to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«Όχι ΧΥΤΥ στο λατομείο Μουσαμά», το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ Φυλής (φωτογραφίες)

Να εξαιρεθεί από το νέο ΠΕΣΔΑ η περιοχή του λατομείου «Μουσαμά» στα Άνω Λιόσια, ως πιθανός χώρος δημιουργίας ΧΥΤΥ, το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ Φυλής και κατοίκων της περιοχής


Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Φυλής (δήμος που «καλύπτει» τα Άνω Λιόσια, το Ζεφύρι και τη Φυλή) και κάτοικοι των Άνω Λιοσίων προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο της εισόδου του πρώην λατομείου «Μουσαμάς», το πρωί της Κυριακής 1/10, επαναλαμβάνοντας το αίτημα να εξαιρεθεί ο χώρος αυτός (ο οποίος είναι μεταξύ των δεκάδων πιθανών τους οποίους περιλαμβάνει ο νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων) από τους «υποψήφιους» για τη δημιουργία ΧΥΤΥ, όταν η διαχείριση των απορριμμάτων περάσει στο επόμενο, κρίσιμο στάδιο.

«Παρότι τα αιτήματα για εξαίρεση των πρώην λατομείων Μουσαμά και Μελετάνι ως χώρους ΧΥΤΥ είναι απολύτως δίκαια, ώστε να μην επιβαρυνθεί κι άλλο η περιοχή που έχει σηκώσει τόσα χρόνια το βάρος, η συζήτηση για τον νέο ΠΕΣΔΑ δεν πρέπει να αρχίζει και να τελειώνει με τις χωροθετήσεις των ΧΥΤΥ» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γ. Βασιλείου που βρέθηκε στη συγκέντρωση.

 4 people, people standing, mountain and outdoor

«Πέρα από την τεχνοκρατική μελέτη για του χώρους που είναι κατάλληλοι για την υποδοχή απορριμμάτων (σ.σ.: 11 από τα 20 ανενεργά λατομεία βρίσκονται στη Δυτική Αττική), υπάρχει η πολιτική βούληση να μην επιβαρυνθεί κι άλλο η περιοχή των Άνω Λιοσίων, τονίζει στο Left.gr η περιφερειακή σύμβουλος Αρ. Βάβουλα η οποία χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημα των κατοίκων προσθέτοντας: «Η παράταξη Δύναμη Ζωής, που διοικεί την περιφέρεια, συνεχίζει να λέει και μετεκλογικά τα ίδια που έλεγε και πριν το 2014, στις εξαγγελίες της για το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων, απόδειξη το ότι σταμάτησε την κατασκευή των φαραωνικών εργοστασίων καύσης στα Άνω Λιόσια».

Να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρει στο Lef.gr ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Φυλής, Ν. Νικολόπουλος, το ανενεργό λατομείο «Μουσαμάς», έκτασης 350 στρεμμάτων, βρίσκεται εντός του αστικού ιστού και γι αυτό πρέπει να εξαιρεθεί από τους προτεινόμενους χώρους για τη δημιουργία ΧΥΤΥ. Παράλληλα, «πρέπει να επιταχυνθούν όλες οι ενέργειες που προβλέπονται από το νέο ΠΕΣΔΑ, έτσι ώστε να προχωρήσει η διαλογή στην πηγή, να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών και να κλείσει οριστικά ο ΧΥΤΑ Φυλής», μιας περιοχής η οποία έχε σηκώσει επί δεκαετίες το συνολικό βάρος και περιβαλλοντικό κόστος από τα απορρίμματα της Αττικής και όχι μόνο. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Φυλής μετά την συγκέντρωση:

 text

Τ.Γ. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)