to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:21 | 09.02.2013

πηγή: https://left.gr/91

Κοινωνία

Όχι ιπποφαές στη Σούλα Κατάρα

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη


Σε αυτήν τη χώρα, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, ή καβούρι θα βρεις από κάτω ή ανθέλληνα. Έχουνε γίνει ανθέλληνες μέχρι και οι μαναβαίοι, αυτοί που πήγανε προχθές έξω από το υπουργείο Γεωργίας, για να μοιράσουνε λέει φρούτα και λαχανικά στους πεινασμένους. Και με το που αράξανε στο οδόστρωμα, να 'σου από κάθε γωνιά τα μιλιούνια. Έτσι είναι ρε οι πεινασμένοι. Μπορούνε οι πεινασμένοι να τρέξουνε, μπορούνε να φάνε με άδεια στομάχια φρούτα και λαχανικά; Κομπάρσοι ήτανε και μάλιστα καλοφαγωμένοι: το είχανε τραγανίσει το σνιτσελάκι τους, την είχανε ρουφήξει την αστακομακαρονάδα τους, το είχανε απολαύσει το Κιρουαγιάλ τους.

Και καλά, οι ντεμέκ πεινασμένοι. Ο φωτογράφος του Guardian, αυτός που τράβηξε τη σκηνή με τα υψωμένα χέρια και την ονομάτισε παγκόσμια φωτογραφία της ημέρας, αυτός ο σουρουκλεμές, πού στον κόρακα βρέθηκε έξω από το υπουργείο; Εσείς, όταν περπατάτε στην Πλατεία Βάθη, βλέπετε να περνάνε ξανθομπάμπουρες με καρό παντελόνια που ρωτάνε ο ένας τον άλλον "how is the weather?"; Κόλπο των μαναβαίων ήτανε, για να μην πάρει χαμπάρι ο κοσμάκης τη σύσκεψη των τριών αρχηγών και να μη μάθει ότι τα πράγματα πάνε, επιτέλους, έξτρα πρίμα γκουντ. «Ήρθε η ώρα να ανακουφιστούμε», δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο Βενιζέλος: Ήμαρτον, κ. Βαγγέλη μας, μην ανακουφιστείτε πάνω μας, the horror, the horror!

Μιλάμε, πάντως, για φοβερή ανακούφιση! Ανέβαλαν, λέει, οι αρχηγοί όχι τους νέους φόρους για τα ακίνητα, αλλά την ανακοίνωση των νέων φόρων για τα ακίνητα. Θα τη φας δηλαδή τη σφαλιάρα μουρόχαβλε τον Σεπτέμβριο, αλλά αντί να το μάθεις τον Φεβρουάριο, θα το μάθεις τον Μάιο. Μέχρι τον Μάιο ποιος ζει και ποιος πεθαίνει... Εσένα πάντως, συμπολίτη μου, σε περιτριγυρίζουν εσχάτως κάτι όρνεα και μάλλον όχι επειδή είσαι ζωόφιλος.

Ανακοινώσανε οι αρχηγοί και έντεκα μέτρα για τους αγρότες, εννιά για τα μάτια του κόσμου και δύο σοβαρά, τα οποία όμως τα πήρανε πίσω κιόλας την επόμενη μέρα, σαν της γαρδένιας τον ανθό, που ζει μια νύχτα μόνο. Αφήσανε όμως απείραχτο το μέτρο που θα σώσει την αγία αγροτική οικογένεια: Οι αγρότες, ως γνωστόν, το λένε τα κανάλια κάθε φορά που έχουν κινητοποίηση, είναι κάτι ξενύχτηδες που από το σκυλάδικο βγαίνουνε, στο χαμαιτυπείο μπαίνουνε, γι' αυτό τους δίνουνε φτηνό νυχτερινό ρεύμα, ώστε να ποτίζουν τα χωράφια τα μεσάνυχτα και να μην τρέχουνε στα «Εφτά Παλούκια» να ακουμπάνε το ιπποφαές και τη σπιρουλίνα στις χρυσές γόβες της Σούλας Κατάρα.

Βέβαια, ο λαός λέει ότι «όποιος νύχτα περπατεί, λάσπες και σκατά πατεί», αλλά τι να κάνουμε, να πάει στράφι η ανακούφισις ολάκερου Βενιζέλου;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)