to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Όχι άλλη υποκρισία!

Γιατί επιμένουν να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα;


Τις τελευταίες μέρες έχω ακούσει τόσες πολλές φορές τη λέξη ΣΥΡΙΖΑ και τη λέξη Τσίπρας, όσες δεν τα είχα ακούσει όλο το τελευταίο, προεκλογικό διάστημα μαζί. Πράγμα που είναι απόλυτα λογικό βεβαίως. Παρατηρώ όμως ότι οι πιο πολλοί όταν…ξεστομίζουν αυτές τις λέξεις τις συνοδεύουν είτε με ειρωνεία είτε με χολή είτε απλά με την κλασσική πια αλαζονεία. Συνοδεύουν δε, τις αναφορές τους με επιχειρήματα που εμφανώς στερούνται βάσης.


Αν το δούμε μικροπολιτικά και κομματικά είναι απολύτως εξηγήσιμο και σε τελική ανάλυση όλα αυτά καλό κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και στον αρχηγό του προσωπικά. Αν το δούμε όμως από άποψη ποιότητας της πολιτικής σκηνής και της δημόσιας σφαίρας είναι λυπηρό και προσβάλλει μια κοινωνία η οποία βρίσκεται βυθισμένη στα προβλήματά της κι αναζητεί ελπίδα.


Αυτό που ενοχλεί περισσότερο είναι αφενός οι παρερμνηνείες και η παραπλανητική αναπαραγωγή των θέσεών του ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου η φράση που ακους διαρκώς από ΜΜΕ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, αλλά και απλούς πολίτες σε συζητήσεις, «ο Τσίπρας δε θέλει να κυβερνήσει γι αυτό δεν συνεργάζεται και πάει σε εκλογές».


Πόσο αερολογία μπορεί να αντέξει ο κόσμος; Πόσο δηλαδή μπορεί να ταλαιπωρηθεί η κοινή λογική; Για παράδειγμα, μας λένε ότι ο Τσίπρας πάει σε εκλογές γιατί δε θέλει να κυβερνήσει. Και την ίδια ώρατονίζουν ότι το κάνει ηθελημένα γιατί τα ποσοστά του είναι σε άνοδο. Μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει αυτό το επιχείρημα; 


Αν δε θέλει λοιπόν να κυβερνήσει, ή μάλλον να συγκυβερνήσει και να αναλάβει ευθύνες από κοινού με τους υπόλοιπους οι οποίοι ήδη κυβερνούσαν, γιατί πάει σε εκλογές όπου πολύ πιθανά θα είναι πρώτο κόμμα; Μήπως αυτό ακριβώς δείχνει ότι θέλει να αναλάβει ευθύνη και μάλιστα την αποκλειστική; Γιατί επιμένουν να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα; Πόσο κόσμο ελπίζουν ότι μπορούν έτσι να κοροϊδέψουν; Όχι άλλη υποκρισία, δεν αντέχεται!


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)