to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:55 | 14.04.2022

Κοινωνία

ΟΕΝΓΕ: Καλπονοθεία της ΔΗΠΑΚ καταγγέλλει το Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών

"Η ΔΗΠΑΚ οφείλει να αφήσει στην άκρη τέτοιες μεθοδεύσεις που δεν προσφέρουν τίποτα ούτε στον αγώνα του συνδικαλιστικού κινήματος ούτε στις αγωνίες των γιατρών του ΕΣΥ. Μόνο μικροφιλοδοξίες και τακτικές «μετρήματος των κουκιών» εξυπηρετούν, διαρρηγνύοντας την εμπιστοσύνη και τις πρακτικές δεκαετιών"


Όπως αναφέρει το ΜΕΤΩΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ:

Καλπομαγειρέματα…

Στις εκλογές της ΟΕΝΓΕ την Κυριακή 10-04-2022 για την εκλογή νέου Γενικού Συμβουλίου η κατά γράμμα εφαρμογή του νόμου 1264 σε ότι αφορά το εκλογικό μέτρο οδηγούσε στη διανομή 28 εδρών μεταξύ των παρατάξεων για το Γενικό Συμβούλιο.

Πάγια πρακτική και σε άλλες Ομοσπονδίες τα τελευταία 40 χρόνια και σύσταση της ΑΔΕΔΥ ήταν να μην στρογγυλοποιηθεί το μέτρο, αλλά αυτό να συμπεριλάβει και το κλάσμα ώστε να διαμοιράζει ακριβώς 27 έδρες, και όχι την 28η ανύπαρκτη έδρα.

Και ενώ οι εκπρόσωποι του ΜΕΤΩΠΟΥ και του ΕΚΑ στην Εφορευτική Επιτροπή υποστήριξαν την άποψη της ΑΔΕΔΥ και την πρακτική δεκαετιών, ο εκπρόσωπος της ΔΗΠΑΚ και η δικαστική αντιπρόσωπος μοίρασαν 28 έδρες και ακολούθως αφαίρεσαν την 28η έδρα από τη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ. Έτσι η ΔΗΠΑΚ έλαβε μία έδρα παραπάνω, 11 αντί για 10.

Αυτές οι πρακτικές εμπεριέχουν παθογένειες και συμπλεγματικές συμπεριφορές που εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους.

Ø  Η επιπλέον έδρα ουδέν επί της ουσίας προσφέρει στη ΔΗΠΑΚ. Θα έχει 11 αντί 10 εδρών στο 27μελές Γενικό Συμβούλιο, και 4 αντί 3 έδρες στην 9μελή Εκτελεστική Γραμματεία.

Ø  Αφαιρεί από τη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ μία έδρα από το Γενικό Συμβούλιο. Θα έχει 1 έδρα αντί 2 στο Γενικό Συμβούλιο και καμία έδρα αντί μίας στην Εκτελεστική Γραμματεία.

Αναδεικνύεται όμως με τον πιο σαφή τρόπο η ανάγκη σεβασμού της θεσμικής λειτουργίας από όλες τις παρατάξεις.

Η ΔΗΠΑΚ οφείλει να αφήσει στην άκρη τέτοιες μεθοδεύσεις που δεν προσφέρουν τίποτα ούτε στον αγώνα του συνδικαλιστικού κινήματος ούτε στις αγωνίες των γιατρών του ΕΣΥ. Μόνο μικροφιλοδοξίες και τακτικές «μετρήματος των κουκιών» εξυπηρετούν, διαρρηγνύοντας την εμπιστοσύνη και τις πρακτικές δεκαετιών.

Η ΔΗΚΝΙ ούτε τοποθετήθηκε δημόσια για το θέμα, ούτε και παρουσιάστηκε ποτέ ο εκλεγμένος εκπρόσωπος την στην Εφορευτική Επιτροπή για να πάρει θέση και να συμμετέχει στη διαδικασία. Δε μας εκπλήσσει. Και στη διάρκεια του Συνεδρίου τοποθετήθηκαν δια της σιωπής τους.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ αν είχε εκλέξει όπως δικαιούνταν εκπρόσωπο στην Εφορευτική επιτροπή και δεν το απέφευγε, τώρα θα ήταν δικαιωμένη γιατί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των μελών της Εφορευτικής θα ήταν διαφορετικό και συνυπολογιζομένης της ψήφου της, θα ήταν υπέρ της. Στις επιτροπές η συμμετοχή δεν μπορεί να είναι a la carte, όσο κόπο και κούραση κι αν έχει.

            Ας γίνει κατανοητό ότι αυτές οι πρακτικές πέραν του ότι είναι απεχθείς και απωθούν τους συναδέλφους από την συμμετοχή στο συνδικαλισμό και το κίνημα, διότι αποπνέουν καμαρίλα και ναφθαλίνη, έχουν έναν πολύ σημαντικό κίνδυνο:

Να εμπλέξουν την Ομοσπονδία σε δικαστικές περιπέτειες που μπορεί να την οδηγήσουν σε μια παραλυτική αδράνεια, τη στιγμή που κρίσιμα θέματα – νομοσχέδια για το χώρο της υγείας και τα νοσοκομεία βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αυτό θέλουν κάποιοι;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)