to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:20 | 04.02.2014

Οικονομία

«Όχι» Ελβετίας στην αναδρομική φορολόγηση καταθέσεων Ελλήνων πολιτών

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η όποια διμερής συμφωνία σχετικά με τη φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες δεν μπορεί να είναι αναδρομική έστειλε στον υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, η υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας, Λεβίνε Βίντμερ- Σλουμφ.


Κατά τη διάρκεια συνάντησης των δύο αξιωματούχων την Τρίτη το μεσημέρι στην Αθήνα, η Ελβετίδα υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε παρωχημένο το μοντέλο παλιότερων συμφωνιών της Ελβετίας με άλλες χώρες όπως η Βρετανία και η Γερμανία, περί αναδρομικής φορολόγησης καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες, διατυπώνοντας τη θέση ότι η όποια συμφωνία με την Ελλάδα θα πρέπει να κινηθεί προς μία διαφορετική κατεύθυνση.

Η ίδια πάντως εξέφρασε τη βούληση της Ελβετίας για την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των δύο χωρών από εδώ και στο εξής, στο πλαίσιο διεθνών συμφωνιών τις οποίες έχουν υπογράψει οι χώρες – μέλη του ΟΟΣΑ και του G20.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, η Ελβετίδα υπουργός Οικονομικών δεν αναφέρθηκε στο ύψος των ελληνικών καταθέσεων στη χώρα της, σημείωσε ότι δεν έχει διαπιστωθεί εκροή καταθέσεων από την Ελβετία προς άλλες χώρες και παρατήρησε ότι Γερμανοί, Γάλλοι, Ιταλοί και άλλοι καταθέτες γνωστοποιούν το ύψος των καταθέσεων που διαθέτουν.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών επέμεινε στην άποψη ότι η συμφωνία φορολόγησης θα πρέπει να έχει αναδρομικό χαρακτήρα «με έναν τρόπο δίκαιο», προκειμένου -όπως είπε- να συμβάλουν επαρκώς στην εθνική προσπάθεια και οι πολίτες με μη φορολογημένες καταθέσεις στο εξωτερικό.

«Ο ελληνικός λαός έχει υποστεί μεγάλες θυσίες, ζητάμε τη συνδρομή της Ελβετίας ώστε οι Έλληνες που έχουν μη φορολογηθέντα χρήματα στην Ελβετία να φέρουν και αυτοί ένα μέρος του βάρους», ανέφερε χαρακτηριστικά,

Οι διμερείς επαφές συνεχίζονται.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)