to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ελευσίνα: Κερδήθηκε μια μάχη, αλλά όχι ακόμα ο πόλεμος για το πρώην διαλυτήριο Μπακόπουλου

Μετά και τη σημερινή (Παρασκευή) κινητοποίηση Δήμου Ελευσίνας και Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής, αποσύρθηκε από την συνεδρίαση του ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας το θέμα που άφορα στο πρώην διαλυτήριο Μπακόπολου, χώρο που κάτοικοι, κινήματα, Δήμος και Περιφέρεια διεκδικούν να περάσει στον έλεγχο των τοπικών αρχών


Όπως αναφέρει ο αντι περιφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γ. Βασιλείου, ο οποίος ήταν παρών στη δυναμική κινητοποίηση έξω από τα γραφεία  του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ), η διοίκηση του Οργανισμού, μετά και το τελεσίγραφο του Π. Κουρουμπλή, υποχρεώθηκε σε αναβολή της συζήτησης για την τύχη του πρώην διαλυτηρίου πλοίων Μπακόπουλου, κάτι που οι διοργανωτές της κινητοποίησης χαρακτηρίζουν νίκη.

Ο «πόλεμος», όμως, προκειμένου ο εν λόγω χώρος να δοθεί προς χρήση στο Δήμο και την Περιφέρεια, συνεχίζεται μέχρι να παρθεί οριστική (θετική) απόφαση.

Σημειώνεται, ότι για το θέμα αυτό έχουν προηγηθεί συναντήσεις και συσκέψεις στο πλαίσιο του αγώνα που δίνουν η Περιφέρεια και ο Δήμος για τη διάσωση της παραλιακής ζώνης της Ελευσίνας, καθώς «κανένας δεν επιθυμεί η περιοχή να ξαναζήσει όσα είχε υποστεί τα προηγούμενα χρόνια με την αλόγιστη ρύπανση και τις αυθαιρεσίες που έκαναν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ» τονίζει ο κ. Βασιλείου.

Μάλιστα, σε πρόσφατη συνάντηση του αντιπεριφεριάρχη και τοπικών φορέων με πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι τελευταίοι, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στον αγώνα κατοίκων και φορέων της πόλης για καλύτερη ποιότητα ζωής, υπενθύμισαν ότι «η Ελευσίνα θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021».

Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτήρισαν αναγκαία μία συνολική διευθέτηση προσδιορισμού της χρήσης γης, υπογραμμίζοντας ότι «το συνολικό ζήτημα συνοψίζεται στην οριστική και μόνιμη χωροθέτηση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη διάλυση πλοίων στην περιοχή πέριξ των Ναυπηγείων Ελευσίνας και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)