to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:53 | 05.06.2018

Πολιτική

Όχι σε σύνθετη ονομασία για το... Πεδίο του Άρεως

Δεν 'πα να απασχολούν τη χώρα πλήθος κρίσιμων ζητημάτων (ΔΝΤ, κλείσιμο αξιολόγησης, έξοδος από το μνημόνιο, εργασιακά), αφού για τον Κυριάκο Μητσοτάκη (και τη Φώφη) σημαντικότερο ζήτημα είναι η ανομία, τα Εξάρχεια και το Πεδίο του Άρεως, αυτά τα θέματα απασχόλησαν και τα κανάλια. Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν επίσης το Μακεδονικό, οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, ο θάνατος 13χρονης Ρομά από πυροβολισμό στην Άμφισσα, ο μίνι καύσωνας (δηλαδή απλώς το καλοκαίρι!), οι εξαγγελίες Τσίπρα για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή. η πυρκαγιά στο Περιστέρι, ρεπορτάζ από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

Ο Αλ. Τσίπρας ανακοίνωσε την έναρξη της δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή

Υλοποιείται ένα διαχρονικό όραμα μετά από δεκαετίες, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. (αναλυτικά)

 


«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση πιστοληπτικής γραμμής»

Όσον αφορά τη ρύθμιση του χρέους, ο υπουργός Οικονομικών είπε, ότι στο πλαίσιο της ρύθμισης επιδιώκεται δεκαετής επιμήκυνση χωρίς αιρεσιμότητα. (αναλυτικά)


 

«Κάθε μέρα και πιο έκδηλος ο πανικός του κ. Μητσοτάκη»

Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη για το ενδεχόμενο επίλυσης του ονοματολογικού, που οι κυβερνήσεις της ΝΔ κληροδότησαν στη χώρα, γίνεται κάθε μέρα και πιο έκδηλος, σχολιάζουν από το Μαξίμου αναφορικά με τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση των τομεαρχών της Ν.Δ. (αναλυτικά)


 

«Θέμα ημερών» για τον Ζ. Ζάεφ η επικοινωνία με Αλ. Τσίπρα

Ο Ζάεφ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η διαδικασία βρίσκεται στο τέλος και ότι η κατάληξή της, όπως είπε, θα είναι αίσια και ευτυχής. (αναλυτικά)


 

Κουμουτσάκος επιβεβαιώνει Κοτζιά: Η ΝΔ είχε αποδεχθεί το «Μακεδονία-Σκόπια»

Μιλώντας σήμερα στον Σκάι, ο τομεάρχης της ΝΔ επιβεβαίωσε - άθελά του - ότι η ελληνική πλευρά είχε αποδεχτεί στο Βουκουρέστι το όνομα «Ρεπούμπλικα Μακεντόνιγιε- Σκόπια», αναφερόμενος σε «απόρρητα έγγραφα, τα οποία είναι αποσπασματικά έγγραφα μιας διαπραγμάτευσης που κράτησε 25 χρόνια (...)». Όσο για το 1977 και την αναγνώριση της «μακεδονικής» από την κυβέρνηση Κ. Καραμανλή; Ο κ. Κουμουτσάκος «ήταν πολύ μικρός τότε»... (αναλυτικά)


 

Αναπτυξιακό Συνέδριο στις Κυκλάδες

Στο συνέδριο «Νότιο Αιγαίο οι Κυκλάδες στην πρώτη γραμμή» θα παραστούν 16 υπουργοί και υφυπουργοί και η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τετάρτης, με ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη που θα αναφερθεί και στα συμπεράσματα του συνεδρίου. (αναλυτικά)


 

Μήνυμα Αχτσιόγλου στον ΣΕΒ

Η υπουργός Εργασίας, επισήμανε ότι η μονομερής προσφυγή στη Διαιτησία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη στη χώρα μας, όπως επιβεβαιώθηκε και με απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ. (αναλυτικά)


 

Προς την «καθαρή έξοδο» το ΔΝΤ

Ξεκαθαρίζει τη θέση του την Πέμπτη στο Παρίσι. Αυτή τη στιγμή, η πιθανότητα να παραμείνει το Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα ολοένα και προσεγγίζει το μηδέν, καθώς ο χρόνος τελειώνει. (αναλυτικά)


 

Γιούνκερ: Αξιοσημείωτη η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα

Tην πεποίθηση ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σύντομα με επιτυχία εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας σήμερα στο Οικονομικό Φόρουμ των Βρυξελλών. (αναλυτικά)


 

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια, το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για την κύρωση της ευρωπαϊκής οδηγίας σχετικά με τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό. (αναλυτικά)


 

Η καρδιά της Ευρωομάδας της Αριστεράς χτυπάει στη Θεσσαλονίκη

Οι ευρωβουλευτές της Αριστεράς συμμετέχουν σε εκδηλώσεις διαλόγου με προοδευτικούς ανθρώπους από την Ελλάδα και τις άλλες βαλκανικές χώρες, με εκπροσώπους από συνδικάτα, με διανοούμενους και με πανεπιστημιακούς, με θέμα τις αναγκαίες προοδευτικές λύσεις ειρήνης, συνεργασίας, ανάπτυξης και ενίσχυσης της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στα Βαλκάνια. (αναλυτικά)


 

Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου για τις Δομές Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά σε συγκριτικούς πίνακες, τις αλλαγές που προβλέπει το σχέδιο νόμου σε σχέση με την παρούσα κατάσταση. (αναλυτικά)


 

Η Βουλή ενισχύει με 5 εκατ. ευρώ το υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής

Με απόφαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση μεταφέρεται ποσό 5 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της Βουλής για το προσφυγικό. (αναλυτικά)


 

Εγκαινιάστηκαν οι νέες ΤΟΜΥ σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη

Τα εγκαίνια τεσσάρων νέων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πραγματοποίησε χθες ο Αν. Γενικός Γραμματέας του Υπ. Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Στρατή Πλωμαρίτη. (αναλυτικά)


 

Πάνω από 107 χιλιάδες ως τώρα οι αιτήσεις για το επίδομα παιδιού - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τι προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης. (αναλυτικά)


 

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας

Συνελήφθησαν 16 άτομα. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)