to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Όχι σταθμός αναμονής

Ιστορική η απόφαση του δικαστηρίου και υπηρετεί τη δημοκρατική νομιμότητα. Σταθμός η απόφαση. Όχι όμως σταθμός για αναμονές


Οι θεσμοί της Πολιτείας πρέπει να ορθώνονται στην απόκρουση του φασισμού και όλων όσοι προσβάλλουν και τραυματίζουν τη Δημοκρατία και τη λειτουργία της. Αυτή η παραδοχή για τη θεσμική αντιμετώπιση όχι μόνον δεν υποτιμά την αξία και τη σημαντικότητα του αντιφασιστικού κινήματος, αλλά εμφατικά θεωρεί ότι στηρίζει την αποφασιστική λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών. Οι θεσμοί, βέβαια, πρέπει συνεχώς δημοκρατικά να εμβαθύνονται και να πλαταίνουν και τούτο μπορεί να είναι -και είναι- υπόθεση της διεκδίκησης των πολιτών.

Η απόφαση, βέβαια, του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είναι έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης και των κανόνων του δικαίου. Η ανεξαρτησία της όμως αυτή δεν εκφράζεται σε κενό και δεν αναπτύσσεται ερήμην των δημοκρατικών αξιώσεων της κοινωνίας.

Ιστορική η απόφαση του δικαστηρίου και υπηρετεί τη δημοκρατική νομιμότητα. Σταθμός η απόφαση.  Όχι όμως σταθμός για αναμονές. Το αντιφασιστικό δημοκρατικό κίνημα πρέπει συνεχώς να μεγαλώνει. Και μετά την ολοκλήρωση της δίκης. Τα όσα γεννούν τον φασισμό είναι υπαρκτά. Υπαρκτά ως πολιτικά στοιχεία που αντανακλούν στην κοινωνία. Αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν και η αντιμετώπισή τους είναι βαθιά πολιτική υπόθεση.

Η θυσία του Παύλου Φύσσα εμβληματικά προτρέπει στην απόκρουση του φασισμού στα πολλαπλά επίπεδά του. Ο σεβασμός μας στη Μάγδα Φύσσα.

Σημ.: Οι επιθέσεις της Ν.Δ. -και ολίγων άλλων- στον ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα δεν είναι μόνον ανερμάτιστες νομικά. Είναι χυδαία μικροπολιτική συμπεριφορά.

* Ο Φώτης Κουβέλης είναι πρ. υπουργός, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)