείται με υπευθυνότητα, εντός του πλαισίου του νόμου.

Ταυτόχρονα, το υπουργείο επισημαίνει ότι θα πρέπει να αποφεύγονται περιττές αντιπαραθέσεις και εντάσεις με δικαστικές ή πειθαρχικές παρεμβάσεις που δημιουργούν βάσιμα την εντύπωση ότι επιχειρείται να διαμορφωθεί κλίμα ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών διεκδικήσεων».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Γ.Ρίτσος (Μολάων) τονίζει για την υπόθεση:

Η συναδέλφισσα Παπαδοπούλου Ελισάβετ τιμωρήθηκε με πρόστιμο στέρησης 6 μηνιαίων αποδοχών (7500 ευρώ) για ανάρμοστη ή ανάξια συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας και τέθηκε και σε αναδρομική αργία (στέρηση 3700 ευρώ από τις μηνιαίες αποδοχές της) γιατί υπερασπίστηκε  τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων της, αποκάλυψε αυθαιρεσίες και παραβιάσεις της νομοθεσίας από τη απελθούσα διοίκηση, καθώς και τη ζοφερή πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους (κενά, κλπ.).

Υπενθυμίζουμε ότι η προγραμματισμένη για τις 9 Μαρτίου εκδίκαση της συνδικαλιστικής δίωξης της Ελ. Παπαδοπούλου Ελισάβετ στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο αναβλήθηκε λόγω αποχής των δικηγόρων

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)