to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:40 | 13.04.2018

Κοινωνία

«Οφείλουμε να στηρίξουμε τον Βασίλη Δημάκη»

Ως πανεπιστημιακοί/ές δάσκαλοι/δασκάλες, λοιπόν, οφείλουμε να στηρίξουμε τον Βασίλη Δημάκη στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει τη συνέχιση των σπουδών του. Το δικαιούται και η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να βρει τη λύση, αναφέρει η δήλωση των διδασκόντων/ουσών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ για τον Βασίλη Δημάκη


Η δήλωση των διδασκόντων/ουσών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ για τον Βασίλη Δημάκη:

Ο Βασίλης Δημάκης είναι πρωτοετής φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο Βασίλης Δημάκης εκτίει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού και, σήμερα, βρίσκεται σε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος διότι η αρμόδια αρχή δεν εγκρίνει το αίτημά του να παρακολουθεί τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών του, φορώντας το βραχιόλι εντοπισμού.

Στον Βασίλη Δημάκη και σε κάθε κρατούμενο αναγνωρίζεται το δικαίωμα ένταξης, κατόπιν εξετάσεων, και συμμετοχής στην ακαδημαϊκή κοινότητα – όπως σε κάθε πολίτη. Πώς είναι δυνατό, λοιπόν, εκ των υστέρων το δικαίωμα αυτό να περιστέλλεται; Άλλωστε, η διαμόρφωση κοινωνικών επιστημόνων προϋποθέτει την ανάπτυξη κριτικής σκέψης, για την οποία χρειάζεται σύσκεψη, συζήτηση και  ανταλλαγή επιχειρημάτων. Συνεπώς, η συμμετοχή στα μαθήματα με φυσική παρουσία είναι απαραίτητη, αν και όχι “υποχρεωτική”, αφού το τμήμα μας  δεν προσφέρει εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ας αναλογιστούμε, επίσης, αν υπάρχει κάτι ασφαλέστερο της γνώσης και της μόρφωσης, ιδίως στους κλάδους των ανθρωπιστικών και των κοινωνικών επιστημών, για την διαπαιδαγώγηση των ανθρώπων, την αυτογνωσία και την κοινωνική δράση και διάδρασή τους.

Ως πανεπιστημιακοί/ές δάσκαλοι/δασκάλες, λοιπόν, οφείλουμε να στηρίξουμε τον Βασίλη Δημάκη στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει τη συνέχιση των σπουδών του. Το δικαιούται και η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να βρει τη λύση.


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)