to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:00 | 07.05.2021

Κοινωνία

Πειθαρχικός έλεγχος στον οδηγό λεωφορείου για τη ρατσιστική επίθεση

Οδηγός λεωφορείου, της γραμμής Α11 του ΟΑΣΑ, φαίνεται καθαρά σε βίντεο να σηκώνει μετανάστη από τη θέση του για «να καθίσει η κυρία», ενώ γύρω του παρακολουθούν αμέτοχοι, αν δεν επικροτούν, οι υπόλοιποι επιβάτες. Στιγμές ντροπής, με διάχυτο ρατσισμό απέναντι στον αδύναμο - Ο ΟΣΥ καταδικάζει «κάθε συμπεριφορά που δεν συνάδει με τις αρχές και την πολιτική» της εταιρείας τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση


Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη χθεσινή αποτροπιαστική λεκτική επίθεση οδηγού λεωφορείου σε μετανάστη, εξέδωσε ο ΟΣΥ.

Παράλληλα, ο ΟΣΥ επισημαίνει ότι σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του ΟΣΥ, «έχουν ήδη ενεργοποιηθεί οι πειθαρχικές διαδικασίες», ενώ προειδοποιεί ότι  «βασικός στόχος είναι η ασφαλής και ποιοτική μεταφορά του επιβατικού κοινού και ενημερώνει ότι σε περιπτώσεις, όπως η ανωτέρω, εφόσον διαπιστώνεται εμπλοκή υπαλλήλου της Εταιρείας, οι κυρώσεις είναι βαρύτατες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΣΥ:

Με αφορμή περιστατικό που προβάλλεται σε βίντεο, στο οποίο φέρεται εργαζόμενος της Ο.ΣΥ. Α.Ε. να συμπεριφέρεται με τρόπο που δεν συνάδει καθ’ ουδεμία περίπτωση με τις αξίες της Εταιρείας, η Ο.ΣΥ. Α.Ε. επαναλαμβάνει ότι καταδικάζει κάθε συμπεριφορά που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τις αρχές της και διαβεβαιώνει το επιβατικό κοινό και τους πολίτες ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της, έχουν ήδη ενεργοποιηθεί οι πειθαρχικές διαδικασίες. 

Η Ο.ΣΥ. Α.Ε. επαναλαμβάνει ότι βασικός στόχος της είναι η ασφαλής και ποιοτική μεταφορά του επιβατικού κοινού και ενημερώνει ότι σε περιπτώσεις, όπως η ανωτέρω, εφόσον διαπιστώνεται εμπλοκή υπαλλήλου της Εταιρείας, οι κυρώσεις είναι βαρύτατες.

Αποτροπιασμό προκαλεί βίντεο στο οποίο οδηγός λεωφορείου του ΟΑΣΑ, με προφανή ρατσιστικά κίνητρα, επιτίθεται λεκτικά σε μετανάστη αναγκάζοντάς τον να σηκωθεί από τη θέση του, για να καθίσει άλλη επιβάτης του λεωφορείου.

Όπως μεταδίδει το Sputnik σήμερα το μεσημέρι σε λεωφορείο της γραμμής Α11 στο κέντρο της Αθήνας μια επιβάτης απαίτησε από τον μετανάστη να καθίσει στη διπλανή θέση από αυτόν, αν και λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας αυτό δεν επιτρέπεται.

Η ίδια ζήτησε μάλιστα την παρέμβαση του οδηγού, με τον τελευταίο να απαιτεί με άκρως επιθετικό ύφος από τον μετανάστη να σηκωθεί γιατί «εδώ κουμάντο κάνω εγώ».

«Σήκω πάνω να κάτσει η κυρία, εδώ κουμάντο κάνω εγώ» ακούγεται να λέει ο οδηγός απευθυνόμενος στον μετανάστη σε μια επίδειξη ανδρισμού, αναγκάζοντάς τον να παραχωρήσει τη δική του θέση τελικά, καθώς στην κενή θέση δίπλα του, είχε προλάβει να καθίσει άλλος επιβάτης.

Τέλος, εκτός από τη ρατσιστική συμπεριφορά του οδηγού, η επιβάτης η οποία ξεκίνησε το περιστατικό, ακούγεται να λέει στο τέλος ότι σιχαίνεται να καθίσει στη θέση που πριν καθόταν ο άτυχος μετανάστης. Πόσο μάλλον οι υπόλοιποι που την ακούμε να χύνει το ρατσιστικό της δηλητήριο.

Με πληροφορίες από Αυγή 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)