to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:33 | 26.02.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Οδηγούν στη φυλακή απόφοιτο του ΚΕΘΕΑ για αδίκημα σχετικό με την εξάρτηση

Για απάνθρωπη απόφαση κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ Οξυγόνο που ζητά την ανάκληση της καταδίκης Στη φυλακή οδηγείται απόφοιτος του ΚΕΘΕΑ Οξυγόνο στη Πάτρα ο οποίος δύο χρόνια μετά την αποφοίτησή του απο το πρόγραμμα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 ετών για αδίκημα που είχε διαπράξει κατά τη περίοδο που ήταν εξαρτημένος.



Σε ανακοίνωσή του το ΚΕΘΕΑ Οξυγόνο χαρακτήρισε στενόκαρδη την απόφαση του δικαστηρίου το οποίο «αγνόησε τις ευεργετικές διατάξεις των νόμων» και ζητά την ακύρωση της απόφασης κατά του Γιώργου Χριστόπουλου .

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ Οξυγόνο: 

Στη φυλακή οδηγείται ο Γιώργος Χριστόπουλος 2 χρόνια μετά την αποφοίτηση του και 6 χρόνια μετά την προσπάθεια που έκανε αυτός και η οικογένειά του για μια ζωή έντιμη και καθαρή, χωρίς παραβατικότητα, χωρίς εξαρτήσεις. Για αδίκημα σχετικό με την εξάρτηση, κατά την περίοδο που ήταν εξαρτημένος με επηρεασμένη υπευθυνότητα και καταλογισμό.

Η δικαστική κρίση αγνόησε στενόκαρδα τις ευεργετικές διατάξεις των νόμων, που δίνουν τη δυνατότητα στον εξαρτημένο παραβατικό να παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτησης και επανένταξης στη ζωή. Ο Γιώργος ζήτησε τη βοήθεια του ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ και ολοκλήρωσε την προσπάθεια του με την συνέπεια, που απαιτεί το χρέος απέναντι στη ζωή του και στην κοινωνία. Αποφοίτησε, δουλεύει, έγινε αυτόνομος, αυτοδύναμος και ανεξάρτητος, αλλά αντί για την ζωή τον στέλνουν φυλακή.

Δυναμιτίζοντας την προσπάθεια του, ακυρώνοντας τον αγώνα του, βάζοντας τρικλοποδιά στον νέο άνθρωπο που θέλει να φύγει από την παραβατικότητα και τον στέλνουν στην αγκαλιά της.

Τον Γιώργο αύριο τον περιμένουν οι συνάδελφοι στη δουλειά του και οι φίλοι του στην καθαρή ζωή. Όμως η αφυδατωμένη, στενόκαρδη δικαστική κρίση του λέει ΟΧΙ. Ο Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ διαμαρτύρεται έντονα γι αυτή την απάνθρωπη απόφαση. Καλεί τους φίλους του να ενώσουν φωνή διαμαρτυρίας. Η φυλακή δεν φτιάχνει τους ανθρώπους, η καθαρή προσπάθεια τους ανεβάζει ψηλά. Ο Γιώργος πλήρωσε για τις πράξεις του και ξεπλήρωσε την κοινωνία, χαρίζοντας της την πολύτιμη ζωή ενός νέου και υγιούς μέλους της. Μην του στερείτε το δικαίωμα στη ζωή.

Ακυρώστε την απάνθρωπη απόφαση. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)