to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:26 | 27.07.2021

Πολιτική

Οδεύει για 64 χιλιάδες υπογραφές το ψήφισμα που ζητά παραίτηση της Νίκης Κεραμέως και ανάκληση της ΕΒΕ

30 χιλιάδες υπογραφές προστέθηκαν τις τελευταίες 5 ημέρες στο ψήφισμα μαθητών και εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας, που ζητούν «την ανάκληση της τράπεζας θεμάτων, επαναφορά της κοινωνιολογίας και των κοινωνικών-καλλιτεχνικών θεμάτων, την ανάκληση του νέου τερατουργήματος της ελάχιστης βάσης εισαγωγής (...) και φυσικά την παραίτηση της Νίκης Κεραμέως «μιας και αποδεικνύετε ότι δεν κάνετε καθόλου για αυτή τη θέση»


Από 30 χιλιάδες το μεσημέρι της Πέμπτης 22/7, το ψήφισμα στο Avaaz που ζητά ανάκληση της ΕΒΕ και παραίτηση της υπ. Παιδείας ξεπέρασε σήμερα, Τρίτη 27/7, τις 63 χιλιάδες υπογραφές, την ώρα που συζητείται στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας που χτυπά το δημόσιο σχολείο.

Στο ψήφισμα αυτό, λοιπόν, που συγκέντρωσε 30 χιλιάδες επιπλέον υπογραφές μέσα σε 5 μέρες του Ιουλίου, τονίζεται μεταξύ άλλων:

«εμείς, ως μαθητές και εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, ζητάμε την ανάκληση της τράπεζας θεμάτων, επαναφορά της κοινωνιολογίας (ή έστω να γίνονται και τα δύο μαθήματα) και των κοινωνικών-καλλιτεχνικών θεμάτων, την ανάκληση του νέου τερατουργήματος της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, την κατάργηση των προαγωγικών εξετάσεων και την αλλαγή του σχολείου ώστε να μην είναι εξετασιοκεντρικό, την μόνιμη περικοπή της ύλης των Πανελληνίων όπως έγινε τις τελευταίες δύο χρονιές, την κατάργηση του νόμου για την πανεπιστημιακή αστυνομία, την υποχρεωτική αξιολόγηση των καθηγητών υπερεξουσίες των διευθυντών, και φυσικά την παραίτηση σας μιας και αποδεικνύετε ότι δεν κάνετε καθόλου για αυτή τη θέση.

»Δεν είμαστε τόσο εύποροι σαν εσάς για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε να φοιτήσουμε σε κολλέγιο ή σε μια σχολή πολύ μακριά από την κατοικία μας. Το σκεφτήκατε αν συνέβαινε στο παιδί σας; Και μάλιστα στις καταλήψεις βγαίνατε μαζί με άλλους πολιτικούς στην τηλεόραση και μας κατηγορούσατε ως εγκληματίες επειδή παλεύαμε για ένα καλύτερο σχολείο, ανοίγοντας τον δρόμο για την εξάωρη τηλεκπαίδευση».

Το ψήφισμα, για το οποίο η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται, συμπληρώνεται με λεπτομερέστερη περιγραφή των αρνητικών επιπτώσεων των αλλαγών που έχει φέρει η Νίκη Κεραμέως - που προχωρά, ωστόσο, ακάθεκτη στην κατεδάφιση της δημόσιας παιδείας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)