to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:25 | 27.07.2020

Πολιτική

Όχι ένα, όχι δύο, αλλά τρία ελικόπτερα χρησιμοποιήθηκαν για το ταξίδι Μητσοτάκη στην Αντίπαρο!

Επιβεβαίωσε ο Πέτσας τη μεταφορά Μητσοτάκη από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο - Για «προσπάθεια να θολώσει τα νερά» κάνουν λόγο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και θέτουν το ερώτημα αν ισχύει ότι «ο κ. Μητσοτάκης για τις διήμερες διακοπές του δέσμευσε τρία στρατιωτικά ελικόπτερα εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης και γενικής επιφυλακής στο Αιγαίο»


Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία ελικόπτερα των ΕΔ, εν μέσω “γενικής επιφυλακής” χρησιμοποιήθηκαν για το δείπνο του πρωθυπουργού με τον Τομ Χανκς στην Αντίπαρο.

Ποια είναι αυτά;

  1.     Το vip ελικόπτερο της ΠΑ που είχε προσγειωθεί στην Αντίπαρο
  2.     Ένα Super Puma που βρισκόταν επίσης στην Αντίπαρο. Το ένα …εφεδρικό του άλλου ήταν τα ελικόπτερα.
  3.     Ένα μεταγωγικό ελικόπτερο CHINOOK το οποίο ήταν προσγειωμένο στην Πάρο και θα μετέφερε τον πρωθυπουργό αν “έπεφτε το φως της ημέρας”.

Τελικά ο πρωθυπουργός πέταξε με το ελικόπτερο Super Puma από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο, όπου παρακολούθησε θεατρική παράσταση.

Γιατί χρησιμοποιήθηκα 3 ελικόπτερα εν μέσω επιφυλακής; Αυτό θα πρέπει να το απαντήσουν από το ΥΠΕΘΑ, το ΓΕΑ και το ΓΕΣ που τα διέθεσαν.

Το σχετικό απόσπασμα από τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Στ. Πέτσα:

Ερώτηση: Υπάρχει πληροφορία  για δημοσίευμα του Documento ότι ΠΘ μετέβη το ΣΚ στην Πάρο και στην Αντίπαρο και η συνοδεία του με δύο στρατιωτικά ελικόπτερα και από εκεί μετέβη στα Μέγαρα επίσης με στρατιωτικό ελικόπτερο. Ισχύει; Χρησιμοποίησε πράγματι στρατιωτικά ελικόπτερα ή κάποια ιδιωτικά ελικόπτερα ο ΠΘ;.

Είδαμε και τα δημοσιεύματα, είδα και πριν από λίγο και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταρχάς η ενημέρωση των πολιτών.

Στον ΠΘ διατίθενται από την πολιτεία τα  μέσα που χρειάζονται για να επιτελεί τα καθήκοντα του και να μετακινείται όπου χρειάζεται. Η χρήση των μέσων αυτών κρίνει και την εκπροσώπηση του θεσμού και τον τρόπο με τον οποίο τα χρησιμοποιεί, κάθε φορά ο ένοικος του Μ. Μαξίμου, με βάσει τη ψήφο των πολιτών. Από εκεί και πέρα το Σάββατο ο ΠΘ μετακινήθηκε στην Πάρο με πτήση γραμμής. Με μια εμπορική πτήση. Μετακινήθηκε την Κυριακή το απόγευμα από Αντίπαρο στην Επίδαυρο, προκειμένου να παραστεί στην παράσταση Πέρσες του Αισχύλου, ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που μεταδόθηκε με live streaming σε όλο τον κόσμο και δείχνει και την σημασία που έχει οι πολιτειακοί άρχοντες να εκφράζουν τη σημασία που έχει για τον κάθε έλληνα η ταύτιση με το πολιτιστικό προϊόν, το τουριστικό προϊόν της χώρας, και τελικά  ένα προϊόν που βρίσκεται στο DNA τους.

Όσον αφορά το θέμα του ΣΥΡΙΖΑ θα περίμενε κανείς περισσότερη ειλικρίνεια και λιγότερη υποκρισία.

Είναι άλλο πράγμα να χρησιμοποιεί ο ΠΘ για τα καθήκοντα του τα μέσα τα οποία του διατίθενται και άλλο για ιδιωτικές του επισκέψεις. Επομένως θα μπορεί κανείς να κρίνει με βάσει το παρελθόν ποιος το χρησιμοποιούσε για ιδιωτικές επισκέψεις και ποιος το χρησιμοποιεί για να ασκεί τα καθήκοντα του.

( Απαντά σε διευκρινιστική ερώτηση που δεν ακούγεται)

Από Αντίπαρο για Επίδαυρο. Είπα ότι πήγε στην Πάρο από την Αθήνα με μια εμπορική πτήση και την Κυριακή το απόγευμα μετακινήθηκε από την Αντίπαρο για Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο.

Ερώτηση: δύο βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών κρίνουν ανεφάρμοστες και αντισυνταγματικές διατάξεις που αφορούν ευνοϊκή μεταχείριση τραπεζικών στελεχών. Δημοσιεύματα αναφέρουν πως πρόκειται για διπλό χαστούκι στην κυβέρνηση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του υποστηρίζει πως η κυβέρνηση προχώρησε με διατάξεις δώρο στους τραπεζίτες παραβιάζοντας θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος. Ποια είναι η προσέγγιση της κυβέρνησης;

Γενικά η  κυβέρνηση δεν σχολιάζει αποφάσεις της δικαιοσύνης και αφού με ρωτάτε για πολύ συγκεκριμένες αποφάσεις. Είναι αποφάσεις τις οποίες τις σεβόμαστε πάντα, όπως όλες τις αποφάσεις των δικαστηρίων μας , ιδίως όταν αυτές είναι των Ανωτάτων Δικαστηρίων. Εν προκειμένου καταλαβαίνουμε όλοι ότι υπάρχει ακόμα δρόμος για αυτού του είδους τη δικαστική διένεξη. Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα της και φυσικά δεν θα σχολιάζουμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης

Η σχετική ερώτηση και απάντηση στο 15.24 του παρακάτω video:

«Περιμένουμε απαντήσεις και θα επανέλθουμε» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Για «προσπάθεια να θολώσει τα νερά» κάνουν λόγο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και θέτουν το ερώτημα αν ισχύει ότι «ο κ. Μητσοτάκης για τις διήμερες διακοπές του δέσμευσε τρία στρατιωτικά ελικόπτερα εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης και γενικής επιφυλακής στο Αιγαίο».

Ειδικότερα οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν ότι «όσο και να προσπάθησε να θολώσει τα νερά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε με περίσσια αλαζονεία πως ο κ. Μητσοτάκης πήγε από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο». Δηλαδή, προσθέτουν, «χρησιμοποίησε ως προσωπικό του ραδιοταξί ένα στρατιωτικό ελικόπτερο, όχι για να πάει σε κάποιο ακριτικό νησί εν μέσω γενικής επιφυλακής των Ενόπλων Δυνάμεων για την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, αλλά για διήμερες διακοπές και για να πάει από ένα δείπνο σε μία θεατρική παράσταση».

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι «επειδή με μισόλογα όμως δεν θα κουκουλώσουν την αλήθεια, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει ξεκάθαρα για τις αποκαλύψεις του ‪militaire.gr‬. Ειδικότερα ζητούν να απαντήσει στα εξής:

«- Ισχύει ότι στην Αντίπαρο είχε δεσμεύσει δύο στρατιωτικά ελικόπτερα, το VIP της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα εφεδρικό SUPER PUMA;

- Ισχύει ότι στην Πάρο είχε δοθεί διαταγή και περίμενε ένα τρίτο στρατιωτικό μεταγωγικό ελικόπτερο Σινούκ, για το ενδεχόμενο που νύχτωνε και δεν μπορούσαν να πετάξουν τα άλλα δύο;

- Έγινε τελικά χρήση του Σινούκ από την Πάρο ή όχι; Και αν ναι ποιοι ήταν οι επιβαίνοντες;

- Ισχύει με λίγα λόγια ότι ο κ. Μητσοτάκης για τις διήμερες διακοπές του δέσμευσε τρία στρατιωτικά ελικόπτερα εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης και γενικής επιφυλακής στο Αιγαίο;».

«Περιμένουμε απαντήσεις και θα επανέλθουμε», καταλήγουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Το γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε νωρίτερα:

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει δύο ερωτήματα:

- Ισχύει ότι μετέβη με στρατιωτικό ελικόπτερο σε Πάρο - Αντίπαρο για ταξίδι αναψυχής;

- Ισχύει ότι μετέβη εν συνεχεία από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο επίσης με στρατιωτικό ελικόπτερο για να παρακολουθήσει παράσταση;

Ο Πρωθυπουργός έχει κάθε δικαίωμα να επιλέξει και τη διάρκεια και τις ημερομηνίες των διακοπών του. Ωστόσο, οφείλει να καταλάβει πως οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι προσωπικό του ραδιοταξί, για να απασχολεί στρατιωτικό ελικόπτερο την ώρα μάλιστα που όλος ο στόλος βρίσκεται στο Αιγαίο σε επιφυλακή για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας.

Περιμένουμε απαντήσεις».

Με πληροφορίες από militaire.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)