to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

ΟΕΝΓΕ: Πανελλαδική κινητοποίηση με αίτημα την ενίσχυση του ΕΣΥ

Διεκδικεί μόνιμες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, τη μονιμοποίηση των επικουρικών και όλων των συμβασιούχων, μέτρα και μέσα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των υγειονομικών και ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα


Στη δεύτερη κινητοποίηση εν μέσω πανδημίας προχωρά σήμερα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) διεκδικώντας την άμεση ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η Ομοσπονδία διεκδικεί μόνιμες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, τη μονιμοποίηση των επικουρικών και όλων των συμβασιούχων, μέτρα και μέσα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των υγειονομικών και ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Συμβολικές κινητοποιήσεις

Η ΟΕΝΓΕ, κλιμακώνοντας τους αγώνες της για να ακουστεί ακόμη πιο δυνατά η φωνή της, καλεί τα μέλη των ενώσεών της να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την επιτυχία της αυριανής κινητοποίησης, που θα περιλαμβάνει παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις των νοσοκομείων και στις ΥΠΕ και συμβολικές κινητοποιήσεις στις πύλες και στα προαύλια των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

Κ. Λιβαδάς: «Δυναμώνουμε τη φωνή μας»
Στις 7 Απριλίου το σύνθημα «Σπάμε τη σιωπή. Δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης και του αγώνα» διαδόθηκε παντού, σε όλη τη χώρα, αλλά και πέρα από τα σύνορα, σημειώνουν τα μέλη της Ομοσπονδίας, τονίζοντας ότι σήμερα η φωνή των μαχόμενων υγειονομικών θα ακουστεί ακόμη μία φορά, ακόμη πιο δυνατά.

Στη σημερινή κινητοποίηση τιμούμε τη μνήμη των συναδέλφων σε όλο τον κόσμο που έχασαν τη ζωή τους στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας σημειώνει ο εκπρόσωπος του «Μετώπου» στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ Κώστας Λιβαδάς.

Οι διεκδικήσεις των νοσοκομειακών

Παράλληλα αναφέρει ο κ. Λιβαδάς, «με την κινητοποίησή μας οι νοσοκομειακοί γιατροί διεκδικούμε:

1. Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού) για τη στελέχωση των νοσοκομείων και των Κ.Υ και να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος.

2. Μέτρα και μέσα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των υγειονομικών.

3. Ένταξη στα BAE και την άμεση συμμόρφωση της κυβέρνησης με την απόφαση του ΣτΕ για την επαναφορά του ιατρικού μισθολογίου στα επίπεδα του 2012.

4. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη δημόσια Υγεία.

5. Διενέργεια τεστ σε όλο το υγειονομικό προσωπικό και στους ασθενείς που προσέρχονται στα νοσοκομεία.

6. Άνοιγμα με κατάλληλο σχεδιασμό και την απαραίτητη στελέχωση με μόνιμες προσλήψεις των κλινικών, των εργαστηρίων και των χειρουργείων που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους και δεν είναι κέντρα αναφοράς για την Covid-19, ώστε να αντιμετωπιστεί η συνήθης νοσηρότητα».

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι, στις 3.30 μ.μ., εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ και όλων των υγειονομικών θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας για να επιδώσουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Αντί για προσλήψεις, απολύσεις

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση μετά τα χειροκροτήματα και τα ευχαριστήρια στους «ήρωες πολεμιστές του ΕΣΥ» στέλνει απολυτήρια στους επικουρικούς γιατρούς.

Πιο συγκεκριμένα: Τη Μεγάλη εβδομάδα επικουρικοί γιατροί που υπηρετούν στο ΨΝΑ Δαφνί ενημερώθηκαν από την γραμματεία της διοίκησης της 2ης ΥΠΕ ότι το φθινόπωρο θα απολυθούν μειώνοντας σε ένα έτος τη διάρκεια της σύμβασης, που προβλεπόταν αρχικά για τρία έτη.

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, η διοίκηση της 2ης ΔΥΠΕ το απέδωσε «σε λάθος», το οποίο υποσχόταν μήνες τώρα ότι θα διορθωθεί κι ότι η σύμβαση θα παραταθεί για ακόμη δύο χρόνια, δεσμεύσεις που αποδείχθηκαν έωλες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)